Gif kijkt Atomic Blonde
Gif kijkt Atomic Blonde

Kom in een eighties vibe met Atomic Blonde #GiFkijkt

Vanaf 10 augustus is de film Atomic Blonde te zien in de Nederlandse bioscopen. Een actiethriller die gebaseerd is op de striproman ‘The Coldest City’ van Antony Johnston en Sam Hart. De film is geregisseerd door David Leitch die onder meer bekend werd als stuntman, acteur, producer en regisseur van o.a. Deadpool: No Good Deed en John Wick. In de hoofdrollen zijn o.a. te zien: Charlize Theron (Mad Max: Fury Road) en James McAvoy (X-men: Apocalypse) die als spionnen met elkaar moeten samenwerken.

Waar gaat de film over?

1989, Berlijn. Vlak voor de val van de Berlijnse muur wordt een MI6-agent dood aangetroffen. Op zak had hij waardevolle informatie, namelijk een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen. De lijst is verdwenen. Lorraine Broughton, een doorgewinterde spionne zonder banden met Berlijn, wordt door MI6 erop uit gestuurd om de lijst te vinden om zowel zichzelf als de wereldwijde geheime diensten te beschermen.

Gif kijkt Atomic Blonde
Charlize Theron als Lorraine Broughton in Atomic Blonde (2017)

Waarom ga je naar Atomic Blonde?

Ik zal eerlijk zijn: ik houd niet van actiefilms, thrillers en ook Charlize Theron maakte mij direct nieuwsgierig naar de film. Maar ik was blij verrast. De film begint met een inleiding van 1989, het jaar dat De Berlijnse Muur viel, gevolgd door een scherm wat vertelt dat daar het verhaal niet over gaat. Maar het blijft wel een onderwerp wat op de achtergrond speelt. Denk hierbij aan de herkenbare Trabant in Oost-Berlijn. Deze historische achtergrond vond ik een meerwaarde in de film.

De film vond ik spannend van het begin tot het eind. Onder andere doordat in het verhaal naar een dubbelspion wordt gezocht. Ik was er zeker van dat ik het juiste personage als deze dubbelspion had geïdentificeerd, maar werd compleet verrast in de laatste scène. Een leuke wending.

Lees ook ons interview met Charlize Theron: ‘Roem interesseert me niets’

Waarom zou je niet gaan?

Vechtscènes en moorden wisselen elkaar af. Soms ging een gevecht naar mijn smaak net iets te lang door. Wat ik ook een minpunt vond aan Atomic Blonde is dat een gedeelte van de strip waarop deze film gebaseerd is niet wordt verteld. Als de muur valt dan is er geen werk meer voor de spionnen. Als dit toegevoegd was in de film was het iets duidelijker waarom er zo veel haat en nijd is tussen de spionnen van Oost en West Berlijn. Dat was nu niet volledig duidelijk voor mij.

Dus hou je meer van romantische drama’s of komedie dan is deze film misschien niet een aanrader. Hou je wel van een pittig verhaal over vrouw die de touwtjes in handen heeft, veel actie en veel muziek uit de jaren 80 dan is deze film leuk om samen met je lief of vrienden te kijken.

Like Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Ben je benieuwd naar de film? Bekijk hieronder de trailer van Atomic Blonde:

Afbeelding boven artikel: Charlize Theron en Sofia Boutella in Atomic Blonde (2017) © Focus Features LLC.

Lees verder