Loes Haverkort
Loes Haverkort

Loes Haverkort: zingt, danst en speelt #wijnmetpip

In onze talkshow Wijn met Pip drinkt Pip Pellens een wijntje met tien bekende vrouwen uit de filmwereld. Ze praat met hen over hun persoonlijke ervaring en het vak. In de vierde aflevering van Wijn met Pip: actrice Loes Haverkort. Geboren op 19 januari 1981 in Almelo.

Loes heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Ze speelde al in de Linda.tv serie De Vlucht, de film Voor Elkaar Gemaakt, in de serie Vechtershart 2 en in het laatste seizoen van Celblok H. In december is ze naast actrices Beppie Melissen, Carly Wijs en Plien van Bennekom te zien in de nieuwe komedie Gek van Geluk.

Alle afleveringen van Wijn met Pip vind je op ons YouTube kanaalVolg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Liefdesverdriet

foto: Bowie Verschuuren

Loes heeft haar man Floris Verbeij leren kennen in de muziek. “We zijn verliefd op elkaar geworden terwijl we over ons liefdesverdriet van vorige relaties liedjes schreven.” De klik was op zowel persoonlijk als muzikaal gebied. Loes en Floris een zoon en een dochter, Johannes (2011) en Marie Hannah (2013).

Samen met Floris vormt ze de indierockband L O U I S V . Een nummer van de band is te horen in de Netflix-serie Santa Clarita Diet. “Onze publisher heeft een aantal van onze nummers opgestuurd. Ze waren heel erg enthousiast en toen hebben ze ‘Bunga’ uitgekozen om te gebruiken.” Luister hier het nummer:

Voor de camera

Maar de meeste mensen kennen Loes natuurlijk als actrice. Loes studeerde aan de toneelacademie in Maastricht. Ze speelt onder andere in de films Rendez-vous, Ja! Ik Wil en De Boskampi’s. In 2015 was ze genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice in een Televisiedrama voor haar rol in de serie De Jacht. Als kind heeft ze er echter nooit van gedroomd om actrice te worden. Dat is later gekomen, met de nodige motivatie om het te maken in die wereld.

Als het voor een goede rol is, dan ben ik bereid tot bijna alles.

Loes Haverkort

Op het podium

Naast acteren in een film of een serie staat Loes ook regelmatig op het toneel. Zo speelde ze in 2009 in het stuk Brandende liefde. En in 2010 en 2014 was ze te zien als Charlotte in de musical Soldaat van Oranje.

Kortom, een indrukwekkende carrière waar menig jong talent van droomt. Wat is haar advies: “Trouw blijven aan jezelf. Vertrouw op je gut-feeling.”

Lees ook: De favoriete films en series van Loes Haverkort 

Afbeelding boven artikel: schermafbeelding van Wijn met Pip #3: Loes Haverkort.

Lees verder