Nieuw op Netflix eind juli: zes aanraders

Begin deze maand kwamen er al flink wat aanraders beschikbaar op Netflix. Maar ook in de laatste twee weken zijn er meer dan genoeg aanraders om te bingewatchen. Met deze drie films en drie series kan je je must-see lijstje voor de zomer aanvullen:

Lees ook: Nieuw op Netflix begin juli: zes aanraders.

Series

Ozark (2017)

Genre: crime, drama. Met o.a. Jason Bateman, Jason Butler Harner, Anthony Collins. 

Marty, Laura en hun twee kinderen Charlotte en Jonah vormen het perfecte Amerikaanse gezin. Althans, dat is ogenschijnlijk zo, want Marty is een financieel adviseur voor het op één na grootste drugskartel van Mexico. Wanneer alles zuidwaarts lijkt te gaan, vlucht het gezin uit Chicago en ruilen ze het bruisende stadsleven in voor de met natuur overgelopen regio Ozarks in Missouri.

Deze Netflix Original Serie is vanaf 21 juli te zien. 

Greenleaf – seizoen 2 (2016)

Genre: drama. Met o.a. Merle Dandridge, Kim Hawthorne en Lynn Whitfield. 

Greenleaf is de achternaam van een familie die een grote kerk in Memphis, in het zuiden van Amerika, leidt. Daarachter schuilen grote geheimen en leugens. Oprah Winfrey is uitvoerend producent van de serie. Zelf is ook een paar keer in Greenleaf te zien, maar een hoofdrol heeft ze niet. De serie draait om Grace Greenleaf. Zij komt na twintig jaar afwezigheid terug naar Memphis met haar dochter. De begrafenis van haar zus is de aanleiding voor haar terugkeer. Ze verliet Memphis ooit om journaliste te worden, ondanks haar preektalent. Eenmaal terug wil ze echter de schandalen van de familie openbaren.

Deze serie is van de hand van Oprah Winfrey. Zelf speelt ze regelmatig sterke rollen. Misschien ook interessant: 5x sterke rollen van Oprah Winfrey.

Het tweede seizoen van Greenleaf is vanaf 28 juli te bekijken via o.a. Netflix. 

Wallander – seizoen 4 (2008)

Genre: misdaad, drama. Met o.a.  Kenneth Branagh, Richard McCabe en Jeany Spark. 

Wallander is gebaseerd op de detective-romans van Henning Mankell met inspecteur Kurt Wallander in de hoofdrol. Centraal in de serie staat Kurt Wallander. En dat gaat niet bepaald op rolletjes. Zijn vrouw is van hem gescheiden, maar Kurt draagt nog altijd zijn trouwring. In zijn nieuwe huis staat één stoel in de kamer en daar valt hij ook in slaap. Zijn dochter probeert contact met hem te houden, maar hij stoot haar telkens af. Wanneer zijn vader snel aftakelt doet hij hetzelfde en ook een nieuwe liefde komt ook in het gedrang zodra er een grote zaak speelt.

Misschien ook interessant: Spannende series uit Scandinavië #kijktips

Het vierde seizoen van Wallander is nu te zien op Netflix. 

Films

The Incredible Jessica James (2017)

Genre: komedie. Met o.a. Jessica Williams, Lakeith Stanfield, Chris O’Dowd en Noël Wells.

Jessica James  heeft het er maar moeilijk mee. Ze is aspirant toneelschrijfster in New York en worstelt met een recente breuk van haar relatie. Maar als ze de recent gescheiden Boone (O’Dowd) ontmoet, ziet ze licht aan het einde van de tunnel. Het duo ontdekt dankzij elkaar hoe ze deze moeilijke tijden het beste door kunnen komen en realiseert zich al snel dat ze elkaar leuk vinden.

Deze Netflix Original Film is vanaf 28 juli te bekijken. 

Brasserie Valentijn (2016)

Genre: romantische komedie. Met o.a. Georgina Verbaan, Egbert Jan Weeber, Lies Visschedijk, Mark Rietman, Roeland Fernhout, Maarten Heijmans. 

14 februari, één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank, een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep…

De regisseur van de film is Sanne Vogel. Lees hier het interview met haar. 

Deze film is nu te bekijken via o.a. Netflix. 

Parent Trap (1998)

Genre: komedie,drama. Met o.a. Lindsay Lohan, Dennis Quaid en Natasha Richardson.

De tweeling Hallie en Annie zijn van elkaar gescheiden toen hun ouders uit elkaar gingen. Toevallig komen de twee elkaar tegen tijdens een zomerkamp. Samen bedenken zij een uitgekookt plan om hun ouders weer bij elkaar te brengen.

Deze klassieker uit de jaren 90 blijft leuk en is vanaf 31 juli te bekijken via o.a. Netflix. 

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Een korte samenvatting van onze favoriete nieuwkomers in juli:

Afbeelding boven artikel: Georgina Verbaan en Egbert-Jan Weeber © Pief Weyman

Lees verder