Netflix-filmtips voor juni! | #NieuwopNetflix

Het is juni en dat betekent dat het hopelijk steeds vaker lekker weer wordt én dat Netflix nieuwe films aan haar assortiment heeft toegevoegd! En ja, het is Nederland, dus toch best handig om wat films achter de hand te houden wanneer de regen dan toch losbarst. Dit zijn onze nieuwe filmtips op Netflix voor de maand juni.

Kijk je liever series? Dit zijn onze tips voor series op Netflix in juni.

Jane Got a Gun (2016)

Genre: Western, Drama | Regie: Gavin O’Conner | Cast: Natalie Portman, Joel Edgerton, Ewan McGregor, Noah Emmerich e.a.

netflix films juniNatalie Portman, Ewan McGregor en Joel Edgerton in een western! Natalie speelt Jane, die het leven van haar man probeert te redden van een bende en krijgt daarbij hulp van haar ex-geliefde. Klinkt als een recept voor drama.. Net zoals de productie van de film. Voordat de opnames al in 2013 begonnen, waren de oorspronkelijke regisseur en cameraman uit het project gestapt. Even later vertrokken ook de eerder gecaste acteurs Michael Fassbender, Bradley Cooper en Jude Law.. Drie jaar na de eerste draaidag kon de film eindelijk worden uitgebracht.

Jane Got a Gun is vanaf 1 juni te zien.

Love, Rosie (2014)

Genre: Romcom | Regie: Christian Ditter | Cast: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke, Jaime Winstone, Suki Waterhouse e.a.

netflix films juniRosie en Alex zijn al sinds hun kleutertijd beste vrienden. Vrienden en meer niet, of zijn er toch gevoelens? Als Alex plotseling van Dublin naar Amerika verhuist worden de twee van elkaar gescheiden. Maar blijft hun vriendschap en misschien wel ontluikende liefde stand houden? Het verhaal is verspreid over 12 jaar, waarin Rosie en Alex te maken krijgen met een hoop obstakels en uitdagingen. Een niet mega originele film, maar wel eentje die lekker wegkijkt. Een echte romcom met mooie beelden en een goede chemie tussen acteurs Lily Collins en Sam Claflin.

Love, Rosie is vanaf 1 juni te zien.

Magic Mike (2012)

Genre: Komedie, Drama | Regie: Steven Soderbergh | Cast: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Matt Bomer, Joe Manganiello e.a.

netflix films juniJaja, dansende mannen in glitterstrings, niks mis mee! Waar deze film had kunnen uitdraaien op een tacky en ordinaire film, bewijst regisseur Steven Soderbergh het tegendeel. Oké er zit behoorlijk wat bloot in en er wordt hier en daar een piemel opgepompt voor de show, maar hey mag de man ook een keer het lustobject zijn in film? Maar het is de filmische stijl van Soderbergh die deze film vooral de moeite waard maakt. Scherpe dialogen, strakke montage én hotte lapdances. Grappig feitje is dat de film gebaseerd is op Channing Tatum’s beginjaren in Hollywood – als je je afvroeg waar hij die skills vandaan heeft.

Magic Mike is vanaf 2 juni te zien.

Set It Up (2018)

Genre: Romcom | Regie: Claire Scanlon | Cast: Zoey Deutch, Lucy Liu, Pete Davidson, Glen Powell, Taye Diggs, Titus Burgess e.a.

netflix films juniHarper en Charlie zijn allebei assistent van twee grote big shot bazen in New York, Kristen en Rick. Ze zijn niets anders gewend dan dag in dag uit hemel en aarde te bewegen om hun veeleisende bazen te pleasen. Totdat ze besluiten dat het genoeg is geweest en samen een plannetje maken. Ze besluiten hun onuitstaanbare bazen aan elkaar te koppelen in de hoop de werksfeer te verbeteren en meer vrije dagen te krijgen. Maar die cupido-klus blijkt een stuk lastiger dan gedacht..

Set It Up is vanaf 15 juni te zien.

Ali’s Wedding (2017)

Genre: Komedie, Drama | Regie: Jeffrey Walker | Cast: Osamah Sami, Helana Sawires, Don Hany, Robert Rabiah e.a.

netflix films juniDeze Australische Netflix Original film gaat over Ali. Ali is de oudste zoon in een traditionele gezin. Er wordt van hem verwacht dat hij medicijnen gaat studeren – maar Ali’s score is niet hoog genoeg. Het eerste leugentje volgt en dat is nog maar het begin. Als Ali dan verliefd wordt op een Libanees meisje (terwijl zijn ouders een arranged marriage voorbereiden) wordt de boel al helemaal ingewikkeld. Het verhaal is gebaseerd op het echte leven van hoofdrolspeler Osamah Sami.

Ali’s Wedding is vanaf 8 juni te zien.

Trainspotting (1996)

Genre: Drama | Regie: Danny Boyle | Cast: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Johnny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle e.a.

netflix films juniDeze 90s cultfilm van Danny Boyle wordt meer dan eens een van de beste films uit de Britse geschiedenis genoemd. Virtuoze karakters, zwarte humor en een hele hoop drugs. En dat omlijst door een hypnotiserende soundtrack – een hele trip op zich. Ter voorbereiding van zijn rol leerde Ewan McGregor heroïne te koken. Hij overwoog – ook ter voorbereiding – het zelf ook te gebruiken om zijn personage beter te begrijpen, maar zag daar toch vanaf. Voor de opnames werd een protese-arm van de make-up department gebruikt, compleet met kloppende aderen.

Trainspotting is vanaf 19 juni te zien.

The Staircase (2004)

Genre: Documentaire | Regie: Jean-Xavier de Lestrade | Cast: Michael Peterson, David Rudolf, Ron Guerette, Tom Maher e.a.

netflix films juni2001. Kathleen Peterson wordt dood onderaan de trap gevonden. De enige andere persoon die dat moment thuis is is haar man Michael Peterson. Hij zegt onschuldig te zijn, maar Kathleen is niet alleen van de val gestorven… Oscar-winnend regisseur Jean-Xavier de Lestrade volgde het eindeloze proces op de voet en maakte er een serie over. In 2012 volgde een sequel, en nu heeft de filmmaker voor Netflix nog drie nieuwe afleveringen gemaakt, waarin te zien is hoe het nu met Michael Peterson gaat. Was je een paar jaar geleden verslingerd aan de true crime serie Making a Murderer? Dan wordt dit jouw nieuwe verslaving.

The Staircase is vanaf 8 juni te zien. Kijk hier de angstaanjagende trailer:

Bekijk hieronder de video met daarin ook onze toptips voor nieuwe series:

Foto’s: Netflix, Constantin Film Produktion GmbH, Glen Wilson / Warner Bros. Entertainment Inc.

Foto boven artikel: Claudette Barius – © 2012 Warner Bros. Entertainment Inc.

Lees verder