Nadine vs NY: grijp het leven bij de testikels [column]

Dat er alweer een week voorbij is sinds m’n laatste Girls in Film perikelen is voor mij een raadsel. Afgelopen week in Nederland is voorbijgevlogen! Of dit komt door de hoeveelheid Bloody Mary’s die ik heb getracht te verorberen? De honderden Jip & Janneke’s die ik heb voorgelezen? Of door de reeks dokter-, tandarts-, handlezer-, homeopaat- en familiebezoekjes? Morgen vlieg ik in elk geval alweer terug naar New York. ‘It’s bitter sweet met een sour aftertaste and a perfect morning after feel.’

Injectie aan drive

Een week in m’n tweede thuis (of als je m’n moeder vraagt, eerste), Amsterdam, doet me realiseren dat vriendschappen niets met afstand, tijd of kwantiteit te maken hebben. Wat is dat is, wat blijft dat blijft. Een week in Mokum doet me ook weer terugverlangen naar mijn eigen ritme en liefdes in New York. Het geeft me weer een injectie aan drive, ik ben weer opgeladen! En tonnetjerond waggel ik morgen het vliegtuig weer in. Met een buik vol oer-Hollands brood, de beste kazen en hier en daar een bitterbal. Waar ik een maand of acht erover doe om 1 kilo kwijt te raken komt er binnen 24 uur in Nederland weer aan. Top dus!

Nadine vs NY

Jane Fonda ‘onepiece’

Ik drijf de komende 6 weken elke ochtend weer in een community pool. Waar op dinsdag en donderdag het zwembad gereserveerd is voor orthodox joodse vrouwen en ik dus zeker niet welkom ben in m’n Jane Fonda ‘onepiece’. Op die dagen gooi ik mezelf ergens in een ring in grimmig Brooklyn tegen een kickbokser aan in de hoop dat mijn poezelige nageltjes heel blijven in m’n roze bokshandschoenen. En waardoor ik binnen 3 weken een sixpack denk te hebben.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leven, niet overleven

Ik ben blij dat ik de vraag ‘en wat ga je allemaal doen als je weer in New York bent?’ niet meer hoef te omzeilen. Want what the fuck ga ik doen in NY? Leven! Niet overleven, niets kinderen naar bed en dan uitgeput op de bank knallen zoals mijn lieftallige leeftijdgenootjes en getrouwde vriendinnen ‘gelukkig’ doen. Niets geen tijd voor mezelf. Volop tijd voor mijn eigen natje en droogje en m’n eigen ritme! En wat ik nou echt allemaal ga doen? Uhm… tja…  M’n reel updaten… weet je wel dat filmpje van jezelf waarin je dramatisch ‘romeo, oh romeo, wherefor art thou romeo’ opdreunt. Die 1,5 minuut die casting directors bekijken, maar eigenlijk na 7 seconden afhaken. Wetende dat je geen zogenaamde ‘name actor’ bent en dus eigenlijk geen schijn van kans maakt waardoor een ‘reel’ uiteindelijk geheel overbodig is.

Nadine vs NY

Avocado en een doperwt

Ik ga me weer storten op korte films omdat New York vol zit met mooie verhalen. Ik zal weer mijn routines oppikken van naar m’n koffie shopje slenteren waar ik 1 potje thee bestel en die de rest van de dag met het water uit de kraan van de wc bijvul. Omdat ik het geld niet heb om heel de dag de lekkerste matcha thee te drinken. Waarna ik thuis een avocado en een doperwt lunch om vervolgens in een supermarkt, die ik niet bij naam kan noemen, al winkelend een hand chocolade amandelen naar binnen werk. Waardoor ik de energie weer heb om mijn oppaskinderen in het gareel te houden als ik ze van voetbal naar pianoles escorteer in een Uber-x!

Here I come

Living the life hoor ik je denken! Oppassen op je 30ste, wonend met een huisgenootje op 45 vierkante meter, zonder vaste baan, pensioen fonds of plan B. Of ik me zorgen maak? Voortdurend! Of ik het leven bij z’n testikels tracht te grijpen? Zeker! Er is altijd nog tijd voor een doorzonwoninkje in de polder met manlief die in z’n Volvo stationwagen naar kantoor gaat en ik met het pannenkoekenbeslag in mijn haar de kinderen in de bakfiets naar school breng. Waarna ik hoogstwaarschijnlijk naar de netjes verborgen fles Vodka grijp of de krantenjongen… Dus voor nu, New York, here I come! Ofzo…

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt Nadine over haar avonturen in Amerika in de serie Nadine vs NY. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

Lees verder