Lady Gaga
Lady Gaga

Legendarische helden in deze 7 muziekdocumentaires op Netflix [kijktips]

Deze maand komen er twee nieuwe muziekdocumentaires van legendarische vrouwen uit de muziekindustrie op Netflix. Daarom zetten we deze week een paar van onze favoriete muziekdocumentaires voor je op een rijtje. Vier daarvan vind je op Netflix en drie op andere on demand platforms.

1) Whitney Houston: ‘Can I be me?’

De documentaire gaat over het leven en dood van de iconische zangeres. Het laat zien dat er meer komt kijken bij fame dan de meesten zullen denken. In de documentaire zie je twee Whitneys, vandaar de titel: ‘Can I be me?’ De ene Whitney Houston is de Whitney die we zien via filmpjes en optredens. De Whitney die gevormd is door een platenmaatschappij. De andere Whitney is net zoals ons. De vele gesprekken met bekenden van Whitney, geven een uniek kijkje achter de schermen.

Vanaf 3 september te zien op Netflix. 

2) Lady Gaga: Five Foot Two 

Lady Gaga kennen we allemaal. Van de hits Telephone en Bad Romance tot aan haar meeste interessante kledingkeuze: the meat dress. Met haar kunstzinnige outfits en originele karakter wist ze de muziekindustrie langzaam te veroveren. In de documentaire volgen we Gaga terwijl ze bezig is met haar nieuwste album: Joanne. In de documentaire kijk je verder dan het excentrieke beeld van Gaga. Je ziet haar emotionele en persoonlijke momenten en je ziet hoe het alledaagse leven van Gaga eruitziet. Ook zien we haar worstelen met haar chronische ziekte en de medische ingrepen die ze daarom moet ondergaan. Zo annuleerde ze vanwege haar ziekte deze week bijvoorbeeld een optreden.

Vanaf 22 september 2017 te zien op Netflix. 

3) David Bowie: The man who changed the world 

David Bowie had vele talenten: acteren, produceren en bovenal zingen. Niet voor niets werd Bowie een icoon in de wereld van de rock & roll wereld. Toen David Bowie vorig jaar overleed, was een hele generatie overspoeld met emoties. Deze documentaire laat zien hoe belangrijk Bowie was voor deze en andere generaties en hoe hij de wereld veranderd heeft. Deze film bevat interviews met de zanger zelf en met de mensen die hem gekend hebben. 

Te zien op Netflix. 

4) The Hip Hop Evolution (2016) 

De rapper Shad Kabango gaat op bezoek bij zijn collega’s, dj’s en andere invloedrijke mensen uit de hiphopindustrie om te praten over de evolutie van hiphop tussen de jaren ’70 en ’90. Trek je Adidas sneakers maar aan! 

Te zien op Netflix.

 5) Amy Winehouse:  The Final Goodbye 

Er zijn alweer zes jaar verstreken sinds de dood van de talentvolle Amy Winehouse. Op de jonge leeftijd van 27 jaar werd Amy dood aangetroffen in Camden, Londen. De wereld was in shock. Naast een beeld van de jazz- en soulzangeres op een pleintje in Camden is er ook een documentaire gemaakt van haar drukke carrière en het korte leven van Winehouse. 

Te zien bij Ziggo om demand.

 6) Cobain: Montage of Heck 

Kurt Cobain, de zanger van Nirvana is net als David Bowie een icoon in de Rock and Roll-wereld. de man die ons grunge bracht. En ons aan de geblokte overhemden hielp. De documentaire Cobain: The Montage of Heck laat de fans zien hoe het heftige leven van Cobain eruitzag. De documentaire bevat homevideos, kunst, journals en foto’s van hemzelf. Materiaal dat voor de documentaire nooit vertoond was.

Te zien op Pathé Thuis.

 7) The Beatles: Eight Days a week 

Zonder The Beatles was er geen muzikale revolutie geweest. Iedere vrouw in de jaren zestig (tenzij het niet mocht van paps en mams) had een poster in haar slaapkamer hangen van de band. En wanneer The Beatles hun ruim 250 optredens deden, barstten de podia uit de voegen. De documentaire volgt de succesvolle concertjaren van 1963 tot en met 1966.

Te zien op o.a. Bol.com, Google Play.

bron afbeelding bovenaan pagina: Lady GaGa – © 2017 Kevin Mazur

Lees verder