Nieuw op Netflix in november
Nieuw op Netflix in november

Nieuw op Netflix eerste helft van november: zes aanraders

Een nieuwe maand betekent weer een selectie uit al het nieuws waar Netflix ons weer mee gaat verwennen. In november staan er geen releases op de planning waar iedereen met spanning op wacht of over praat. Dat geeft ons de tijd om gewoon zelf weer wat te proberen. Hieronder het lijstje met vier series en twee films waarvan wij denken dat ze de moeite van het kijken waard zijn. Nieuw op Netflix in november:

Series

Dix pour cent (seizoen 2)

Genre: komedie. Met o.a. Camille Cottin, Grégory Montel en Thibault de Montalembert. 

Na een onverwachte recessie doen agenten van een bekend agentschap in Parijs hun uiterste best om hun beroemde cliënten tevreden te houden en hun bedrijf te redden. Hierdoor ontstaan de nodige intriges. Hun cliënten spelen in films en soapseries, maar binnen het bedrijf is het vaak ook net een soapserie. Je leert in de serie de verschillende karakters kennen die allemaal geïnspireerd zijn op de echte showbusiness.

Dit is stiekem best een leuke serie. Niet te ingewikkeld. Frans gesproken en veel beelden van Parijs. Weer eens wat anders dus. Vanaf 2 november te zien.

Alias Grace (2017-)

Genre: drama, thriller. Regisseur: Mary Harron. Met o.a. Anna Paquin (won een Oscar voor haar rol in The Piano), Sarah Gadon, Paul Gross, Edward Holcroft en Zachary Levi. 

Het verhaal speelt zich af in 1840 en is geïnspireerd op het echte leven en verhaal van Grace Marks. De serie gaat over de jonge vrouw die veroordeeld is voor de brute moorden op haar werkgever en zijn schoonmaakster. Na 15 zware jaren in de gevangenis komt er een dokter die haar wilt helpen haar geheugen terug krijgen, want Grace kan zich niks meer vertellen over de dag van de moorden. Met deze hulp krijgt ze uiteindelijk haar herinneringen terug en merkt ze of ze inderdaad een moordenares is.

Deze Netflix Original serie is te zien vanaf 3 november.

The Sinner (2017-)

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: Antonio Campos. Met o.a. Jessica Biel, Christopher Abbot en Bill Pullman.

The Sinner met Jessiba Biel gaat over een vrouw die uit het niets erg gewelddadig wordt. Zij wilt dan ook uitzoeken waarom dit is, want eerder lijkt ze hier nooit echt last van gehad te hebben.

Deze Netflix Original serie is vanaf 7 november te zien. 

Lady Dynamite – seizoen 2

Genre: komedie. Regisseur: Pam Brady en Mitchell Hurwitz. Met o.a. Maria Bamford, Fred Melamed en Olafur Darri Óalfsson. 

De serie gaat over het bizarre leven van Maria. Je ziet de zoektocht naar haar ware ik en het leven dat ze graag wilt leven.

Lady Dynamite is ook een Netflix Original. Een vrij hysterische serie met korte afleveringen van een half uur. Seizoen 2 bekijk je vanaf 10 november. 

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Films

Rapunzel (2010)

Genre: animatie. Regisseurs: Bryon Howard, Nathan Greno. Met o.a. Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy.

Het verhaal gaat over Prinses Rapunzel, die als baby uit haar kasteel ontvoerd werd door de slechte Moeder Gothel. Dit doet Gothel omdat het zeer lange haar van Rapunzel genezende gaven heeft. Moeder Gothel sluit Rapunzel op in een hoge toren en houdt haar voor zichzelf. Leuk om met je kinderen naar te kijken en of stiekem in je eentje natuurlijk!

Vanaf 2 november te zien.

Lees ook: onze tien favoriete stemmen in animatiefilms.

6 Days (2017)

Genre: actie. Regisseur: Toa Fraser Met o.a. Jamie Bell, Mark Strong en Abbie Cornish.

In april 1980 bestormen gewapende mannen de Iraanse ambassade in Princes Gate in Londen. Ze nemen alle aanwezigen in gijzeling. In 6 dagen tijd staat een een groep van hoog opgeleide militairen van de SAS gereed om een inval in het gebouw uit te voeren.

Deze Netflix Original film is vanaf 3 november te zien.

Bron afbeelding boven artikel: USA Network/Peter Kramer/USA Network – © 2017 USA Network Media, LLC

Lees verder