nieuw op Netflix
nieuw op Netflix

Nieuw op Netflix begin juli: zes aanraders

In juni werden we volop verwend met nieuwe series en films op Netflix. Dikke kans dat je nog niet door je kijklijst heen bent. Dan moet je wel opschieten, want ook in juli staan er weer een aantal briljante nieuwe series, nieuwe seizoenen van je favoriete series, films en documentaires op de planning om gereleased te worden. We maakten een selectie voor je.

Series

Mad men (seizoen 7) – 2007

Genre: drama. Met o.a. Jon Hamm, Elisabeth Moss en Vincent Kartheiser.

De serie gaat over het reclamebureau Sterling Cooper en haar werknemers. Niet alleen het werk op het reclamebureau wordt mooi in beeld gebracht maar ook de gezinslevens van de werknemers. De omstandigheden en de activiteiten in de serie reflecteren goed hoe de normen en waarden in de jaren ’60 waren. De mannen die bij het reclamebureau werken drinken en roken veel en de positie van de vrouw is anders dan tegenwoordig. Mad Men geeft een mooi kijkje in de wereld van New York 50 jaar geleden.

Lees ook: Mad Men. Over roken, drinken en reclame.

Het laatste seizoen van Mad Men is nu te zien op Netflix. 

Friends from College – 2017

Genre: komedie. Met o.a. Annie Parisse, Hector Lincoln en Elizabeth Slack. 

De serie draait om een groep vrienden die elkaar kennen van hun studententijd op Harvard. Die tijd ligt inmiddels alweer ver achter ze, want bijna allemaal hebben ze de veertig al aangetikt. Echt volwassen zijn ze echter niet geworden en dat zorgt voor komische scènes.

Lees ook: Bingewatch tips: originele komedieseries

De Netflix Original serie Friends from College is vanaf 14 juli te zien. 

Deze Netflix Original is vanaf 14 juli te zien. 

Sherlock (seizoen 4) – 2010

Genre: misdaad, drama. Met o.a.  Benedict Cumberbatch, Martin Freeman en Una Stubbs.

Sherlock Holmes’ aartsvijand Moriarty is overleden, maar de gemene professor was de eigenzinnige detective altijd een stap voor. Ook nu de slechterik dood is weet Sherlock zeker dat hem nog iets te wachten staat. Eén specifieke zaak springt in het oog bij Scotland Yard, maar Sherlock Holmes heeft meer interesse in een op het oog klein detail.

Sherlock vraagt zich af waarom iemand beelden vernietigt van de in 2013 overleden premier Margaret Thatcher. Loopt er een losgeslagen gek rond? Of is er meer aan de hand? Al snel ontdekt Sherlock dat het verleden van Mary Watson iets te maken heeft met de opmerkelijke zaak. Is dit het werk van Moriarty?

Misschien ook interessant: Bingewatch tips: Britse detectives op Netflix.

Het vierde en -waarschijnlijk- laatste seizoen van Sherlock is vanaf 15 juli te zien op Netflix. 

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Films

To the Bone – 2017

Genre: drama. Met o.a. Keanu Reeves, Lily Collins en Carrie Preston.

In deze Netflixfilm wordt het gevoelige maar helaas nog altijd actuele thema van anorexia aangesneden. Ellen zakt almaar verder weg wanneer ze een eetstoornis ontwikkelt. Scenariste en regisseuse Marti Nixon kampte zelf ooit met anorexia en is erin geslaagd een heel realistisch beeld te schetsen van de ziekte.

To the Bone is vanaf 14 juli te zien op Netflix. 

Saving mr. Banks – 2013

Genre: biografie. Met o.a. Emma Thompson, Tom Hanks en Annie Rose Buckley

Al twintig jaar lang probeert Walt Disney (Tom Hanks) de rechten te vergaren van het boek “Mary Poppins” om het in een film te kunnen adapteren. De auteur, P.L. Travers (Emma Thompson), weigert echter de rechten verkopen omdat ze bang is dat haar geliefde creatie compleet verscheurd zal worden door het Hollywoodsysteem. Als P.L. eenmaal in geldnood terecht komt door tegenvallende verkoopcijfers van haar boek, besluit ze Walt’s aanbod in overweging te nemen. Ze reist af naar Los Angeles waar ze Walt twee weken de tijd geeft om haar te overtuigen dat hij de juiste persoon is om deze geliefde icoon naar het grote scherm over te brengen.

Lees ook: Vijf films waarvan je niet wist dat ze gebaseerd zijn op boeken.

Saving Mr. Banks is nu te zien via o.a. Netflix. 

Documentaire

Chasing Coral – 2017

Genre: documentaire. Met o.a.  Andrew Ackerman, Pim Bongaerts en Neal Cantin. 

Chasing Coral is een bijzondere documentaire en de opvolger van Chasing Ice, een immens succesvolle docu. De verwoestende effecten van klimaatverandering worden in beeld gebracht alsmede de prachtige onderwaterwereld. En documentaire die je ogen opent.

“This has got to wake up the world.”

Misschien ook interessant: 6 docu’s die de moeite waard zijn #ondemand

Deze Netflix Original Documentary is vanaf 14 juli te zien. 

Afbeelding boven artikel: Christina Hendricks in Mad Men foto: Justina Mintz/AMC – © AMC Network Entertainment LLC and Lions Gate Entertainment Inc. All

Lees verder