Kijktips Frankrijk
Kijktips Frankrijk

Kom in Franse sferen met deze 5 kijktips #Frankrijk

Frankrijk is al jaren één van de favoriete vakantiebestemmingen van ons Nederlanders. Sowieso voor de zomer maar ook Parijs is natuurlijk niet te versmaden. Tijd voor vijf hele fijne kijktips die je in Franse sferen brengen.

Films

Chocolat (2000)

Genre: romantisch drama. Regisseur: Lasse Hallström. Met o.a. Johnny Depp, Juliette Binoche, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss en Hélène Cardona. 

Vianne en haar dochter Anouck leiden haast een zwervend bestaan: op zoek naar een permanent nest en een omgeving waar ze zich thuis voelen. Wanneer ze op een dag naar een landelijk en conservatief Frans dorpje verhuizen, worden ze daar allesbehalve hartelijk onthaald. Toch opent Vianne er een charmant chocoladewinkeltje. De burgemeester doet er alles aan om op een sluiting aan te sturen maar Viannes innemende persoonlijkheid gaat aan de rest van de dorpsbewoners niet onopgemerkt voorbij, tot ze Roux en zijn zwerversbende ontmoet.

Deze film is te zien via iTunes en o.a te bestellen via Bol.com.

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001)

Genre: romantische komedie. Regisseur: Jean-Pierre Jeunet. Met o.a. Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Rufus. 

Amélie Poulain woont in het hart van Parijs, werkt als serveerster in een café, heeft een leuk appartement, maar het enige dat haar geluk verstoort is haar eenzaamheid. Op een dag ontdekt Amélie bij toeval in haar appartement een doos die gevuld is met voorwerpen uit iemands jeugd. Ze besluit de doos terug te bezorgen aan de eigenaar.

Deze film is o.a. te bekijken via Pathé Thuis of iTunes.

 A Good Year (2006)

Genre: Romantische komedie. Regisseur: Ridley Scott. Met o.a Marion Cotillard, Russell Crowe, Freddie Highmore, Albert Finney en Archie Panjabi. 

De geslepen bankier Max Skinner uit Londen erft van zijn oom Henry een kasteel en een wijngaard in de Provence. In zijn jeugd bracht hij er heel wat zomers door, maar Henry had hij in geen jaren gehoord of gezien. Max wil het landgoed verkopen, maar wanneer in Londen zijn financiële cowboypraktijken onder vuur komen te liggen, besluit hij een tijdje in Zuid-Frankrijk te blijven. Terwijl hij terugblikt op de zomers die hij er als kind doorbracht, krijgt hij bezoek van de zelfzekere twintiger Christie Roberts.

Misschien ook interessant: Geen wijvenfilms, maar wijnfilms. De leukste op een rij.

Deze film is o.a. te bekijken via Netflix en Google Play. 

Serie

Marseille (2016)

Genre: drama. Regisseur: Dan Franck. Met o.a. Gérard Depardieu, Benoît Magimel en Géraldine Pailhas.

Robert Taro is de burgemeester van Marseille en wordt uitgedaagd door Lucas Barrès. Taro probeert stemmen te werven voor de bouw van een casino in het historische hart van de jachthaven, maar het loopt allemaal anders. Het wordt een meedogenloze strijd om de macht in Marseille. Er worden smerige politieke spelletjes gespeeld en niemand lijkt terug te deinzen voor de mogelijke negatieve gevolgen. Wie gaat er het verst om burgemeester van Marseille te mogen zijn?

Deze Netflix Original serie is te zien via Netflix (2 seizoenen). 

Lees ook: 6x onze favoriete niet-Engelstalige Netflix Original series.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Documentaire

Chef’s Table France (2016)

Genre: documentaire. Regisseur: David Gelb, Andrew Fried en Clay Jeter. Met o.a. Alexandre Couillon en Alain Passard. 

Proef de gedurfde, nieuwe smaken van Frankrijk met chef-koks die de grenzen van exclusieve gerechten verleggen en een rijke culinaire traditie een nieuwe richting geven.

Er staan twee seizoenen van deze documentaire reeks op Netflix. 

Afbeelding boven artikel:Russell Crowe in A Good Year (2006) Photo by Rico Torres – © 2006 Twentieth Century Fox.

Lees verder