Netflix’ The Alienist: sinistere geheimen in Victoriaans New York #trailertip

Het is eind 19e eeuw in New York. Een tijd waar er geëxperimenteerd wordt met  mentaal zieke patiënten, mooie jurken en sinistere scenario’s. Dit dacht regisseur Jakob Verbruggen ook. Hij greep dan ook met open armen de kans om het verhaal van Caleb Carr naar de psychologische thriller Alienated te verfilmen .

Waar gaat de serie over?

Een psychologische thriller die zich afspeelt in de late 19e eeuw in New York inclusief prachtige Victoriaanse jurken en duistere scenario’s. De titel ‘Alienated’ verwijst naar  experts die geesteszieke mensen onderzoeken. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl – Good bye Lenin! / Inglorious Bastards) is zo’n expert. Naast onderzoek krijgt hij er een nog moeilijkere taak bij. Hij wordt ingezet in de jacht op een ritualistische moordenaar die het gemunt heeft op jonge jongens. Laszlo Kreizler krijgt hierbij hulp van John More (Luke Evans – The Girl on the Train), illustrator voor een plaatselijke krant en Sara Howard (Dakota Fanning – Brimstone), een secretaresse met de ambitie om de eerste vrouwelijke politiedetective te worden.

Bron: Netflix

Ook interessant: de favoriete films en series van Dakota Fanning

Waarom je dit moet gaan kijken

De eerste gedachte die door mijn hoofd schiet is: ‘wat een prachtige set en intrigerend verhaal!’ Ik ben niet vies van sinistere series die zich afspelen in de Victoriaanse tijd en deze serie ziet er zeker interessant uit. Netflix noemt de serie: ” Een aangrijpend moordmysterie als geen ander, over de vele sinistere geheimen die bij de opkomst van één van de machtigste steden ter wereld in de duisternis werden gehuld.” Wat me ook een beetje doet denken aan de serie Penny Dreadful die ik meerdere malen gebinged heb. Sinistere geheimen in het Victoriaanse New York, een loslopende moordenaar en bovenal mysterie, wat wil je nog meer? Ik vraag me af of de serie net zo goed gaat zijn als de trailer, maar dat zullen we zeker gaan zien in april.

Vanaf 19 april te zien op Netflix.

Bron afbeelding boven artikel: Netflix

Lees verder