Laat je verleiden met de trailer van <i>Red Sparrow</i>
trailer van Red Sparrow

Laat je verleiden met de trailer van Red Sparrow

Het merendeel van ons heeft waarschijnlijk de meest recente film met Jennifer Lawrence –Mother! nog niet gezien (als we dat al durven). En nu is er alweer de trailer van haar volgende film.  In maart 2018 zien we Jennifer in de bioscoop als de ballerina en getrainde verleidster Dominika in de film Red Sparrow.

Red Sparrow is gebaseerd op het boek van Jason Matthews, een voormalig CIA-agent. En geregisseerd door Francis Lawrence. Ook wel bekend van succesvolle films zoals: Hunger Games (met diezelfde Jennifer Lawrence) en I Am Legend. Naast Jennifer Lawrence spelen ook Joel Edgerton, Mary-Louise Parker en Jeremy Irons in de film. De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts die we oa kennen van De Bende van Oss en Rundskop heeft een bijrol.

‘Sparrow’

Het verhaal gaat over de jonge vrouw Dominica Egorova die tegen haar wil wordt opgeleid tot een ‘Sparrow’. ‘Sparrows’ zijn verleidsters getraind door de Russische Veiligheidsdienst. Dominica moet verschillende moeilijke trainingen doorstaan om een goede sparrow te worden. Ze vindt haar kracht en leert hoe ze haar lichaam als wapen moet gebruiken. Wanneer ze een volleerde ‘Sparrow’ is, krijgt ze haar eerste doelwit: Nate Nash (Joel Edgerton). Een CIA-agent die verantwoordelijk is voor een infiltratie in de Russische inlichtingendienst. Het wordt een kat en muisspel tussen de twee en de aantrekkingskracht vormt een bedreiging voor de veiligheid van beide landen en de carrières van het koppel.

Lees ook het interview dat we eerder dit jaar hadden met Jennifer.

Liefde of bedrog?

De film -die enigszins doet denken aan Atomic Blonde– heeft met Dominica Egorova een echte powervrouw in de hoofdrol. Dominica ziet eruit als een vrouw die niet over zich heen laat lopen en een goede portie volharding heeft. Als je de trailer kijkt, merk je dat dit waarschijnlijk wel een film is waar je je aandacht goed bij moet houden wil je de verhaallijn niet verliezen. Ik hou altijd wel van deze films. Het blijft niet alleen voor de karakters een raadsel of de liefde alleen maar bedrog is. Dit lijkt ook het geval te zijn voor de kijker. Het lijkt me ook een film waarbij je na afloop even een moment alles moet verwerken en dan pas rustig uit de bioscoopzaal kunt lopen. Nog een half jaar wachten en dan weten we het.

Bron afbeelding boven artikel: 2017  Twentieth Century Fox Film Corporation. 

Lees verder