nieuwe Netflix series in februari 2018
nieuwe Netflix series in februari 2018

4 series op Netflix in februari die het bingen waard zijn

Was of ben jij een echte 90’s kid? Dan ga je heel blij worden met een van de nieuwe series van Netflix. Kun je maar niet genoeg krijgen van series met een science fiction thema? Dan kom je ook aan je trekken. Uit de lijst met series die Netflix on deze maand weer te bieden heeft, maakten wij een selectie voor je.

2 februari – Altered Carbon

Bron: Netflix

Genre: Sciencefiction, Thriller, Drama, Netflix Original, 10 afleveringen | Regie: Miguel Sapochnik | CastAntonio Marziale, Chris Conner, Hiro Kanagawa e.a. | Imdb: nog geen score

Altered Carbon is gebaseerd op een boek van Richard K. Morgan en gaat over een futuristische wereld waarin iedereen het eeuwige leven heeft in verschillende lichamen (sleeves). Takeshi Kovacs is een soldaat die word verslagen in een opstand. Zijn geest is maar liefst 25o jaar bevroren geweest en de enige manier hij zijn vrijheid kan terugwinnen, is door een ingewikkeld moord op te lossen.

Klinkt een beetje bizar als je dit zo leest en niet dat je denkt ‘ja dit ga ik zien’. Dat vonden wij althans. Maar de beelden die je in de trailer ziet zijn prachtig. En het gegeven dat een lichaam eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is, boeit ons dusdanig dat we zeker aflevering 1 gaan zien.

Bekijk de trailer hier.

16 februari – Everything Sucks!

Bron: Netflix

Genre: Komedie, Coming of Age Drama, Netflix Original, 10 afleveringen | Regie: Michael Mohan en Ry Russo-Young | Cast: Patch Darragh, Peyton Kennedy, Jahi Di’Allo Winston e.a. | Imdb: nog geen score

De serie speelt zich af in 1996 in Boring, een klein plaatsje in de Verenigde Staten. De serie gaat over twee groepjes van buitenbeentjes op een highschool. De leerlingen luisteren naar hun Discman, kliederen met typex en proberen vieze plaatjes op hun rekenmachines te maken.

Na de nostalgische jaren tachtig uit Netflix hits als Stranger Things gaan we nu terug naar de jaren negentig. De jaren van de discmans, VHS banden, punk en neonkleurige beenwarmers. Heerlijk! Bekijk de trailer hier.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lees hier welke films en docu’s wij deze maand tippen op Netflix.

23 februari – Seven Seconds

Bron: Netflix

Genre: Misdaad, Drama, Netflix Original, 10 afleveringen | Regie: Veena Sud | Cast: Clare-Hope Ashitey, Nadia Alexander, Raúl Castillo e.a. | Imdb: 6,4

Een Afrikaans-Amerikaanse jongen wordt levensbedreigend verwond door een agent en daardoor komt er enorm veel spanning tussen de blanke agenten en de Afrikaans- Amerikaanse bewoners van Jersey City. De politie weet meer over de dood van de jongen, maar doet er alles aan om de waarheid te verbergen. En de vraag is hoe lang dat duurt.

Het belooft een heftige serie te worden. Zeker gezien het actuele thema. Het feit dat de serie van de maker is van The Killing maakt het er voor ons een die hoog op het ‘must see’ lijstje staat.

Bekijk de trailer hier.

23 februari – Marseille (seizoen 2)

Bron: Netflix 

Genre: Drama, Netflix Original, 8 afleveringen | Regie: Kad Merad | Cast: Gérard Depardieu, Benoît Magimel, Géraldine Pailhas e.a. | Imdb: 6,0

Marseille gaat over macht en corruptie in de rijke stad van het Franse Marseille. In het tweede seizoen van deze eerste Franstalige Netflix Original zullen de intriges tussen Robert Taro en Lucas Barres weer centraal staan. Zij voeren een harde strijd om de macht in de stad. Barres was in het voordeel, zeker ook omdat de gezondheid van de zwaarlijvige burgemeester het laat afweten. In seizoen 2 gaat de strijd verder en weten we wie gaat winnen.

Dat de serie werd neergezet als het Franse House of Cards zorgde voor iets mindere kritieken voor seizoen 1. Maar wij waren fan. Wat een prachtige stad en fascinerende acteurs! En Gérard Depardieu is gewoon goed als zwaarlijvig burgemeester die helemaal geen zin heeft om te stoppen.

Bekijk de trailer hier.

Bron foto boven artikel: Netflix

Lees verder