Maak kennis met: Charlotte Vandermeersch uit De Premier

‘Ik ben een leefaholic’

Bij onze Zuiderburen is ze al een bekend actrice, en het kan haast niet anders dan dat de Vlaamse Charlotte Vandermeersch hier in Nederland ook gaat doorbreken. Je kent haar misschien al uit Belgica en vanaf 2 maart is ze te zien in de nieuwe Erik van Looy-film De Premier. In deze spannende thriller wordt de minister-president van België gegijzeld en hoort hij dat zijn vrouw en kinderen ook ontvoerd zijn. De premier zal hen alleen terugzien als hij de persoon vermoordt die hij later op de dag zal ontmoeten: de president van Amerika! Wie Charlotte in deze film speelt, vertelt ze zelf aan Girls in Film.

Vertel eens, wat heb jij allemaal al gedaan in je carrière?

“Mijn eerste filmrol is Dagen zonder Lief geweest en daarna heb ik met Matthias Schoenaerts in de Vlaamse Loft gespeeld, dat was geweldig leuk. Mijn eerste grote hoofdrol was in de film Turquaze en verder heb ik onder meer het komedie-programma Wat Als?, de film Belgica en twee seizoenen van de tv-serie Deadline gedaan. Met Erik van Looy had ik al samengewerkt in Loft. Hij belde me nadat hij Deadline had gezien: of ik ook deze film met hem wilde maken?”

Wat is jouw rol in De Premier?

Ook interessant

De Premier #trailertip

“Ik speel Eva Bodart, de woordvoerster van de premier die de hele dag niet van zijn zijde wijkt. Ze zit naast hem in de auto als hij wordt gegijzeld en vanaf dat moment vormen ze een duo, want ze zitten in hetzelfde schuitje. Het wordt allemaal heel erg spannend, maar dat moet je maar in de bioscoop gaan zien…”

De Premier
de cast van De Premier

Je personage is een enorme workaholic, ben jij dat ook?

“Ik zeg altijd: ik ben een leefaholic. Ik wil heel hard leven op alle vlakken: ik hou van reizen, tijd doorbrengen met familie, maar ook van uitgaan en dan tot diep in de nacht doorzakken met mijn vrienden. Heel blij wordt ik van intens leven, en ja, ook mijn werk is daar een onderdeel van. Ik vind het leuk dat het zo afwisselend is en me in zulke verschillende werelden brengt.”

Je werkt ook regelmatig samen met je vriend, regisseur Felix Van Groeningen, toch?

“Klopt, we hebben elkaar leren kennen op de set van Dagen zonder Lief en inmiddels zijn we al negen jaar samen. Ik heb in Belgica meegespeeld en heb af en toe een klein rolletje in zijn films, gewoon voor de lol. We hebben ook samengewerkt aan zijn film The Broken Circle Breakdown. We gingen op vakantie in Vietnam, maar die jongen kan nooit stoppen met werken, dus heb ik geholpen met een versie van het scenario. Hij heeft me zoveel bijgebracht qua inzicht. Daardoor kan ik nu ook veel beter scenario’s lezen en daarover praten met regisseurs.”

Nooit de ambitie gehad om het samen te proberen in Amerika?

“Felix gaat waarschijnlijk een project doen in Amerika, en hoewel ik er eerst wat huiverig voor was, ben ik nu toch wel van plan om mee te gaan naar Los Angeles en een beetje van die wereld mee te pikken. Gewoon uit nieuwsgierigheid en dan maar zien waar het me brengt. Het lijkt me heel leuk om een keer een groot buitenlands project te doen. Ze hebben daar in LA ook niet bepaald een gebrek aan acteurs, dus ik kan alleen maar hopen.”

Wat zijn je verdere ambities?

“Ik zou heel graag een keer een mooie film in Nederland maken. Vorig jaar kreeg ik een leuke aanbieding voor een hoofdrol in een tv-serie die geschreven is door Thijs Römer. Helaas kon ik dat vanwege de draaiperiode niet doen want ik had al andere dingen toegezegd. Ik zou ook heel graag veel in het buitenland spelen met mijn theatergroep Lazarus, én met mijn eigen liedjes bij jullie in Nederland in Paradiso staan.”

De Premier is vanaf 2 maart te zien in de bioscoop. 

Foto boven artikel: Charlotte in De Premier (rechts op foto)

Lees verder