La La Land breekt 40-jaar oud Golden Globes record

Het is je vast niet ontgaan dat gisteravond de jaarlijkse uitreiking van de Golden Globes was met La La Land als de absolute winnaar. De film ging met maar liefst zeven beeldjes naar huis en breekt daarmee meteen een record. Ook viel Paul Verhoeven in de prijzen en maakte Meryl Streep van de gelegenheid gebruik om een politiek statement te maken.

La La Land vs. Titanic

One Flew Over the Cuckoo’s Nest en Midnight Express, beide uit de jaren 70, verloren afgelopen avond hun plekje als recordhouders met zes Golden Globe Awards op hun naam. De films wonnen toendertijd, net als La La Land afgelopen nacht, in alle genomineerde categorieën. Het record van zes gewonnen Golden Globes voor dezelfde film bleef maar liefst veertig jaar (!) staan. Klinkt bijna onrealistisch, niet waar? Want in de tussentijd zijn er echt wel fenomenale films zijn gemaakt. In 1998 was Titanic bijvoorbeeld maar liefst acht keer genomineerd. Uiteindelijk won de film ‘slechts’ vier Globes en kwam dus niet in het rijtje van recordhouders terecht. La La Land won o.a. ‘Beste Regisseur’ en ‘Beste Film’ in de categorie ‘Musical or Comedy’. Hoofdrolspelers Emma Stone en Ryan Gosling gingen er in dezelfde categorie met de prijzen voor ‘Beste Actrice’ en ‘Beste Acteur’ vandoor. Niet zo gek dus dat wij ook helemaal enthousiast waren over deze film. Heb je hem nog niet gezien, doe dat dan vooral.

Bekijk hieronder de hele leuke opening van de avond door host Jimmy Fallon die, duidelijk geïnspireerd door La La Land, samen met diverse genomineerden dit leuke filmpje maakte.

Paul Verhoeven wint

Tegen ieders verwachting in ontving Elle geen Oscarnominatie vorige maand. Gisteravond mocht Paul Verhoeven wel de Golden Globe voor ‘Best Foreign-Language Film’ in ontvangst nemen voor deze franstalige film. Daarnaast ging hoofdrolspeelster Isabelle Huppert met de award voor ‘Beste Actrice’ in een dramafilm naar huis. Een zoete wraak dus na deze Oscar ‘snob’.

Een tijdje terug stond deze film ook in het lijstje met favoriete films van Birgit Schuurman. Zij noemde deze film een absolute aanrader. Je moet hem zeker gaan zien. Dat kan oa bij Ziggo on Demand. Maar bereid je wel voor. Het is geen makkelijke wegkijk film. Hij is vrij intens. Hieronder de trailer:

Het was weer een interessante avond binnen dit awardseizoen in ieder geval. Voor een compleet overzicht van de genomineerden en winnaars, zie de website van Golden Globes.

Meer nieuws en interviews? Volg Girls in Film op Facebook en mis niets! 

Foto bovenaan artikel: Emma Stone en Ryan Gosling in La La Land

Lees verder