Mamma Mia! 6 filmtips voor Moederdag.

Moederdag wordt dit jaar een behoorlijk regenachtige dag. En ben eerlijk, samen iets ondernemen als cadeau is toch veel leuker dan weer een stukje zeep of reep chocolade te geven of krijgen? Gelukkig draaien er op dit moment veel mooie films in de bioscoop die je (als) moeder graag wilt zien. En aangezien het gaat regenen, is een middagje bios sowieso een geweldig idee. Dit zijn de zes leukste films voor moederdag:

1. Mama Mia!

Speciaal voor Moederdag draait de film Mama Mia! op zondag 14 mei weer bij Pathé bioscopen. De klassieker met o.a. Meryl Streep, Amanda Seyfried en Pierce Brosnan speelt zich af in het mooie Griekenland. Sophie (Seyfriend) wil erachter komen wie haar vader is voor haar huwelijk. Er zijn drie mogelijkheden en haar moeder (Streep) probeert het huwelijksfeest in goede banen te laten lopen terwijl al haar exen verschijnen. Met een soundtrack vol met ABBA-hits is deze film perfect om na te genieten van de Eurosong sfeer.

Meer informatie over deze speciale moederdagvoorstelling vind je hier.

Lees ook: playlist met de muziek uit de beste musicals sinds de jaren 90.

2. The Circle

De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae Holland (Emma Watson) wordt aangenomen bij ‘The Cirkle’. Al snel voelt ze zich thuis binnen de hypermoderne campus. Als haar gevraagd wordt om een camera te dragen die alles uit haar leven films, begint Holland te twijfelen. Is transparantie het beste voor de mensheid?

Waarom voor Moederdag? De relatie die Mae heeft met haar ouders wordt op de proef gesteld door haar werkdruk en online persona. Een actueel onderwerp. En Tom Hanks.

Lees hier wat wij van de film vonden.

3. A Dog’s Purpose

Deze nieuwe film vertelt het verhaal van het gelijknamige boek van Bruce Cameron. Het is het verhaal van een hond die naar de doel van zijn leven zoekt. Na een kort leven als een zwerfhond, keert Bailey terug als een goudkleurige puppy en in de zoektocht naar het doel van dit leven komt hij bij de 8-jarige Ethan terecht. Tijdens hun avonturen samen ontdekt Bailey hoe hij een goede hond moet zijn. Maar dit niet zijn laatste leven. De film gaat zondag in voorpremiere.

Waarom voor Moederdag? Een heerlijke tranentrekker om bij weg te zakken. Oh ja, en Dennis Quaid.

4. 20th Century Woman

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie (jong talent Lucas Jade ­Zumann) groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie. Mike Mills putte uit eigen ervaring voor dit creatief vormgegeven, humoristische en invoelende coming of age-verhaal, dat evenzeer over de drie vrouwen gaat als over puber Jamie.

Waarom voor Moederdag? Elke moeder, was ooit een dochter. Deze film houdt een spiegel voor bij meerdere generaties vrouwen. Het is niet altijd makkelijk, maar onvoorwaardelijke liefde wint altijd.

5. Snatched

Als ze aan de vooravond van hun exotische vakantie wordt gedumpt door haar vriend, haalt de koppige dromer Emily Middleton (Amy Schumer) haar overbezorgde moeder Linda (Goldie Hawn) over om haar te vergezellen naar het paradijs. De twee tegenpolen komen er op onverwachte en hilarische wijze achter dat het overkomen van hun verschillen de enige manier is om te ontsnappen uit het wilde en waanzinnige jungle-avontuur waarin ze terecht zijn gekomen.

Waarom voor Moederdag? Even ouderwets lekker lachen om niks.

6. Zookeeper’s Wife

De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Zookeepers Wife is een verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski.

Waarom voor Moederdag? Als je een iets serieuzer uitstapje wilt met een geladen maar prachtige film, is dit de perfecte keus.

Foto boven artikel: Meryl Streep en Amanda Seyfried in Mama Mia! – Universal Pictures 2008

Lees verder