Nadine vs NY: The show must go on…

Precies een maand geleden vertrok ik met een gebroken hart en een hoofd vol dromen naar de States. Wat ik achter liet was m’n leven, m’n zus en moeder, m’n Zuid-Afrikaanse vriend en m’n alleroudste jeugdvriendinnen. Allemaal om terug te keren naar een land dat in een rare staat verkeerde maar mij ook zoveel moois beloofde.

Growth as an actor…

Twee en een half jaar geleden studeerde ik af aan het 3-jarige conservatorium van de Stella Adler Studio in New York. Drie jaar lang dompelde ik mij onder in theater, klassiek en modern. Ik hield schema’s bij met casting-directors, regisseurs en acteurs. Ik netwerkte waar ik de mogelijkheid had en was betrokken bij mooie stukken. Mijn Shakespeare leraar was een legende op school. Als je een loopje met hem nam gooide hij zijn wandelstok naar je hoofd. De ‘character-class’ guru was een 92-jarige dame die nog regelmatig Amerika door toerde met haar one-woman-show. Ze had ooit een affaire met Marlon Brando en schuifelt nog steeds door de school alsof ze het eeuwige leven heeft. De gangen hangen vol met foto’s van bekende alumni waaronder Philip Seymour Hoffman, Mark Ruffalo en Benicio del Torro. De opleiding geeft je inzichten, keert je binnenste buiten en leert je het menselijk ‘zijn’ te bestuderen. ‘Growth as an actor and growth as a human being are synonymous’.

Extra zoenscène

Toen ik uit school kwam was ik een overontwikkeld, kwetsbaar mens. Ik kreeg een visum om één jaar in Amerika te werken en ik stortte mij vol overgave in de acteerwereld. Ik stond op een klein podium voor een groep ex-drugsverslaafden en ik ‘schitterde’ als edel-figurant in Alpha House (Amazon). Ik speelde in korte films met onder andere Dylan Sprouse (The Suite Life of Zach and Cody) voor wie ik speciaal een extra zoenscène aanvroeg.

IMG_3231

Geluk in het spel, ongeluk in de…

Tien maanden lang stond ik in verschillende toneelstukken off-Broadway totdat ik bericht kreeg dat ik de Greencard Lottery had gewonnen.

Ook interessant

Nadine vs NY: NY local, LA visitor met het hart in Amsterdam

Niemand die dit ooit overkomt, maar mij natuurlijk wel. Geluk in het spel, ongeluk in de … Ik vloog naar Nederland voor mijn interview. Ik dacht dat dit een paar weken zou duren. In werkelijkheid duurde het enkele maanden voordat ze voor mij tijd hadden. Ik probeerde mijn leven enigszins op touw te zetten in Nederland maar weinig kwam echt van de grond. Ik had mijn zinnen gezet op mijn terugkomst naar New York.

The glamour

En dan word je verliefd en word je afgeleid. Je ontwikkelt gevoelens en je ontwikkelt twijfels over je ambities. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus vond ik mijn weg terug naar wat voor mij belangrijk was. En zo, na bijna anderhalf jaar in Nederland, Zuid-Afrika en Los Angeles, stap ik weer in Brooklyn uit de metro. De stad is weinig veranderd en ademt nog steeds alle energie die mijn hart in vuur en vlam zet. Het is fris buiten maar de lucht is strakblauw. Sirenes galmen door de straten en ratten duiken onder je voeten vandaan, ahhhh the glamour!

Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt het volgende blog van Nadine in je timeline.

Yes!

Vandaag kreeg ik te horen dat ik de hoofdrol in een independent feature film heb gekregen. Een film waar ik in Los Angeles via een tape auditie voor deed en waarvoor ik een paar dagen geleden nog een callback in New York had. Eind maart vertrek ik voor twee weken naar Syracuse, een klein dorpje vijf uur buiten NY. We zullen lange dagen maken en hopelijk een bijzonder project creëren. Op set ontstaat er vaak een magische band tussen cast en crew. Op set voel ik mij even thuis in een onbekend land en kan ik helemaal mijn ‘film-nerderige’ zelf zijn. Dat ik binnen een week na terugkomst in Amerika een hoofdrol heb weten te bemachtigen gaat mij de pet te boven maar is ook een bevestiging dat ik op de goede plek zit. Dat mijn greencard, mijn reizen, mijn agent en het universum alles op een rijtje hebben gezet om dit te bewerkstelligen.

Een koude stad

Toch lig ik in m’n eentje in bed, raakt het geduld van mijn vriend in Nederland op en mis ik mijn dierbaren. Op Instagram dartel ik in de sneeuw, in de realiteit is NY een nog koudere stad. Als je hier valt, val je hard. Als je hier verdwaalt ben je ver van huis en als je hier rent, kom je maar net in de menigte mee. Maar als je hier slaagt dan sta je ook meteen aan de top, ‘The best dreams happen when you’re awake…’ probeer ik als levensmotto aan te houden maar ook mijn grootste nachtmerries zijn in het afgelopen jaar waarheid geworden. Dus houd ik mij voor nu vast aan een oeroude theaterleus; ‘The show must go on…’

Processed with VSCO with x1 preset

Vijf jaar geleden verhuisde de Nederlandse actrice Nadine van Asbeck van Amsterdam naar New York. Op Girls in Film vertelt ze hoe ze haar weg probeert te vinden als poldermodelletje in girl-next-door Amerika in de serie Nadine vs NY.  Alle blogs van Nadine lees je hier

Lees verder