Kippenvel bij <i>Mindhunter</i> van David Fincher #trailertip
Mindhunter David Fincher Trailertip

Kippenvel bij Mindhunter van David Fincher #trailertip

Hou je van (waargebeurde) misdaadseries? Dan is deze nieuwe Netflix Original Serie Mindhunter een aanrader om te bingewachten. De serie is geregisseerd door o.a. David Fincher, die ook regisseur was van House of Cards en films als Se7en en Zodiac.

Waar gaat de serie over?

Mindhunter speelt zich af eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. In de serie starten twee FBI agenten Holden Ford en Bill Tench een gevaarlijk onderzoek om het brein van ’s werelds zwaarste criminelen te doorgronden en zo het schokkende antwoord te krijgen op de vraag:

How do we get ahead of crazy if we don’t know how crazy thinks?

Mindhunter David Fincher Trailertip
Jonathan Groff in Mindhunter (2017) Photo by Merrick Morton – © 2017 – Netflix

True story..

De serie Mindhunter is gebaseerd op het boek -en waargebeurde verhaal- Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van Mark Olshaker en voormalig FBI-agent John E. Douglas. Die laatste deed onderzoek naar beruchte moordenaars als Ted Bundy en Charles Manson.

Netflix heeft nu al een tweede seizoen besteld van Mindhunter. Ze verwachten er dus veel van. De andere regisseurs zijn Asif Kapadia (Amy), Tobias Lindholm (A War) en Andrew Douglas (The Amityville Horror). De hoofdrollen worden vertolkt door Jonathan Croff (Glee, American Sniper), Holt McCallany (Hijacked) en Anna Torv (Fringe).

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Spanning en sensatie

De misdaadseries bij Netflix zijn bij mij favoriet. De serie The Keepers heb ik achter elkaar gekeken en ook bij de film Casting JonBenet zat ik met open mond te kijken. Deze serie is geen documentaire, zoals de eerder genoemde wel waren, maar is wel gebaseerd op echte verhalen waardoor het mij toch kippenvel gaf tijdens de trailer.

Het lijkt wel alsof hoofdpersonage Holden Ford (gebaseerd op John Douglas) zelf bang is voor de criminelen die hij onderzoekt. Iets wat op zich niet zo gek is, maar wat mij nog nieuwsgieriger maakt naar de serie. Houdt hij zich wel staande in de gevangenis? Of gaat het toch mis? Het is helaas nog ruim twee maanden wachten tot 13 oktober en de serie beschikbaar komt op Netflix. In de tussentijd ga ik het boek maar eens lezen, want daar ben ik nu ook heel benieuwd naar geworden.

Ben je benieuwd geworden naar de serie? Bekijk hieronder de trailer:

Alle afleveringen van de serie Mindhunter is vanaf 13 oktober te bekijken via Netflix. 

Afbeelding boven artikel: Jonathan Groff in Mindhunter (2017). Photo by Patrick Harbron – © 2017 – Netflix.

Lees verder