interview cast Vals
interview cast Vals

Mel Wallis de Vries en de cast over Vals #video

De spannende thriller Vals is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries. Dat weer geïnspireerd is op haar jeugd. De film gaat over een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. De verhoudingen worden op scherp gezet… 

Nienke sprak de cast van Vals en de auteur.

Meer interviews vind je op ons Youtube kanaal.

Over Vals

De vriendinnen Kim (Romy Gevers), Abby (Abbey Hoes), Feline (Holly Mae Brood) en nieuwkomer Pippa (Olivia Lonsdale) besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen.

Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Vals is de verfilming van het ‘beste jeugdboek’ van 2012 (De Jonge Jury), geschreven door Mel Wallis de Vries. Andere rollen zijn er voor Niek Roozen, Thijs Boermans, en Gijs Blom. Het boek werd voor de film bewerkt door Alexandra Penrhyn. De film is geregisseerd door Dennis Bots.

Lees verder