Nadine vs NY: met de billen bloot [column]

Fall has fallen, spring is niet meer so sprung! New York is sinds een dag of twee gehuld in een deken van strakblauwe luchten, het mooiste, zachtste zonlicht en temperaturen die eindelijk met de maand van het jaar overeenkomen. Maar zo begon de week niet.

Onmenselijk onsympathiek

Maandag, dinsdag en woensdag waren nog overweldigend warm. Dus verscheen ik bij de school van mijn oppaskinderen in één van mijn parmantige zomerjurkjes. Ik had de avond ervoor de documentaire over Lady Gaga gezien waarin wederom duidelijk werd waarom ik de vrouw een muzikaal genie vind maar ook onmenselijk onsympathiek. De redenen hiervoor zijn legitiem, ze leidt aan constante lichamelijke en geestelijke pijnen. So who can fucking blame the girl?! Maar een beetje zelfspot of al is het maar een ‘boer met kiespijn’ lach moeten er toch wel af kunnen?

Heupwiegend door NY

De documentaire geeft de kijker een blik in de aanloop naar haar nieuwe (nu blijkbaar alweer oude) album, Joanne, en haar optreden bij de Superbowl. Beiden daarentegen wél heel erg sympathiek. Haar deuntjes zijn fijn, melodietjes blijven in je hoofd hangen en het gros van de nummers ‘makes you want to move’. Een aantal nummers zijn zelfs zo opzwepend dat ik een kleine ‘kick in my step’ ervan kreeg. Al heupwiegend banjerde ik door de straten van New York.

Ik was zoals gewoonlijk te vroeg om mijn jonge grut op te halen dus ging het volume van mijn hoofdtelefoon een kleine decibel omhoog. Nonchalant stond ik op het schoolplein in TriBeCa en bewoog ik subtiel op teksten van mevrouw Gaga herself. ‘3AM, Mustang speedin’, two lovers, headed for a dead end, too fast, hold tight, he laughs, runnin’ through the red lights.’

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Aantrekkelijke vader

Even was de wereld perfect en zat ik in mijn eigen music video. Totdat ik in mijn rechter ooghoek een man mijn richting op zag komen. Een vader met surfpet, korte broek en Havaianas aan z’n voeten. Een aantrekkelijke vader in dit geval die blijkbaar direct op mij af kwam. Onecht ongeïnteresseerd draaide ik mijn hoofd de andere kant op toen het mij in een flits duidelijk werd dat de man in kwestie Leiv Schreiber was. Ex-vrouwlief Naomi Watts had ik meerdere malen haar kinderen op zien pikken maar Leiv zag ik voor het eerst. Hij tikte mij op mijn schouder, ik gooide mijn haar in mijn nek en draaide me naar hem toe. Als newly single was ik ervan overtuigd dat zijn bezoekje aan mij maar één reden had: mij overrompelen met complimenten. Waarna hij mij logischerwijs mee uit zou vragen om mij te charmeren met champagne, kaviaar en een romantische helikoptervlucht over New York.

Nadine vs NY

Just my luck…

‘Welke avonden ben ik vrij?’ Snel bladerde ik in mijn hoofd door mijn kalender. Ach ik maak wel vrij voor hem, fuck it! Ik glimlachte naar hem en sputterde een ‘hey how are you?’ ‘I’m fine thanks!’ Wowie dit is hem hoor. Hij is net iets langer, een tikje gezet maar ik ga ervan uit dat dat allemaal spieren zijn. En zonder om de brei heen te draaien kwam hij meteen ter zake…

‘You know that you’re butt is showing?’ Zie je, m’n eerste compliment. Wacht, wat? ‘Oh yes, haha it’s quite a short skirt, I’m sorry’ en terwijl ik mijn jurkje zwoel naar beneden wil trekken krijg ik het ineens stikbenauwd. Waar is mijn jurk? Of beter gezegd, de onderkant van mijn jurk? Mijn billen! Mijn billen zijn helemaal bloot? Door mijn soepele dansmoves met de ‘Lady’ is mijn jurkje tot onder mijn bh-bandje omhoog geklommen. Niet een beetje omhoog, ongeveer tot onder mijn oksel.

Vluchtig draai ik mezelf helemaal naar hem toe zodat ik hem niet meer met mijn blote bips verblind en trek ik trillend mijn jurk naar beneden. Tuurlijk, just my luck! ‘Oh well, that’s the most action I’ll have all day…’ sputter ik in de hoop er toch nog een telefoonnummer uit te trekken. Maar Leiv lacht, ‘yeah sure, have a good day’ en loopt richting zijn twee perfecte, blonde koters. ‘Yeah sure, have a good day’?! Echt? Was dat het einde van onze kortstondige doch heftige romance? ‘I hate to see you leave but I love to see you walk away’…

Hartenleed om Leiv

En dit was inderdaad de most action I had all day… all week zelfs, want de dagen die volgde beleefde ik in een roes van hartenleed om Leiv en pure verveling. Maar in momenten van verveling komen er soms de mooiste projecten naar boven. Dus haalde ik sinds lange tijd mijn Betty Bordeau uit de kast. BB in de volksmond. Hoe en wat en wie en hoe en wat en wie en hoe en wat en wie, komt de volgende keer. En dan zal ik jullie, mijn vaste Girls in Film posse, nodig hebben voor al jullie hartzeer, liefde perikelen en levensvragen…

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt Nadine over haar avonturen in Amerika in de serie Nadine vs NY. Alle blogs van Nadine lees je hier. Volg de avonturen van Nadine ook op Instagram.

Lees verder