Nadine vs NY: Sundance in de sneeuw.
Nadine vs NY

Nadine vs NY: Sundance in de sneeuw.

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY. Deze week haar ervaringen voorafgaand aan en tijdens het Sundance Festival. Hieronder lees je haar eerste blog. 

09.33 AM – Hollywood – In appartement nummer 22.

Het is een frisse ochtend in Los Angeles. Morgen begint de verkoop van de tickets voor het grootste independent filmfestival, het Sundance Film Festival in Utah. De reden dat ik al een week op een oude uitklapbank slaap en mijn koffer vijf kilo overgewicht had. Ik moest namelijk een mix maken tussen trendy jurkjes en -12 graden lange onderbroeken.

Een groot film pretpark

Het Sundance Film Festival bestaat al bijna dertig jaar en trekt elke keer weer duizenden filmfanaten. Het festival is ooit vernoemd naar het karakter van Robert Redford in The Sundance Kid. Roberts bedrijf is namelijk ooit het festival begonnen. Door zijn toedoen verandert het anders zo pittoreske Park City in Utah tien dagen lang in een groot film pretpark. Een ontmoetingsplek waar de belangrijkste deals worden gesloten en nieuw talent wordt ontdekt. Iedereen die iets of iemand is/kent/denkt te zijn, vertoont zijn gezicht in ijskoud Utah. Het Sundance Film Festival verspreidt zich over twaalf theaters. Daar kun je films kijken, premières bijwonen of een biertje drinken met de sterren van de independent film.

Klaar voor de blaasontsteking

Met onmenselijke temperaturen paradeert menig actrice met blote benen door de sneeuw om vervolgens de helft van de perstoer af te moeten blazen vanwege een ‘verrassende’ blaasontsteking. Ik ben er klaar voor: voor het avontuur, voor de films, voor de inspiratie en voor de blaasontsteking.

One more week to #Sundance ☃📽❄️🎞 Photo: @travelingyorks

A photo posted by Sundance Institute (@sundanceorg) on

Volg Girls in Film op Facebook voor de laatste updates Nadine.

Foto boven artikel Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969); Robert Redford, Katherine Ross, Paul Newman.

Lees verder