Medina Schuurman: <i>zoekt naar tegenkleuren</i> #WijnMetPip
Medina Schuurman

Medina Schuurman: zoekt naar tegenkleuren #WijnMetPip

In onze talkshow Wijn met Pip drinkt Pip Pellens een wijntje met tien bekende vrouwen uit de filmwereld. Ze praat met hen over hun persoonlijke ervaring en het vak. In de negende aflevering van Wijn met Pip: actrice Medina Schuurman. Geboren op 6 augustus 1969 in Den Haag.

Medina Schuurman werkte als castingdirector bij Klooster Casting en hielp bij de opzet van Oi Mundo Casting. Als actrice kan je haar onder andere kennen uit Rozengeur & Wodka Lime, Penoza en Celblok H. Personages die stuk voor stuk stoere, zelfstandige vrouwen zijn.

Best wel triest om opgesloten te zitten op zo'n mooie dag als vandaag..#celblokh #genietenvandezon #lovewhatido #behindthescene

A post shared by Medina Schuurman (@medinaschuurman07) on

Spiritueel wezen

Binnenkort is ze te zien naast Gijs Naber in My Foolish Heart, een film van Rolf van Eijk, over de laatste dag van trompettist Chet Baker. Hierin speelt ze Wilma, een prostituee en “bijna een soort spiritueel wezen in vette lingerie”. Een tegenstelling dus, iets wat ze vaak in haar rollen probeert te stoppen.

Tegenkleuren

Medina zit inmiddels al zevenentwintig jaar in het vak (“dat is best lang!”), dus ze weet waar ze over praat. Per project kijkt ze wat het nodig heeft. Een bijrol heeft bijvoorbeeld iets anders nodig dan een vaste rol in een serie. Neem bijvoorbeeld haar rol als de bitchy Caat in Celblok H. Hier koos ze er bewust voor om de rol in het begin vrolijk neer te zetten, in plaats van meteen in de aanval te gaan. “Ik vind het leuk om te kiezen wat je inzet, en niet het voor de hand liggende te pakken. Steeds een beetje tegenkleuren en dit ook vertalen naar je lichaam.”

Tekst leren voor komende week draaien voor #celblokh #spannend #mooiedag #genietenvandezon

A post shared by Medina Schuurman (@medinaschuurman07) on

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman vormt hierin een grote inspiratiebron voor Medina. Een acteur die waanzinnig kan transformeren voor een rol. “Hij zei: ‘Ik kijk wat de rol met mij doet als ik ‘m lees. Ik kijk wat er in mij getriggerd wordt en dát ga ik spelen.’” Het gaat dus om spelen van binnenuit.

Een dat is een tip voor Pip, die zich afvraagt hoe ze de rol van leuk-blond-meisje voor zichzelf interessanter kan maken. “Als je een rol van buitenaf bekijkt dan blijf je in het cliché hangen.” Uiteindelijk is ieder een uniek mens. Als je kijkt wat het met jou persoonlijk doet, dan kan je vanuit jezelf spelen. Dan wordt er een kant van jezelf belicht wat het spel heel naturel maakt.

Bestseller-bioscoophit

Natuurlijk heeft Pip ook een stelling voor Medina. Een bestseller schrijven of in een bioscoophit spelen? Toch best een lastige keuze… Het allerliefste zou Medina dit willen combineren. “Ik wil een bestseller schrijven, en dat er van die bestseller een film wordt gemaakt en dat ik daar dan de hoofdrol in speel.” Een mooi streven, wat ons betreft!

Bekijk aflevering 9 van Wijn met Pip met Medina hieronder:

Alle afleveringen van Wijn met Pip bekijk je hier.

 

Lees verder