Nieuw op Netflix
Nieuw op Netflix

Nieuw op Netflix eerste helft van december: 7 kijktips

Yes, het is eindelijk zover! Het langverwachte nieuwe seizoen van The Crown staat vanaf 8 december op je te wachten op Netflix. En zodra je klaar bent met bingen hebben we meteen al nieuwe seizoenen van andere series klaar liggen. Dit zijn de Netflix kijktips voor de eerste helft van december:

Series

Dark – seizoen 1

Genre: Drama, Thriller | Regie: Baran bo Odar | Cast: Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Maja Schöne e.a.

Dark is de eerste Duitste Netflix Original. De serie gaat over de mysterieuze verdwijning van twee kinderen in een hedendaags stadje. De vermissing legt de dubbellevens en scheve onderlinge verhoudingen van vier families bloot. Het verhaal voert de kijker terug naar hetzelfde stadje in 1986. De vraag is niet door wie de kinderen ontvoerd zijn, maar wanneer…

Een verdwenen jongen. De jaren 80…. Wat deze ingrediënten betreft doet de serie denken aan Stranger Things. En dat kan kloppen.

Beschikbaar vanaf 1 december

Easy – seizoen 2

Genre: Drama, Comedy | Regie: Joe Swanberg | Cast: Dave Franco, Aubrey Plaza, Judy Greer, Elizabeth Reaser, Marc Maron e.a.

Easy speelt zich af in Chicago en gaat over verschillende personages. Allemaal proberen ze een weg te banen door het hedendaagse doolhof van liefde, seks, technologie en cultuur. Lees hier wat we vonden van het eerste seizoen.

Beschikbaar vanaf 1 december

The Crown – seizoen 2

Genre: Drama | Regie: Benjamin Caron, Stephen Daldry | Cast: Claire Foy, Matt Smith, Victoria Hamilton, Vanessa Kirby e.a.

The Crown vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II, gedurende haar regeringsperiode. De serie brengt de grootste politieke gebeurtenissen in beeld. Allemaal waren ze bepalend voor de tweede helft van de 20e eeuw. Het tweede seizoen zit weer vol spannende intriges, macht en publieke schandalen.

LEES OOK: The Crown seizoen 2: dit is wat we weten

Beschikbaar vanaf 8 december

El Chapo – seizoen 2

Genre: Drama | Regie: Ernesto Contreras, José Manual Cravioto | Cast: Marco de la O, Danny Pardo, Humberto Busto, David Ojalvo e.a.

El Chapo gaat over Joaquín Guzmán, de beruchte drugsbaron uit Mexico die bekend stond onder de naam ‘El Chapo’. De serie vertelt het verhaal van zijn opkomst en zijn hoogtepunten. Maar laat ook zien hoe hij in de gevangenis terecht kwam en wist te ontsnappen.

Beschikbaar vanaf 15 december

Nieuw op Netflix

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Documentaire

Voyeur

Genre: Documentaire | Regie: Myles Kane, Josh Koury | Cast: Gay Talese

Voyeur is een Netflix Original Documentary over topjournalist Gay Talese. Hij ontmaskert een motel-eigenaar die jarenlang zijn gasten wist te bespioneren. Maar zijn schokkende verhaal wordt al gauw een schandaal op zichzelf.

Beschikbaar vanaf 1 december

Wormwood

Genre: Documentaire | Regie: Errol Morris | Cast: Peter Sarsgaard, Jack Michael Doke, Callie La Personerie, Jack O’Connell e.a.

Wormwood is een zesdelige serie van filmmaker Errol Morris, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eric Olson die de waarheid over de mysterieuze dood van zijn vader wil achterhalen. Een combinatie van narratieve scènes en archiefmateriaal en interviews.

Beschikbaar vanaf 15 december

Comedy

Judd Apatow: The Return

Genre: Stand-up Comedy | Regie: Marcus Raboy | Cast: Judd Apatow

De befaamde regisseur, producent en schrijver Judd Apatow keert na 25 jaar terug naar de wereld van stand-up comedy. Judd Apatow is vooral bekend van de succesvolle series Girls en Love en de films TrainwreckThis Is 40 en Knocked Up.

Beschikbaar vanaf 12 december

Nieuw op Netflix

Foto credits: Netflix

Lees verder