Narcos 3: even afwachten wat het wordt… #trailertip

Het was al bekend dat er een seizoen drie van de Netflix Original Narcos zou komen. Uiteraard wisten we al dat dit niet om Pablo Escobar kon draaien. Deze week werd bekend welke narco’s er in dit seizoen centraal staan. En dat is (tromgeroffel) het Cali kartel.

De frisse vrienden van het Cali kartel

Het Cali kartel was de grote rivaal van het Medillin-kartel van Pablo Escobar. Dat bleek wel uit de eerdere seizoenen van Narcos. Volgens de teaser die Netflix deze week lanceerde, is het Cali kartel het grootste cocaïnekartel ooit. Als je in Google zoekt naar nieuws over dit kartel is direct duidelijk dat het niet echt frisse mannen waren. In begin van de jaren negentig waren ze verantwoordelijk voor driekwart van de cocaïne die in de VS en Europa op de markt werd gebracht.  Ook zouden deze vriendelijke vrienden meer dan 250 bouwvakkers hebben laten vermoorden die huizen hadden gebouwd voor de leiders van het kartel en zo op de hoogte waren van geheime gangen en opslagplaatsen.

De teaser

De stem onder de korte trailer is van agent Pena die in eerdere seizoenen achter Pablo Escobar aanzet. Hij gaat nu op jacht naar het Cali kartel dat gerund wordt door vier ‘godfathers’ die meteen de plek van Pablo innemen. Zij houden er echter een totaal andere werkwijze op na dan Escobar. Ze kopen ambtenaren en de politie om en doen er alles aan om hun gewelddadige acties uit het nieuws te houden. In de korte trailer zie je de bekende gezichten van het Cali kartel uit de eerdere seizoen van Narcos en agent Pena. Aangevuld met wat nieuwe slechteriken en twee verse DEA agenten. Al met al een redelijk logisch vervolg op de eerste twee seizoenen maar toch een weer een eigen verhaal.

Lees ook: nieuw op Netflix begin augustus

Geen Pablo

Één van de redenen waarom ik fan ben/was van Narcos is het feit dat de serie niet alleen draait om drugs en geweld. Het lijkt juist ook de menselijke kant zien van de drugsbaron. Pablo was enorm beschermend als het ging om zijn gezin. En helemaal gepassioneerd van zijn vrouw (okay hij ging een tijd vreemd, maar hield uiteindelijk zielsveel van zijn vrouw). Dat maakte de serie ook soort van menselijk en ‘mooi’.

Kijk ook: Vijf redenen waarom je Narcos moet zien. 

Ik ben erg benieuwd of dit aspect ook terugkomt in het derde seizoen. De teaser laat vooral politiewerk en geweld zien. Er komt geen vrouw in voor. Ik ben er dan ook nog niet super enthousiast over. Hopelijk komt er snel een nieuwe wat uitgebreidere trailer die meer prijsgeeft. Sowieso zet ik 1 september in mijn agenda. Vanaf dan is het hele derde seizoen te zien op Netflix. Heb je nog een kleine maand om seizoen 1 en 2 (nog een keer) te kijken.

Update: inmiddels is ook de trailer gelanceerd. En ik moet zeggen dat die er al veelbelovender uitziet dan de teaser. Je ziet zelfs een aantal vrouwen 😉 Aftellen tot 1 september dus.

Foto boven artikel: Gilberto Orejuela, leider van het Cali Cartel, “boss of bosses”. Foto: Juan Pablo Gutierrez/Netflix 

Lees verder