Nieuw op Netflix begin mei
Nieuw op Netflix begin mei

Nieuw op Netflix begin mei: zes aanraders

Ook in mei komt ook een weer aantal series en films bij op Netflix. Wij selecteerden er zes voor je. Waaronder een Netflix Orginal film en serie, een Oscar winnende film, twee Nederlandse films en een hele filmreeks.

Series

Anne with an E – 2017

Genre: Drama. Met o.a Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson

Anne is het verhaal van een meisje dat als buitenstaander opgroeit, maar ondanks alle tegenspoed en obstakels blijft vechten voor liefde en acceptatie en haar eigen plekje op deze wereld. De serie speelt zich af op Prins Edwardeiland aan het einde van de 19e eeuw en volgt het leven van Anne Shirley. Anne is een jong weesmeisje dat jarenlang in weeshuizen en bij vreemden thuis mishandeld werd en per vergissing bij een oudere broer en zus thuis geplaatst wordt. Met haar unieke energie, buitengewone intelligentie en opmerkelijke verbeeldingskracht transformeert de dertienjarige Anne na verloop van tijd het leven van Marilla en Matthew Cuthbert en uiteindelijk het hele dorpje waar ze wonen. Anne’s avonturen kaarten tijdloze maar actuele onderwerpen aan, zoals identiteitsproblematiek, feminisme, pesten en vooroordelen.

Deze serie is gebaseerd op het boek Anne van het Groene Huis van Lucy Maud Montgomery dat zij schreef in 1908.

Het eerste seizoen van deze Netflix Original Serie is vanaf 12 mei te zien via de streamingsdienst. 

Modern Family (Seizoen 7) – 2016

Haley ontdekt dat Andy gevoelens voor haar heeft, al weet ze dat Andy Beth een aanzoek heeft gedaan. Intussen heeft Alex haar eigen liefdesproblemen op de universiteit. Mitchell wordt ontslagen en stort zich op het schilderen. Tot groot ongenoegen van Cameron die probeert een baan voor Mitchell te zoeken. Jay en Gloria kijken naar peuterscholen voor Joe. Maar die zoektocht verloopt niet echt succesvol …

Lees ook: Modern Family: perfecte remedie tegen een winterdip! (of tegen de lentekou..)

Het zevende seizoen van deze hitserie is nu te bekijken via o.a Netflix. 

Films

Handsome: a Netflix Mystery Movie – 2017

Genre: Komedie. Met o.a Kaley Cuoco, Jeff Garlin,  Natasha Lyonne, Dave Sheridan, Leah Remini

Gene Handsome is een rechercheur die zijn eigen leven op orde probeert te krijgen, terwijl hij tegelijk misdaden oplost. Zijn vermogen om complexe mysteries op te lossen wordt enkel geëvenaard door zijn onvermogen zijn eigen problemen op te lossen.

Deze Netflix Original Movie is vanaf 5 mei te zien op Netflix. 

Soof – 2013

Genre: Komedie. Met o.a Fedja van Huêt, Lies Visschedijk, Anneke Blok, Maryam Hassouni, Eva Laurenssen, Lobke de Boer, Dick van den Toorn, Dan Karaty, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker.

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Deze film is nu te bekijken op o.a Netflix. Er komt ook een serie over Soof. Meer informatie vindt je in dit artikel: Wat en wie zien we in de serie Soof: Een Nieuw Begin?

Dallas Buyers Club – 2013

Genre: Historisch/Drama/Biografie. Met o.a Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

Ron Woodroof is een Texaanse levensgenieter waarbij vroegtijdig HIV wordt vastgesteld. Aangezien de tijd dringt wil hij het uiterste doen met zijn laatste levensdagen. Ron verdiept zich in alternatieve behandelingen en smokkelt al snel allerlei buitenlandse medicijnen de Verenigde Staten binnen. Dit trekt de aandacht van andere HIV-patiënten, wat leidt tot het ontstaat van de ‘Dallas Buyers Club’. Samen met zijn dokter Eve Saks en zijn mede-patiënt Rayon is Ron de eerste die Amerikaanse patiënten aan illegale medicijnen helpt.

Voor zijn rol in Dallas Buyes Club kreeg Matthey McConaughey een Oscar voor ‘best actor in a leading role’. Deze absolute aanrader is nu te bekijken op o.a Netflix. 

Pirates of the Caribbean: deel één t/m vier

Genre: Avontuur/Actie/Fantasy. Met o.a Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom

Voor kapitein Jack Sparrow is de Caribische Zee een paradijs vol avontuur en mystiek. Maar aan Jack’s idyllische bestaan komt een einde wanneer kapitein Barbossa zijn schip steelt en vervolgens de stad Port Royal aanvalt. Barbossa ontvoert Elizabeth Swann, de dochter van de gouverneur. Will Turner, een jeugdvriend van Elizabeth, voegt zich bij Jack om gezamenlijk Elizabeth en het schip terug te vinden.

De eerste drie  films  zijn op dit moment te bekijken op Netflix. De vierde film is vanaf 15 mei te bekijken. Kun je mooi een Pirates of the Caribbean marathon houden voordat de vijfde film vanaf 4 mei in de bioscopen te zien is. 

Afbeelding boven artikel: Dalila Bela en Amybeth McNulty in Anne with an E (2017) © Ken Woroner, CBC

 

Lees verder