Nieuw op Netflix eind juni: <i>zes aanraders</i>
nieuw op netflix

Nieuw op Netflix eind juni: zes aanraders

Deze maand zijn we al aardig verwend met nieuwe films en series op Netflix. Maar ook in de laatste twee weken komen er veel nieuwe series en films beschikbaar op de streamingsdienst. Girls in Film heeft voor jullie vier series en twee films uitgekozen om hier toe te lichten:

Series

The Ranch (deel 3) – 2016

Genre: komedie. Met o.a. Ashton Kutcher, Danny Masterson, Debra Winger.

In dit derde deel volg je weer het leven op The Ranch van de familie Bennett. De norse Beau Bennett probeert de boel draaiende te houden en krijgt hulp van zijn zoons Colt en Rooster, al lopen zij eerder in de weg dan dat ze van waarde zijn voor Beau. Zijn ze niet aan het werk op de ranch, dan hangen ze wel aan de bar van hun moeder Maggie.

Het derde deel van de Netflix Original serie The Ranch is nu te bekijken. 

Glow (seizoen 1) – 2017

Genre: komedie, drama. Met o.a. Ellen Wong, Britt Baron, Alison Brie.

GLOW gaat over vrouwelijke worstelaars. Het is een afkorting voor Gorgeous Ladies of Wrestling. Ruth Wilder, een werkloze actrice, is het middelpunt van de serie. Het lukt haar in de jaren 80 maar niet om aan de bak te komen als actrice, op een enkele onbenullige rol na. Ondanks dat houdt Wilder de ambitie om op een dag echt door te breken in de acteerwereld. Ze is daarom bereid om vrijwel iedere kans aan te nemen en als GLOW zich aandient, dan gaat ze ook voor deze kans. Zonder goed te beseffen wat er van haar gevraagd wordt.

Het blijkt geen doorsnee auditie te zijn voor Wilder. GLOW blijkt een worstelcompetitie voor vrouwen, die is opgezet als variant op de worstelprogramma’s met mannen. In de jaren 80 waren deze programma’s zeer populair. Wilder wordt een vrouwelijke worstelaar, net als twaalf andere buitenbeentjes. Er voegt zich uiteindelijk nog een vrouw bij het gezelschap, iemand waar in ieder geval Ruth niet op zit te wachten. Het is Debbie Eagan, een voormalig succesvolle soapactrice. Ondanks de strijd in de ring raken de meiden gehecht aan GLOW.

Lees ook: De meest ‘groovy’ series gebaseerd op de 80s #bingewatch

Deze Netflix Original serie is vanaf 23 juni 2017 te bekijken. 

Gypsy (seizoen 1) – 2017

Genre: drama, thriller. Met o.a. Naomi Watts, Sophie Cookson, Billy Crudup. 

Therapeute Jean Halloway wordt in Gypsy gevolgd terwijl ze de grenzen van de vertrouwensband tussen arts en patiënt opzoekt en zelfs flink overschrijdt. In Manhattan gaat intieme en ongeoorloofde relaties aan met belangrijke personen in de levens van haar patiënten. Daarmee zet ze niet alleen haar carrière als therapeut, maar ook haar ogenschijnlijk picture perfect gezinsleven op het spel. Haar professionele leven en persoonlijke fantasieën vervagen en beginnen in elkaar over te lopen.

Lees ook: Naomi Watts in de nieuwe Netflix Original serie Gypsy.

Het gehele eerste seizoen van de Netflix Original serie Gypsy is vanaf 30 juni te bekijken. 

New Girl (seizoen 5) – 2011

Genre: komedie. Met o.a. Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield.

De New Girl is Jess. De even schattige als onbenullige hoofdpersoon betrapt haar vriend met een ander. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, maar dat valt niet mee. Ze komt uiteindelijk uit in een appartement met drie vrijgezelle mannen Nick, Coach en Schmidt. Ze weet hun te overtuigen dat ze voor haar moeten kiezen.

Vanaf dat moment ontstaat er al snel een vreemde relatie tussen de groep. Jess moet haar verdriet verwerken en wordt uiteindelijk op de been geholpen door het drietal. Coach verlaat al na de pilot het huis en Winston Bishop keert terug na twee jaar in Letland te hebben gebasketbald. Coach zal nog wel regelmatig aanschuiven bij de groep, net zoals Cece. Zij is de beste vriendin van Jess en model.

Het vijfde seizoen van New Girl is te zien vanaf 30 juni.

Films

You get me – 2017

Genre: thriller. Met o.a. Bella Thorne, Halston Sage, Taylor John Smith, Nash Grier.

Na een onenightstand raakt Holly volledig geobsedeerd door Tyler. Ze kiest voor zijn middelbare school in een wanhopige poging om hun ‘romance’ levend te houden.

Deze film is te zien vanaf 23 juni. 

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Okja – 2017

Genre: actie, avontuur en drama. Met o.a. Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Lily Collins. 

Okja is een gigantisch beest, maar heeft totaal geen kwaad in de zin. Tien jaar lang is Okja verzorgd door Mija, een jong meisje. Samen groeien ze op in de heuvels van Zuid Korea. Het leven van zowel Mija als Okja komt volledig op zijn kop te staan als het beest wordt ontvoerd. Lucy Mirando (Tilda Swinton) zit met haar organisatie Mirando Corporation achter deze ontvoering. De bedoelingen die Lucy met Okja heeft zijn niet positief en dus is Mija vastberaden om Okja terug te halen.

Inmiddels is Okja geen onbekende meer in de wereld en dus bemoeien meer en meer groepen zich er tegenaan. Kapitalisten, demonstranten en consumenten bemoeien zich met het lot van Okja en dat maakt de reddingsactie van Mija er zeker niet makkelijker op. Humor, drama en een scherpe visie op onze consumptiemaatschappij worden door regisseur Bong Joon Ho in Okja samengesmolten in een klein verhaal over de band tussen mens en dier dat langzaam uitgroeit tot een gelaagde visie over het beest wat in ons allemaal waakt.

Deze Netflix Original film is te bekijken vanaf 28 juni. 

Afbeelding boven artikel Glow Erica Parise/Netflix

Lees verder