kleding Soof
kleding Soof

Laat je inspireren… door de looks van Soof & Joy

Welke stijl is typisch Soof? En hoe kunnen de looks van Joy ons inspireren? Girls in Film vroeg het aan de kostuumontwerpers van de Soof-serie, Mariëlla Kallenberg en Manon Blom.

Hoe zou je de stijl van Soof (Lies Visschedijk) omschrijven?

“De stijl van Soof staat echt voor gezelligheid, maar ook voor vrouwelijkheid. Ze is geen seksbom, maar Soof heeft hetzelfde wat Bridget Jones ook heeft: doordat ze zo zichzelf is, supervrouwelijk en warm, vinden mannen haar wel aantrekkelijk. Soof draagt vaak hoge hakken, om haar nog wat vrouwelijker te maken. Lies kan er heel goed op lopen, dat helpt mee.”

artikel gaat verder onder de afbeelding

Hoe heeft de stijl van Soof zich ontwikkeld?

“Wij kwamen bij de tweede film aan boord en zijn toen begonnen om Soof iets anders neer te zetten. Iets meer Nigella Lawson, iets seksier, iets meer decolleté. Ze begon op een gegeven moment ook te daten, dus kozen we voor mooie overslagjurken, bijvoorbeeld van Diane von Furstenberg, en hoge hakken. Zo is ze langzaamaan wat vrouwelijker geworden. Maar dat moet je stapje voor stapje doen, want je kunt niet ineens een heel ander personage neerzetten.”

Wat is typerend voor de stijl van Joy (Barbara Sloesen)?

“Joy is een echt rockabilly-meisje: sexy met strakke kleding, rode lippen en een kuif in haar haren. Samen met Brigitte van haar- en make-up hebben we die look samengesteld, want alle details moeten kloppen. Joy is een sterk karakter en dat zie je terug in de manier waarop ze zich kleedt.”

lees verder onder de afbeelding

Lees ook: achter de schermen bij… de kostuumontwerpers van <i>Soof</i>.

Zijn er specifieke Soof en Joy items?

“Soof draagt vaak bloemetjes-bloesjes; we zijn bij haar bewust op zoek gegaan naar lieve, leuke tinten en designs. Joy draagt veel hoge jeans, bloesjes met stipjes of ruitjes en sjaaltjes in haar haren. En ja, die rode lippen zijn ook onmisbaar bij deze look.”

Wie zijn jullie inspiratiebronnen voor beide personages?

“Voor Soof is dat toch wel Nigella Lawson. En voor Joy hebben we onze inspiratie gezocht bij de pin-ups uit de jaren vijftig, denk bijvoorbeeld aan Bettie Page.”

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waar kunnen we de kleding van Soof en Joy zelf shoppen?

“Voor Soof halen we veel bij & Other Stories, Dreamboat (Czaar Peterstraat 145 in Amsterdam) en Exota (Hartenstraat 13 in Amsterdam), waar ze veel King Louie hebben. Maar ze draagt ook duurdere merken zoals Sessùn, Soeur en APC. De tas die ze heeft, ziet er oud uit, maar hij is wel van Marc Jacobs. Voor Joy gaan we naar I Love Vintage (Prinsengracht 201 in Amsterdam). Maar we halen ook veel vintage kleding uit onze eigen opslag, bijvoorbeeld bloesjes van H&M van oude collecties.”

Kunnen jullie een tipje van de sluier oplichten over de styling in seizoen 2?

“Het enige wat we kunnen verklappen, is dat Soof een eigen kookshow krijgt. Daarvoor krijgt ze een styliste binnen die serie, die haar net weer even iets anders kleedt. Denk: Nigela Lawson 2.0.”

Soof: Een Nieuw Begin zie je op Videoland.

Lees verder