Nieuw op Netflix begin augustus: zes aanraders

De Nederlandse zomer is wisselvallig. De ene dag is het tropisch warm en de andere dag regent het met bakken uit de hemel. Gelukkig komt Netflix ook in de maand augustus met nieuwe films, series en een documentaire om je door de regenachtige dagen heen te slepen. Voor de eerste twee weken hebben we acht aanraders voor je op een rij gezet:

Series 

Wet Hot American Summer: Ten Years Later (2017)

Genre: komedie. Met o.a. Bradley Cooper, Amy Poehler, Chris Pine, David Hyde Pierce, Alyssa Milano, David Wain, Elizabeth Banks, Jason Schwartzman, Paul Rudd, Rich Sommer, Sarah Burns en Zak Orth.

Deze achtdelige serie is het vervolg van de serie Wet Hot American Summer: First Day of Camp (2015), die weer is gebaseerd op de film Wet Hot Summer Camp uit 2001. Het is een foute comedy. Wet Hot American Summer: Ten Years Later speelt 10 jaar later af dan de voorgaande serie en dit levert hilarische situaties op.

De acht afleveringen van deze Netflix Original Serie is vanaf 4 augustus te bekijken. De film en de serie uit 2015 kijk je nu al op Netflix.

Atypical (2017)

Genre: komedie, drama. Regisseur: Seth Gordon. Met o.a. Jennifer Jason Leigh, Nik Dodani, Keir Gilchrist en Jenna Boyd.

Atypical volgt Sam, een achttienjarige jongen met autisme, moeder Elsa en de rest van de familie. De comedy zal niet alleen de weg van Sam volgen en zijn reis naar zichzelf, maar vooral hoe het gezin hiermee omgaat. What does it mean to be normal?

Misschien ook interessant: Autisme in films; van Leonardo DiCaprio tot Zac Efron.

Deze Netflix Original Serie is vanaf 11 augustus te bekijken. 

Films 

The Danish Girl (2015)

Genre: biografie, drama, romantisch. Regisseur: Tom Hooper. Met o.a. Eddie Redmayne, Alicia Vikander (won een Oscar voor haar rol in deze film!) en Amber Heard. 

The Danish Girl is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Einar Wegener en Gerda Gottlieb, twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Hun huwelijk nam een drastische wending toen Einar op een dag inviel voor een vrouwelijk model dat normaal door Greta zou geschilderd worden. De portretten volgden elkaar op en werden dermate populair, dat Greta haar echtgenoot aanspoorde om van geslacht te veranderen. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde met een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.

Alicia Vikander is vanaf eind augustus te zien in de film Tulip Fever. Lees hier: Amsterdamse taferelen in nieuwe film Tulip Fever. #trailerip

Deze film is vanaf 1 augustus te bekijken. 

Vaiana (2016)

Genre: animatie, komedie, avontuur. Regisseurs: Ron Clements, Don Hall, John Musker en Chris Williams. Met stemmen van o.a. Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison en Nicole Scherzinger.

In Vaiana zien we hoe de geboren navigator Moana koers zet naar een legendarisch eiland. Tijdens haar ongelooflijke reis krijgt ze hulp van haar held en halfgod Maui. Het wordt een actievolle reis dwars door de open oceaan waar ze enorme zeedieren, adembenemende onderwaterwerelden en oude folklore ontmoeten.

Deze heerlijke film is perfect om samen met de kids te kijken. Vaiana is vanaf 5 augustus te bekijken via o.a. Netflix. 

Steve Jobs (2015)

Genre: biografie, drama. Regisseur: Danny Boyle. Met o.a. Michael Fassbender, Kate Winslet en Seth Rogen. 

Zijn passie en vindingrijkheid zijn de drijvende kracht achter het digitale tijdperk geweest. Maar zijn drijfveren om technologie te revolutionaliseren hebben opofferingen vereist. Uiteindelijk tastte het zijn gezinsleven en mogelijk zijn gezondheid aan. In deze onthullende film worden de triomfen van een modern genie, Steve Jobs, verkend.

Deze film is te bekijken vanaf 8 augustus. 

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Documentaire

Icarus (2017)

Genre: documentaire. Regisseur: Bryan Fogel.

Fogel is een wielrenner op amateur niveau en besluit doping te gebruiken om te onderzoeken wat de invloed van de dope op zijn prestaties is. Voor dit onderzoek werkte hij samen met de Russische wetenschapper Grigory Rodchenkov. Via Rodchenkov werd het voor Fogel mogelijk om meer te weten te komen over het Olympische dopingprogramma van Rusland, gesponsord door de staat. Dat het een zeer gevaarlijke wereld is om je in te begeven, daar komt Fogel ook achter, zo is in de  trailer van Icarus al te zien.

Deze Netflix Original Documentary is vanaf 4 augustus te zien. 

Afbeelding boven artikel: Kate Winslet en Michael Fassbender in Steve Jobs. Foto: Francois Duhamel © Universal Pictures

Lees verder