the angel netflix
the angel netflix

Marwan Kenzari in spannende Netflix spionagethriller The Angel! #trailertip

Het gaat goed met de internationale carrière van Marwan Kenzari! In Nederland is hij allang bekend van films als Rabat, Wolf, Hartenstraat en series als Flikken Maastricht en Penoza. Maar Marwan is ook al een tijdje bezig in het buitenland.

Misschien heb je hem al gespot in Murder on the Orient Express, waar hij de conducteur van de trein speelt. En volgend jaar is hij te zien als Jafar in de live action verfilming van Disney’s AladinMaar eerst speelt hij de hoofdrol in de nieuwe Netflix-film The Angel! Die vanaf 14 september te zien is.

Foto: Netflix

Over The Angel

De film gaat over het waargebeurde verhaal van hooggeplaatste Egyptische functionaris Ashraf Marwan (Marwan Kenzari). Hij is de schoonzoon van de voormalige Egyptische president Gamal Abdel Nasser, en ook adviseur van zijn opvolger Anwar Sadat. Ondanks zijn hechte banden met de Egyptische overheid, werd Marwan spion voor Israël. Door zijn positie wist hij zeer belangrijke informatie door te spelen die ontzettend veel politieke gevolgen had.

In 1970 stapte Marwan over naar Israël. In 1973 begon de Jom Kipoeroorlog, een ingewikkeld conflict tussen Egypte (met Syrië als handlanger) en Israël over het gebied Sinaï. Op 6 oktober 1973 viel Egypte Israël binnen en begon een oorlog die 19 dagen duurde. Marwan speelde voorafgaand aan deze strijd Egyptische oorlogsplannen door. Door deze cruciale informatie wist Israël de aanvallen nog enigszins af te slaan en de schade te beperken.

Tot op de dag van vandaag weet niemand helemaal zeker waarom Ashraf Marwan deze informatie doorspeelde naar Israël. Sommigen zeggen zelfs dat hij een dubbelspion was! Het is in ieder geval een bijzonder intrigerend verhaal, en wij kunnen niet wachten totdat The Angel op 14 september te zien is op Netflix!

 

Lees verder