<i>Nieuw op Netflix</i>: eerste helft van augustus
Netflix augustus

Nieuw op Netflix: eerste helft van augustus

Netflix heeft nieuwe releases van de eerste helft van augustus vrijgegeven en dit zijn onze tips! Goede films, gloednieuwe series en een griezelige documentairereeks – deze wil je niet missen.

#1 The Girl on the Train (2016)

Netflix augustusNaar het populaire boek van Paula Hawkins met Emily Blunt in de hoofdrol. Rachel is gescheiden, depressief en aan de drank. Elke dag reist ze met de trein van en naar New York en elke dag passeert deze haar oude huis. Het huis waar haar ex-man nu woont met zijn nieuwe vriendin en kind. Ter afleiding focust Rachel zich op een ander koppel, een paar huizen verderop. Megan en Scott, die in haar ogen een perfect droomleven leiden. Maar wanneer ze op een dag getuige is van een incident raakt Rachel onbedoeld betrokken in een verdwijningszaak…

The Girl on the Train is vanaf 1 augustus te zien.

#2 Like Father (2018)

Netflix augustusIn deze nieuwe Netflix Original Film speelt Kristen Bell (The Good Place) een workaholic young executive die wordt gedumpt op haar huwelijksdag. En dat op dezelfde dag dat haar vervreemde vader ineens opduikt die ze sinds haar kleutertijd niet meer heeft gezien. Op de een of andere manier eindigen de twee op de honeymoon cruise.. Terwijl de vader en dochter in het begin als vreemden voor elkaar zijn, groeien ze tijdens de cruise groeien langzamerhand naar elkaar toe dankzij hilarische omstandigheden.

Like Father is vanaf 3 augustus te zien.

#3 Beauty and the Beast (2017)

Netflix augustusDe live-action Disney classic met Emma Watson als Belle en Dan Stevens (Downton Abbey) als het Beest. Belle is een knappe, slimme, onafhankelijke jonge vrouw die gevangen wordt genomen in door een beest in een betoverd kasteel. Maar Belle leert verder te kijken dan de beestachtige buitenkant en ontdekt de vriendelijke prins die in hem schuilt. Een feest voor het oog met fantastische visual effects én gloednieuwe nummers!

Beauty and the Beast is vanaf 3 augustus te zien.

#4 I am a Killer (2018)

Netflix augustusIn deze nieuwe 10-delige true crime documentairereeks vertellen terdoodveroordeelde gevangenen vanuit hun eigen perspectief over de moorden die ze pleegden. Elke aflevering van een uur draait om een andere gevangene. Er wordt gesproken over de aanloop naar de misdaad, de moorden zelf en een reflectie erop na jaren in death row te zitten. Een angstaanjagende en aangrijpende serie die wordt omschreven als: “a compelling insight into the mind of a murderer and the complexity of many murder cases“.

I am a Killer is vanaf 3 augustus te zien.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

#5 Better Call Saul (seizoen 4)

Netflix augustusBetter Call Saul is terug met een vierde seizoen! Vanaf 4 augustus zie je elke week een nieuwe aflevering. Deze Breaking Bad spin-off gaat over Saul Goodman en zijn eerdere leven als louche advocaat als Jimmy McGill, ver voordat hij Breaking Bad’s Walter White ontmoet. In dit vierde seizoen raakt Jimmy steeds meer op het criminele pad…

Better Call Saul (seizoen 4) is vanaf 7 augustus wekelijks te zien.

#6 La Casa de las Flores (seizoen 1)

Netflix augustusLa Casa de las Flores is de derde Mexicaanse Netflix Original productie. De Spaanstalige serie draait om een high class Mexicaanse familie die een prestigieuze bloemenzaak runnen. Een zwarte komedie waarin de rijke vooraanstaande vrouw de schone schijn van haar familie probeert op te houden wanneer de minnares van haar man de vuile was buitenhangt.

La Casa de las Flores (seizoen 1) is vanaf 10 augustus te zien.

#7 Insatiable (seizoen 1)

Netflix augustusDeze nieuwe Netflix Original serie is een beetje een dingetje. De afgelopen tijd is er een storm van kritiek geblazen over de nieuwe zwartkomische serie. Hoe dat komt? Het zit zo. Insatiable gaat over Patty (Debby Ryan) – in de wandelgangen ‘Fatty Patty’ genoemd. Een blonde tiener die wordt gepest door haar overgewicht. Wanneer ze een klap op haar kaak krijgt kan ze een tijd nauwelijks meer eten… en valt ze razendsnel af. Als Patty na de zomer terugkeert op school is ze van Fat Patty getransformeerd naar Hot Patty.. en is ze mateloos populair. Patty grijpt deze kans om wraak te nemen op haar pesters.

Zo lijkt de serie dus eigenlijk de boodschap te geven dat als je aantrekkelijk, geliefd en populair wilt zijn, je ook superslank moet zijn. En dat slaat natuurlijk nergens op.

Ondanks deze fatshaming backlash stelt Netflix dat dit niet de boodschap is die de serie wilt uitdragen. “Lauren Gussis, who is the creator, felt very strongly about exploring these issues based on her own experiences, but in a satirical, over-the-top way,” verklaart Cindy Holland, Netflix VP. “Ultimately, the message of the show is that what is most important is that you feel comfortable in your own self. Fat-shaming itself, that criticism, is embedded in the DNA of the show.

Tsja. Ik denk dat we gewoon maar moeten afwachten hoe deze serie nou echt uit de verf komt voordat we er een echt oordeel over kunnen vormen.

Insatiable (seizoen 1) is vanaf 10 augustus te zien.

#8 Doctor Who (seizoen 10)

Netflix augustusAlweer het tiende seizoen van de science fiction classic Doctor Who verschijnt deze maand op Netflix. In dit seizoen is de rol van de Doctor weggelegd voor Peter Capaldi, die krijgt te maken met een buitenaardse bedreiging… Wij kijken vooral uit naar het dertiende seizoen, want dan wordt de Doctor voor het eerst gespeeld door een vrouw! Jodie Whittaker, die je kan kennen uit Broadchurch, zal de eerste vrouwelijke reïncarnatie van de Doctor spelen in de BBC-serie.

Doctor Who (seizoen 10) is vanaf 15 augustus te zien.

Foto’s: Netflix, Emily Aragones, Michele K. Short, Simon Ridgway

Lees verder