Murder on the Orient Express: het hoeft niet altijd de butler te zijn #Gifkijkt

Ik ben altijd wel in voor een film met Johnny Depp, en ik had geluk! Ik mocht naar de persvoorstelling van Murder on the Orient Express, die vanaf vandaag in de bioscoop te zien is. Johnny’s tegenspelers zijn overigens ook niet verkeerd. Topactrices Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer en Judi Dench zijn naast hem op het witte doek te zien. Laatstgenoemde in de rol van The Princess. Niet verassend, aangezien ze eerder ook al in de huid van een royalty kroop (Mrs. Brown en Victoria & Abdul). Een sterrencast dus, maar Murder on the Orient Express is nog zoveel meer.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste en nieuwste #kijktips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Moord in een trein

De film gaat over een groep vreemdelingen in een trein, waaronder de beroemde detective Hercule Poirot. Wanneer er een moord wordt gepleegd in de trein is het aan deze detective om de moordenaar tussen de passagiers te vinden. Deze passagiers zijn uiteenlopende figuren met allemaal verschillende verhalen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de schrijfster Agatha Christie. Dit is niet de eerste verfilming van het boek. Er zijn er namelijk al twee gemaakt. Eén in 1974 geregisseerd door Sidney Lumet en één in 2001, geregisseerd door Carl Schenkel.

Sappige fruittaart

De recensies zijn wisselend. The Guardian schrijft: “De verfilming van het boek is een sappige fruittaart van een film, een nostalgisch plezier, het gaat makkelijk naar binnen en is onweerstaanbaar op een zondagmiddag.” Daarentegen schrijft The Hollywood Reporter dat deze remake misschien helemaal niet nodig was geweest: “Een oubollige en onnodige remake.” Deze middelmatige recensies verklaren dan ook de score op IMDb van 6,7 en de Rotten Tomatoes score van 65%.

Als een stoomtrein

Bron: Twentieth Century Fox

Als ik denk aan een moordmysterie denk ik snel aan een Engelse butler die iemand sneaky vergiftigt via een kopje thee en uiteindelijk uit de schaduw stapt en bekent dat hij de dader is. In deze film – SPOILER – is dit gelukkig niet het geval. Er is namelijk geen butler aan boord…

Allereerst wil ik graag zeggen dat ik het een leuke en vermakelijke film vond. De film had wel net als een echte stoomtrein wat tijd nodig om op gang te komen. Het eerste gedeelte was wat langzaam en had ook iets korter vertelt mogen worden. Dit betekent niet dat de film slecht was. Zeker niet. Het is een goede film met goede verhaallijnen. De onthulling zelf is mooi in elkaar gezet en blijft je bij. Deze goede verhaallijnen zijn dan ook echt de pluspunten van deze film. De verhalen en hoe ze verbonden zijn per karakter zijn mooi gedaan en zetten je aan tot denken. Door de special effects waan je je echt in de verschillende gebieden waar de trein doorheen rijdt. En de Victoriaanse-vibe brengt je in een sprookjesachtige wereld.

Op de site van de film kan je zelf op zoek gaan naar clues: #cluesareeverywhere 

Bron afbeelding boven artikel: Twentieth Century Fox 

Lees verder