de matchmaker trailer
de matchmaker trailer

De Matchmaker: viral video’s en een vlotte single moeder #trailertip

Het zal je maar gebeuren, je staat opeens op een datingsite en berichten van onbekende mannen vliegen je om de oren. De feelgood-film De Matchmaker van regisseur Jeroen Houben gaat over een moeder-zoon relatie. De film heeft een eigen dynamiek die niet vaak wordt belicht in films.

Het verhaal

Chris (Benja Bruijning) wordt opgebeld door zijn zus met de vraag of hij de verjaardag van zijn moeder niet vergeten is. Chris is een echte levensgenieter die als fotograaf de hele wereld over reist. Hij antwoordt met: “Ik zal even kijken.” Omdat hij amper opdrachten heeft, keert hij terug naar zijn moederlijk huis. Zijn moeder Marja (Ariane Schluter) ontvangt hem met open armen. Alleen Chris kan zijn draai maar niet vinden in zijn geboorteplaats.

Gelukkig komt er al snel een nieuwe ‘opdracht’ (kans). Hij maakt een promovideo voor zijn moeder voor een datingsite. Wanneer dit filmpje onverwachts online komt, stromen de mannen binnen voor zijn vlotte single moeder. Dit mondt uit in een reeks hilarische gekke situaties tussen Marja en Chris. Samen gaan ze het avontuur aan van online daten. Voor beiden komt er misschien wel een onverwachte liefde uit de lucht vallen. De Matchmaker is een verhaal tussen moeder en zoon die de weg naar elkaar terugvinden. En de confrontatie met zichzelf en elkaar aangaan.

De cast

Ariane Schluter is vooral bekend van het toneel. Zij is tweevoudig winnares van de prestigieuze Theo d’Or toneelprijs (2003, 2004) en één van Nederlands meest bekroonde actrices. Ze speelde hoofdrollen in o.a. de speelfilm Lucia de B. en de serie Noord/Zuid. In 2018 is Ariane op het grote doek ook te zien in Niemand in de Stad. En vanaf september op televisie in de serie Ik weet wie je bent.

Benja Bruijning is bekend van films als Alles is Familie, Pak van mijn Hart en De Helleveeg. Ook speelde hij in series als Charlie, de Nederlandse versie van de HBO-serie Nurse Jackie, en De Mannen van Dr. Anne. Naast De Matchmaker is Benja Bruijning dit jaar de nieuwe aanwinst van het vierde seizoen van Nieuwe Buren. Samen met zijn real life partner Anna Drijver spelen ze de rollen van de levensgenieters Olivier en Victoria.

Naast Benja Bruijning en Ariane Schluter, spelen o.a. Georgina Verbaan (Mannenharten), Loes Luca (Ja Zuster, Nee Zuster) en Annet Malherbe (Gooische Vrouwen) een rol in deze vrolijke komedie.

De Matchmaker is vanaf 26 april te zien in de bioscoop.

Lees verder