Hallo Hollywood aflevering 1
Hallo Hollywood aflevering 1

Mag ik je koffer dragen? Hallo Hollywood afl.1

“Mag ik niet mee om je koffer te dragen?” Ik weet niet hoe vaak ik deze vraag de afgelopen tien jaar heb gekregen op feestjes waar ik vertelde over mijn werk. De wereld over reizen en oog in oog zitten met grote filmsterren als Brad Pitt, Johnny Depp, Julia Roberts en Angelina Jolie spreekt nu eenmaal tot de verbeelding. Mensen vinden het glamorous, interessant, spannend… en ik kan nu wel heel blasé gaan roepen ‘dat het gewoon mijn werk is’, maar eerlijk is eerlijk: dat is het ook allemaal.

Poolboys en een jacuzzi

Om te beginnen word je als journalist door de filmmaatschappij naar de plek gevlogen waar het allemaal gebeurt, meestal Los Angeles of New York. Daar slaap je in hotels als het Four Seasons, dat een met palmbomen omringd zwembad heeft en poolboys die de hele dag de lekkerste snacks serveren, of Shutters at the Beach, waar ik ooit een jacuzzi op mijn kamer had zo groot dat er een compleet voetbalteam in paste.

Nachtelijk lawaai

Vaak wemelt het in die chique hotels ook van de celebs. Zo stond ik een keer in de lift met Beyoncé en Jay-Z, zat ik in de hotelbar met Britney Spears en Jennifer Aniston. En kwam Al Pacino in het restaurant van het Four Seasons vragen of wij het goed vonden dat hij en zijn gezelschap naast ons kwamen zitten, want ze waren nogal luidruchtig. Of die keer dat ik een hotelkamer naast Channing Tatum had (nee helaas, niet met tussendeur) en ik ’s nachts wakker werd omdat hij de tv keihard aan had staan.

Groepsinterviews

In hetzelfde hotel is meestal ook de zogenoemde ‘junket’: een persdag waarbij al het ‘talent’ aanwezig is om interviews te geven. Als je geluk hebt, krijg je een één-op-één interview, maar meestal spreek je de acteurs en actrices in ‘round tables’, oftewel groepsinterviews met een stuk of acht andere journalisten. Voor mij is het altijd weer de kunst om er zo veel mogelijk vragen doorheen te drukken, want ik wil natuurlijk wel met een zo goed mogelijk verhaal thuiskomen.

Soms een goede klik

Soms heb je het geluk dat je een heel goede klik met een acteur hebt.

Jill met Jake Gyllenhaal
Jill met Jake Gyllenhaal

Zo heb ik wel eens het hele round table-interview alleen maar met Zac Efron zitten babbelen, omdat hij zich steeds weer op mij richtte (ik kende hem nog uit zijn High School Musical-tijd) en werd het bijna gênant naar de andere journalisten toe. Hetzelfde maakte ik mee met Jake Gyllenhaal, die er een amusant flirtspelletje van maakte, waar ik zelf een tikkeltje ongemakkelijk van werd (Hij: ‘Heb ik je aan het blozen gemaakt?’ Ik, met rood hoofd: ‘Nee hoor, het is gewoon een beetje warm hier.’) Dus mocht iemand nu nog eens vragen: Mag ik mee? Dan weet je mijn antwoord: Ik houd Jake, Zac, Brad en Channing lekker voor mezelf 😉

Jill stapt voor haar werk als (film)journalist regelmatig op het vliegtuig naar New York, Londen of LA om daar de groten van Hollywood te interviewen. In Hallo Hollywood vertelt ze op Girls in Film over haar bijzondere ontmoetingen en crazy ervaringen.

Lees verder