Nederlandse acteurs in internationale films
Nederlandse acteurs in internationale films

Nederlandse acteurs in internationale films en series.

Donderdag stond op de homepage van de Amerikaanse website Hollywoodreporter dat de Nederlandse acteur Marwan Kenzari een nieuwe rol heeft gescoord naast o.a. Johnny Depp in Murder On The Orient Express. Het viel ons op dat de Nederlandse acteurs en actrices vaak opduiken in grote internationale films en series. Een reden voor ons om even wat voorbeelden van Engelstalige producties op een rijtje te zetten waar we onze langenoten (binnenkort) nog meer kunnen zien.

Marwan Kenzari

Marwan is in Nederland bekend van o.a. zijn rollen in Loft, Wolf en Hartenstraat. Hij verscheen dit jaar al in de speelfilms Ben-Hur en The Promise (met o.a. Christian Bale en Oscar Isaac). Daarnaast speelt hij in What Happened to Monday (met o.a. Glenn Close), die op Netflix te zien zal zijn. Hij heeft ook een rol naast Tom Cruise en Russel Crowe in de Hollywood film The Mummy. In november starten de opnames voor Murder On The Orient Express waar hij de Franse conducteur speelt. Michelle Pfeiffer en Judi Dench zijn tevens aan het project verbonden.

Marwan in Ben Hur (op de rug gezien)

Carice van Houten

Uiteraard is Carice al een aantal seizoenen te zien als Melisandre in de HBO hitserie Game of Thrones. Vanaf januari is ze daarnaast in de bioscoop te zien in Brimstone samen met Dakota Fanning en Kit Harington (aka Jon Snow in Game of Thrones) van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven. Tijdens de opnames ontmoette Carice acteur Guy Pearce en sloeg de vonk over. In november verschijnt Race op dvd waar ze de rol van Leni Riefenstahl vertolkt.

Carice in Race (2016)
Carice in Race (2016)

Michiel Huisman

Is naast Carice ook al een tijdje prominent in Game of Thrones te zien. Hij speelt verder in diverse andere series zoals Orphan Black die op Netflix is te zien. Daar vind je hem overigens ook in de film The Invitation. In de Hollywood-productie Age of Adaline speelt Michiel naast Blake Lively (zie ons interview met haar) een hoofdrol. Deze kun je o.a. via Ziggo On Demand bekijken. Komend jaar is hij te zien in de hoofdrol in The Ottoman Lieutenant, een WO I drama dat een zogenaamde Oscar-release krijgt, en in Harley And The Davidsons als Walter Davidson. Zie daarvan hier de trailer:

Rutger Hauer

Hollywood-veteraan Rutger Hauer is komend jaar weer in een grote productie te zien. Valerian And The City Of A Thousands Planets is een film van regisseur Luc Besson. Deze film heeft absoluut een sterrencast, die verder o.a. bestaat uit Cara Delevinge, Ethan Hawke, Rihanna en Dane DeHaan (heeft zoals zijn naam al doet vermoeden tevens Nederlandse roots!).

Famke Janssen

Famke is natuurlijk ook al jaren in Amerikaanse blockbusters te bewonderen. Actueel zie je haar in de fantasy-serie Hemlock Grove op Netflix. Ze speelt tevens een rol in het tweede en derde seizoen van de serie How To Get Away With Murder.

Femke Jansen in Hemlock Grove
Famke Janssen in Hemlock Grove

Katja Herbers kom je tevens tegen op Netflix. Ze speelt in een aantal afleveringen van het derde seizoen van The Americans; een van de favoriete series van Vivian (lees hier haar bespreking).

Tot slot kun je Gaite Jansen volgend jaar in seizoen 3 van Peaky Blinders als prinses Tatiana Petrovna zien.

Kortom; genoeg Nederlandse acteurs in internationale films en series de komende tijd. Heb jij ook nog recentelijk in een buitenlandse film of serie een Nederlander voorbij zien komen? Laat het ons weten via Facebook.

Lees verder