Nadine vs NY: gevlucht uit een horror motel

01.21 PM – Hollywood – Op een koelbox naast de auto. 

De koffers staan klaar en de auto zit vol. De tocht naar Sundance Film Festival begint vandaag. Gisterochtend heb ik een uur in de wacht gestaan, online, om één van de felbegeerde kaarten voor een film op het Sundance te bemachtigen. Maanden geleden had je een weekpas kunnen kopen, ter waarde van maar liefst 3.500 dollar. Maar helaas zat mijn riem iets te strak om dat soort bedragen neer te tellen. Ook ben ik geen Utah local, ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’, of student. Voor mij dus de reguliere, hoofdpijn weg; via de website. Die uiteraard bevroor tijdens mijn uitchecken.

Belangrijk gespuis gaat voor

Toch heb ik twee kaartjes voor de film A Ghost Story weten te scoren. Na het prachtige Manchester By The Sea (nog niet gezien? Ga hem zien! ASAP! Stop met lezen, ren naar de film!) komt er een nieuw drama met een van de grootste sterren van de independent film, Casey Affleck (broertje van Ben). Casey Affleck en Rooney Mara speelden al eerder in een drama geregisseerd door David Lowery, namelijk Ain’t Them Bodies Saints. Nu is het drietal terug om A Ghost Story in première te zien gaan op Sundance. En ik ben erbij. Althans dat hoop ik, want ook al heb je een kaartje, pers, celebs en ander belangrijk gespuis gaan voor. Vol is vol, kaartje of niet. Dus voor nu fingers crossed…

foto Andrew Droz Palermo
foto Andrew Droz Palermo

Een kleine miscalculatie

11.18 PM – Saint George – Hilton Inn. 

Vanmiddag om 16.00 uur verlieten mijn partner in crime en ik Hollywood Blvd om richting het noord/westen naar Utah te rijden. Ik dacht dat onze route binnen vijf uur te rijden is. Dat bleek een kleine miscalculatie. Maar de tocht is prachtig. Je rijdt door groene dalen, grote woestijnen en trotse bergen. Je voelt je soms verloren, soms overweldigd door de grootsheid. Maar vooral dankbaar dat al deze schoonheid ooit geschapen is. Ik praat met mijn ‘chauffeur’ over films, wat ons drijft om acteur te willen zijn en wat we verwachten van het festival. Mijn hoop voor de komende dagen is me te omringen met film-metgezellen en een klein kijkje te kunnen nemen in de wereld van de independent film.

In bed met Robert de Niro

Het is inmiddels 23.18 uur en we liggen eindelijk gestikt en gesteven in een bedje in een Hilton Inn. Nadat we zijn weggevlucht uit een horror motel, waar ik beelden van Oliver Stone’s Natural Born Killers langs zag schieten, hebben we ieder een tientje bijgelegd om een wat deftiger bedje in te duiken. Op de achtergrond staat de heerlijke romcom The Intern op met Anne Hathaway en Robert DeNiro. De man die de film Taxi naar een groots succes stuurde mompelt mij nu in een diepe, vredige slaap.

Nevada
Nevada

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY. Deze week haar ervaringen voorafgaand aan en tijdens het Sundance Festival. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

 

Lees verder