kijktips week 16
kijktips week 16

De leukste kijktips van deze zonnige week 16 #GiF’sCHOICE

Wil je deze week niet alleen maar op een terrasje zitten in de zon, maar heb je zin om even lekker een film of serie te kijken? Dan hebben wij deze week weer een paar leuke tips! Van nieuwe topseries op Netflix zoals The Alienist, ontroerende films als Selma op de televisie, tot aan het hilarische Blockers in de bioscoop: er is voor elk wat wils. Dit zijn onze kijktips van week 16!

Jane the Virgin (Seizoen 3, 2014-)

Dinsdag 17 april | NETFLIX

Genre: Komedie | Maker: Jennie Snyder Urman | Cast: Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Justin Baldoni e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 100%

kijktips week 16
Foto: The CW

Jaaaa, het derde seizoen van Jane the Virgin is vanaf morgen te zien op Netflix! Na de laatste aflevering van seizoen 2 zaten we natuurlijk allemaal op het puntje van onze stoel. Krijgen we toch de happy ending voor Jane en Michael die iedereen wil? Of zal het allemaal volledig misgaan?

Als geheugenopfrisser, of voor als je nieuwsgierig bent naar deze serie: Jane the Virgin gaat over een jonge katholieke maagd die per ongeluk geïnsemineerd wordt. Ze woont thuis bij haar seksueel vrije moeder en streng katholieke grootmoeder. Jane besluit het kind te houden, en krijgt hierdoor contact met de biologische vader van de baby: Rafael. Haar stabiele relatie met Michael begint door al dit gedoe aardig te schommelen…

Een hilarische komedie in de vorm van een telenovela (Latijns-Amerikaanse soap opera). Maar dan met een heel serieuze knipoog naar belangrijke thema’s. Bekijk hier de teaser voor seizoen 3!

The Duchess (2008)

Dinsdag 17 april | SBS9, 20:30

Genre: Geschiedenis, Drama | Regie: Saul Dibb | Cast: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Dominic Cooper e.a. | IMDb: 6.9, Rotten Tomatoes: 61%

kijktips week 16
Foto: Paramount

Deze film is gebaseerd op het leven van een van de allereerste it girls ooit: Georgiana Spencer, de hertogin van Devonshire. Ze trouwde met de hertog in 1774, op het hoogtepunt van het Georgiaanse tijdperk in Engeland. Bij de elite draaide alles toen om mode, decadent zijn en ook politieke veranderingen. Helaas blijkt het huwelijk van Georgiana vreselijk: alles draait om het krijgen van een zoon en haar man kijkt verder niet naar haar om. En dan wordt ze verliefd op Charles Grey. Terwijl de hertog openlijk er maîtresses op nahoudt, dreigt hij alles van zijn vrouw af te pakken als ze deze affaire doorzet…

De prachtige Keira Knightley speelt de beroemde Georgiana Spencer. Een fijne film met extreme kostuums, pruiken en decadentie. Bekijk hier de trailer.

The Alienist (Seizoen 1, 2018-)

Donderdag 19 april | NETFLIX

Genre: Drama | Cast: Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 64%

kijktips week 16
Foto: Kata Vermes – Turner Entertainment Networks

Er lijkt geen einde te komen aan de geweldige films en series die Netflix online zet. Aankomende donderdag komt het eerste seizoen van The Alienist uit. Het verhaal speelt zich af in New York, aan het einde van de 19e eeuw. Een reeks vreselijke moorden op jonge mannelijke prostituees heeft plaatsgevonden. Het lijkt erop dat er sprake is van één moordenaar: er zijn verontrustende overeenkomsten. In die tijd was het echter nog heel erg nieuw om psychologie toe te passen in moordzaken, iets wat je wel nodig hebt bij seriemoordenaars. Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) wordt samen met John Moore (Luke Evans) ingehuurd om in stilte de moorden op te lossen. Ze krijgen daarbij ook hulp van de ambitieuze Sara Howard (Dakota Fanning), die de eerste vrouwelijke detective wil worden.

De cast is in ieder geval steengoed, en het verhaal klinkt onwijs boeiend. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr, die zelf uit New York komt en het boek deels baseerde op echte personen en waargebeurde verhalen. Bekijk hier de trailer!

Blockers (2018)

Donderdag 19 april | BIOSCOOP

Genre: Komedie | Regie: Kay Cannon | Cast: Leslie Mann, Kathryn Newton, John Cena e.a. | IMDb: 6.6, Rotten Tomatoes: 82%

kijktips week 16

Dit regiedebuut van regisseur Kay Cannon (die we kennen als schrijfster van o.a. 30 Rock en Pitch Perfect) gaat over een stel overbeschermende ouders. Het is prom night voor Kayla, Lisa en Angelica. Niet wetende dat er een laptop open staat thuis en al hun sms’jes gelezen kunnen worden, gaan de meiden op stap. Hun ouders komen er achter dat de geliefde dochters voor het eerst seks willen gaan hebben die avond. Vervolgens besluiten ze er alles aan te gaan doen om dat te voorkomen. Wat resulteert in een hilarische avond waarin eigenlijk de ouders vooral de fouten maken.

Leslie Mann, John Cena en Ike Barinholtz spelen de drie bezorgde ouders. Naast dat de film hilarisch is, leert het ons ook iets over de dubbele standaard voor de maagdelijkheid van jongens en van meisjes. Bekijk hier de trailer!

Nico, 1988 (2017)

Donderdag 19 april | BIOSCOOP

Genre: Biografie, Drama, Muziek | Regie: Susanna Nicchiarelli | Cast: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair, Anamaria Marinca e.a. | IMDb: 7.0, Rotten Tomatoes: 100%

kijktips week 16

Als je ook erg geïnteresseerd bent in de wereld van The Velvet Underground, Andy Warhol en alles daar omheen, dan is dit een goede tip voor jou. Nico was een Duitse zangeres die zong bij The Velvet Underground in de jaren zestig. Ze was daarnaast actrice, model, songwriter en een van Warhol’s Superstars. Ze had veel succes, maar begon in de jaren zeventig met het gebruik van heroïne. Pas in de jaren tachtig, nog steeds verslaafd, begon ze weer met muziek. En dat is waar deze film over gaat.

Nico was een behoorlijk tragisch figuur, maar ondanks haar persoonlijke problemen en verslavingen was ze een erg getalenteerde vrouw. In deze film zegt regisseur Susanna Nicchiarelli haar ook niet geromantiseerd neer, maar hard en kwetsbaar. Bekijk hier de trailer.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De Held (2008)

Vrijdag 20 april | NPO3, 22:00

Genre: Thriller, Misdaad | Regie: Menno Meyjes | Cast: Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Monic Hendrickx e.a. |

kijktips week 16

Na jaren in Los Angeles te hebben gewoond, keert het Joofdse gezin (vader, moeder, zoon, dochter) Silverstein terug naar Nederland. Ze trekken in in het huis van opa en oma, die wonen in een grote villa. Vanaf het moment dat ze daar aankomen gaat er van alles mis. Moeder Sara (Monic Hendrickx) wordt bijvoorbeeld slachtoffer van een gewelddadige aanranding. Ook blijkt grootvader Silverstein veel meer geheimen te hebben uit de oorlog dan in eerste instantie gedacht werd. Al deze spoken zorgen ervoor dat het gezin steeds verder verwikkeld raakt in het verleden.

Monic moest voor deze film leren roeien, gezien haar personage Sara daar gek op was en het vaak deed. Wij interviewden haar over en tijdens haar roeilessen! Bekijk hier de video.

Selma (2014)

Vrijdag 20 april | NPO2, 23:00

Genre: Geschiedenis, Drama, Biografie | Regie: Ava DuVernay | Cast: David Oyelowo, Carmen Ejogo, Tim Roth e.a. | IMDb: 7.5, Rotten Tomatoes: 98%

kijktips week 16
Foto: Atsushi Nishijima – Paramount Pictures

Deze bijzonder indrukwekkende film van Ava DuVernay gaat over het waargebeurde verhaal dat zich afspeelde in 1965. Dr. Martin Luther King Jr. leidde een gevaarlijke campagne voor gelijk stemrecht tussen blanke en zwarte mensen in de Verenigde Staten. Er werd een protestmars georganiseerd waarbij een groep mensen vreedzaam van Selma tot aan Montgomery (beide in de staat Alabama) zou lopen. Zonder wapens, zonder geweld.

De laatste mars was het grootst, met Martin Luther King Jr. voorop, omringd door allerlei mensen: zwart, blank, gelovig, man, vrouw, jong en oud. Deze film heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt toen ik hem voor het eerst zag. De gebeurtenissen in 1965 hebben heel veel teweeggebracht in de Amerikaanse geschiedenis en zijn nog steeds van groot belang. Bekijk hier de trailer.

Genius (Seizoen 2, 2017-)

Zondag 22 april | National Geographic, 21:30

Genre: Biografie, Drama, Geschiedenis | Maker: Kenneth Biller, Noah Pink| Cast: Antonio Banderas, Alex Rich, Clémence Poésy e.a. | IMDb: 8.4

kijktips week 16

Vaak kennen we vooral het werk van de meest briljante geesten in onze geschiedenis. Terwijl juist hun weg naar, tijdens maar ook na de faam heel erg interessant kan zijn. In de serie Genius van National Geographic wordt er elk seizoen naar een andere briljante geest gekeken. Vorig seizoen ws het Albert Einstein. Deze keer staat de wereldberoemde schilder Pablo Picasso centraal.

Picasso heeft iedereen wel eens van gehoord en de meeste musea voor moderne kunst hebben wel een werk van hem hangen. Maar hoe is deze man op het idee gekomen voor zijn baanbrekende werk? Wat was zijn inspiratie? Had hij echt zoveel muzes? We zullen het gaan zien in deze tiendelige serie. Antonio Banderas zal de rol van Picasso spelen, dus dat belooft al veel goeds. Bekijk hier de trailer.

Beginners (2010)

CINETREE

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie: Mike Mills | Cast: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent e.a. | IMDb: 7.2, Rotten Tomatoes: 84%

kijktips week 16
Foto: Focus Features

Oliver (gespeeld door Ewan McGregor) is 38 en woont in Los Angeles. Zijn vader is net overleden, zes jaar nadat ook zijn moeder stierf. Hij begint een relatie met Franse actrice Anna (Mélanie Laurent), in de hoop dat deze verliefdheid een nieuwe start kan bieden. De film laat het heden zien, afgewisseld met flashbacks naar de laatste jaren van zijn vader. Zijn vader (Christopher Plummer), kwam na de dood van zijn vrouw na 45 huwelijk met een verrassende mededeling: hij is homo. Oliver moet leren om te gaan met verlies, verrassingen, overlijden maar ook met nieuwe zijn nieuwe liefde. Een prachtige film over dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

Deze film is het meest bekeken op Cinetree, en dat is niet voor niks. Bekijk hier de trailer.

Angry Indian Goddesses (2015)

CINEMIEN

Genre: Komedie, Drama | Regie: Pan Nalin | Cast: Sarah-Jane Dias, Rajshri Deshpande, Sandhya Mridul e.a. | IMDb: 6.9

kijktips week 16

Angry Indian Goddesses is de eerste film uit India die draait om vriendschap tussen enkel vrouwen in het moderne India. Het gaat over mode-fotograaf Frieda die samenkomt met haar vriendinnen in het mooie Goa (westkust van India). Ze kondigt aan te gaan trouwen. De groep vriendinnen beginnen spontaan aan een vrijgezellenfeest dat een week duurt. Zeven dagen lang komt er een druk op hun vriendschap te staan die niet alleen mooie dingen oplevert, maar ook spanningen en verdriet. Maar ondanks dat willen de vriendinnen er voor zorgen dat de week onvergetelijk wordt. Totdat het verhaal een dramatische wending neemt.

Een film over vrijgevochten vrouwen in India is alles behalve de normale gang van zaken. Het is daar lang niet zo makkelijk om de vrouw te zijn die je wil in de Indiase mannenmaatschappij. De film is in India dan ook heftig gecensureerd. Bekijk hier de trailer!

Foto boven artikel: Dakota Fanning in The Alienist (foto: Kata Vermes – Turner Entertainment Networks)

Lees verder