Nadine vs NY: ‘I eat rhabvit for brakfast’

En dan sta je op set met een 1200 cc Harley Davidson onder je kont. Na 6 jaar geen motor te hebben gereden, blufte ik me door de auditie heen. Nu mag ik de komende dagen Brooklyn doorscheuren met drie andere motordames om een pilot te schieten voor een nieuwe tv serie, The Matriarchs. Toen ik in LA tegen iemand zei dat ik daar voor pilot season was, vroegen ze mij wat voor vliegtuigen ik vloog… Pilot season is een seizoen in de televisiewereld waar nieuwe series worden gecreëerd en gecast. Een pilot is een testaflevering.

 

Sons of Anarchie meets OITNB

Met een diverse cast moet deze serie een combinatie van Sons of Anarchie en Orange is The New Black worden. Er is een prachtig kwetsbare actrice uit Anguilla die verslaafd is aan blauwe nagellak, burlesk dansen en baden met bloed. Een sterke donkere dame die dansend de set op komt en het woord van God verspreidt. Een meisje uit New Jersey met een plat Amerikaans accent en dan hebben we nog m’n Russische medespeelster die op haar eigen motor komt en een ‘vriend’ heeft meegenomen. De man in kwestie doet m’n hart sneller kloppen, maar me ook trillen als een rietje. Ik wist niet dat ze nog zo typisch gemaakt werden; vice president van de Russische motorclub Bratva, een zwaar buitenlands accent en een voorkomen waar zelfs The Rock bij verbleekt…

Ik geloof hem

Ik giechel, doe stoer, plaag en in m’n gedachten hebben we al acht keer gepassioneerde, ietwat agressieve seks gehad waarbij ik het drie keer niet overleefde. Ik vraag hem of hij wel eens een konijn heeft vermoord waarop hij met een bulderende lach antwoord: ‘Ah shweetie, I eat rhabvit for brakfast’. En ik geloof hem. En het enge is dat ik dat okay vind… Hij flirt, hij laat me foto’s van z’n 23 jarige zoon zien (watttt?!?) en hij maakt selfies van ons waar hij een tong a la Alice Cooper toont. Hij stuurt de foto’s naar z’n motorclub (aka mafia-WhatsApp chat) waarop de antwoorden angstaanjagend schunnig zijn.

Proeven wat niet mag

Ik doe wel stoer maar ik kruip vanavond gewoon weer met mijn Boeketreeks-boekje alleen m’n bedje in. Grote mond, maar als puntje bij paaltje komt fungeer ik als flauwvallende geit en vlucht ik de ‘crime scene’. De dag gaat snel voorbij met hier en daar een zoetsappige blik naar de maffia aap in de hoek. Het talent op set is ongekend en iedereen doet z’n uiterste best om alles zo goed en snel mogelijk op beeld te krijgen. Vandaag ben ik niet de Nederlandse nuchtere die twee uur per dag met het thuisfront aan de telefoon zit. Vandaag ben ik de leider van een vrouwelijke motorbende en vervoeren we cocaïne in de benzinetanks. Altijd al voelde ik me aangetrokken tot onbekende werelden en vreemde culturen. Ik wil proeven wat niet mag, zijn wie ik niet ben en gaan waar geen mens ooit zou gaan.

Verlamt door Instagram

Ik check m’n Instagram en zie beelden van Hawaïaanse Hula’s en Australische surfers. Ik droom van het openen van een Bed And Breakfast in Costa Rica en van de vrouw van een NBA basketbalspeler zijn. M’n dromen zijn groot en dankzij sociaal media lijkt iedereen mijn dromen werkelijkheid te maken. Ook ik wil een lange lenige Instagram yogi zijn, een atletische bergbeklimmer of Vogue stylist met gemanipuleerde kinderfoto’s. De onstuitbare avonturier zonder tuin of thuis, de power woman die Wall Street onveilig maakt. De beeld-boetseerster die kolossale kunstwerken uit de grond stampt, niet verlangt naar roem maar zo zen is dat ze roem ademt. Maar juist al deze ‘inspiratie’ verlamt mij. Ik acteer omdat ik kan vluchten naar werelden die niet bestaan, die onbereikbaar zijn. Maar ook naar werelden die al gecreëerd zijn, waar ik een rol in mag spelen, zonder financiële risico’s en onzekerheden. Instagram gaat uit; een verslavend, onrealistisch, idealistisch beeld van hoe de mens leeft…

‘Don’t compare your behind-the-scenes to someone elses highlights’

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

Lees verder