<i>Niemand in de Stad</i>: coming-of-age in Amsterdamse studentenleven #TrailerTip

Niemand in de Stad: coming-of-age in Amsterdamse studentenleven #TrailerTip

Het is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2018: Niemand in de Stad. En dat is best wel knap voor een debuterend speelfilmregisseur!

Maar tegelijkertijd ook niet verbazingweekend na zijn eerdere succesvolle dramaproductie RAMSES, die tientallen prijzen won in binnen- en buitenland. Sinds het zien van de serie over het leven van Ramses Shaffy ben ik fan van regisseur Michiel van Erp en ik kan niet wachten tot deze film uit komt!

Volwassen worden in het corps

Niemand in de Stad is zijn tweede dramaproductie, naar het bekroonde boek van Philip Huff. De schrijver schreef ook, samen met Marnie Blok, het filmscenario. Een coming-of-age verhaal over drie vrienden wiens leven zich vooral afspeelt op de studentensociëteit en die alles behalve volwassen willen worden. Maar ja, het leven werkt nu eenmaal niet zo en daar komen de jongens snel genoeg achter.

OOK INTERESSANT: Marnie Blok in talkshow #WijnMetPip over de overstap van spelen naar schrijven

Vriendschap en verlangens

Hoofdpersoon Philip (Minne Koole) is de brave jongen, met vaste verkering sinds de middelbare school. Jacob (Chris Peters) de intellectueel en Matt (Jonas Smulders) de drugsgebruikende vrouwenversierder. Alle drie op zoek naar hun ware identiteit en levensvervulling, in een niemandsland tussen jeugd en volwassenheid waar vriendschap op het spel wordt gezet.

OOK INTERESSANT: 5x onze lievelings coming-of-age films

Niemand in de Stad gaat in première op het Nederlands Film Festival op 27 september en is vanaf 4 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Kaarten voor de première koop je hier.

Foto’s: Bram van Woudenberg

Lees verder