Modern Family
Modern Family

Modern Family: perfecte remedie tegen een winterdip!

Modern Family (oa te zien op Netflix) is de beste remedie tegen de feestdagen-ellende en de daaropvolgende winterdip. Van de foto hieronder schiet je niet meteen in de lach. Ik zag ‘m ooit voorbij schuiven en dacht: “Lijkt me heel saai.” Maar niets is minder waar. Ik begon te kijken en ik bleef kijken.

bb9cyqql8k4ksklf8ebi

Deze serie geeft een hilarische kijk op het leven van 3 gezinnen waar alles door elkaar loopt. Getrouwd/gescheiden, gay/hetero, jong/oud. Herkenbaar, invoelbaar en vreselijk grappig.

Ik haat kerstmis!

Om alvast in de stemming te komen voor de naderende kerst zag ik een fantastische aflevering; Express Christmas (seizoen 3, aflevering 10). Wat jullie niet weten is dat ik al sinds mensenheugenis een gruwelijke hekel heb aan kerstmis. Die liedjes! Die wanstaltige kerstfrutsels! Dat eten dat maar op tafel moet komen. En het ergste: dat panisch optimistische gevoel van “we moeten het nu leuk hebben”.

Perfectionisme kijkt om de hoek

kerstmfEn precies daarom heb ik intens genoten van deze fantastische aflevering. De hele familie zit lekker bij elkaar op 16 december en komt er achter dat ze met kerst allemaal andere plannen hebben. Paniek! Want kerst moet wel met elkaar gevierd worden. Phil (Ty Burrell) komt met het plan om diezelfde dag nog kerst te vieren, omdat ze nu toch samen zijn. Ze hebben 4 uur de tijd om alles te regelen, boom kopen, cadeaus, alle kersterige verplichtingen. Mooi en zó herkenbaar om te zien hoe het perfectionisme weer om de hoek komt kijken en hoe iedereen uiteindelijk totaal flipt. Want kerst MOET gezellig en PERFECT zijn. Maar het loopt anders.. Hysterisch.

Laten we het positief bekijken

Deze serie is perfect voor deze donkere lange maanden. Want het is nog maar november en we moeten nog tot maart afzien…Toch? Laten we het vooral van de positieve kant bekijken: november is de nieuwe maart.

Kijk, het is heel simpel; in november is het al bijna december. En december bestaat eigenlijk niet omdat het dan veel te druk is met die *… feestdagen*. Dan word je geleefd, dus daar merk je in het-hier-en-nu weinig van. December kunnen we dus skippen.

Blij van blote jurkjes

Dan zit je al in januari en het mooie daarvan is dat je de kortste dag weer achter de rug hebt! Je kunt je verheugen op het voorjaar. Die voorjaarscollectie hangt niet voor niets in de winkels. Al kun je dat pas in juni dragen, who cares. Alleen al kijken naar dat fijne blote jurkje maakt je blij!

Januari en februari duren natuurlijk wel eindeloos. Maar dan wordt er al wel weer over de zomervakantie nagedacht. Als deze al niet in november geboekt is door sommige mensen, maar daar gaan we niet mee om, toch? Dus deze maanden zouden we “kunnen hebben”. Mits ook de wintersportliefhebbers meewerken en dit tot de feestdagen beperken. (En niet eindeloos tot mei het hierover hebben…).

Meer anti-winterdip tips

Dan nog snel even een paar tips tegen de winterdip. Weten we ook al uit ons hoofd, toch?

1) Ga naar buiten. Al is het maar 10 minuten per dag. (Lees: boodschappen doen.)

2) Kook groenten van het seizoen voor extra vitaminen. (Pompoen? pastinaak? Moeilijk, moeilijk, maak er soep van.)

3) Maak het gezellig in huis. (Net als iedere dag.)

4) Beweeg. (Doe je al bij: ga naar buiten.)

Dus het valt allemaal best mee..:-)

Zo kom ik de winter door

En na zoveel jaar en winterdipjes weet ik ondertussen hoe ik de winter door kom. Ik heb de lichttherapielamp, ga af en toe naar buiten, bedenk waar ik naartoe wil met de zomervakantie, ga NIET op wintersport, maak het gezellig (mét kaarsjes en wijn, zónder lichtgevende rendieren) in huis en koop zo nu en dan pompoen. Verder is het een kwestie van even doorbijten….. En daar helpen de leuke series enorm bij.

Op naar het voorjaar!

Irene Lunter, personal coach.

www.dok-zuid.nl

Volg Girls in Film op Facebook en blijf op de hoogte van de verhalen van Irene.

Lees verder