Nieuw op Netflix in januari: #bingend het nieuwe jaar in!

Wij luiden ‘a la binge’ het nieuwe jaar in met een dagje uitbrakken met Netflix. En daarin zijn we niet de enigen. 1 januari is namelijk de dag dat er het meest gebinged wordt in Nederland. Niet zo vreemd als je ziet dat Netflix op deze dag veel nieuwe seizoenen en een aantal fijne klassiekers online zet. Dus pak een ‘leftover’ oliebol en misschien nog een glaasje champagne om niet alleen het nieuwe jaar te vieren, maar ook om nieuwe seizoenen te vieren. Happy New Year!

Serieklassiekers

Friends (Seizoen 1 t/m 10) – 1 januari

Bron: 2012 NBCUniversal, Inc

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: David Crane en Martha Kauffman | Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow e.a.

“I’ll be there for youuuuu!”, zingt Netflix vrolijk, wanneer ze alle seizoenen van Friends voor ons erop zetten. Friends blijft hoe vaak je het ook gezien hebt een heerlijke serie om naar te kijken. In de serie volgen we een vriendengroep die van alles beleven op het gebied van relaties, carrières en andere interessante dilemma’s. Wees geen ‘Smelly cat’ en start jouw nieuwe jaar in Central Perk.

Weeds (Seizoen 1 t/m 8) – 1 januari

Bron: Showtime 2012

Genre: Komedie, Drama | Regie: Jenji Kohan | Cast:  Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould e.a. 

Na lang te hebben gewacht staan de seizoenen van Weeds ein-de-lijk online. De serie gaat over een vrouw die een enorme carrièreswitch maakt, nadat haar man overlijdt. De carrière waar ze voor kiest is misschien niet het eerste wat er in je op zal komen. De vrouw wordt namelijk een drugsdealer voor haar buren, die van rijke afkomst zijn.

Meer series over drugs vind je hier.

Documentaires

Rotten – 5 januari 

Bron: Netflix

Genre: Documentarie | Regie: – | Cast:

Als één van je goede voornemens is dat je meer educatiefs wilt doen, dan zit je bij de documentaire-serie Rotten bij het goede adres. Rotten klinkt niet erg positief en nadat je deze documentaire hebt gezien zal je zeker anders tegen de levensmiddelenbranche aankijken. De documentaire neemt je mee naar de levensmiddelenbranche waar kleine boeren moeite hebben met hun hoofd boven water houden. Het enige wat telt is winst en om dit te bereiken gaan mensen erg ver.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuwe Seizoenen

Lovesick (Seizoen 3) – 1 januari

Bron: Netflix

Genre: Komedie, Romantiek, Netflix Original | Regie: Elliot Hegarty en Gordon Anderson | Cast: Johnny Flynn, Antonia Thomas, Daniel Ings e.a. 

Dylan is op zoek naar de ware liefde. Helaas loopt hij tijdens zijn zoektocht chlamydia op.  Met hulp van zijn vrienden Evie en Luke brengt hij al zijn ex-partners op de hoogte. Deze ontmoetingen zijn soms pijnlijk, vaak grappig en Dylan herbeleeft al zijn misstappen in zijn liefdesleven. In seizoen drie gaat heel goed tussen Dylan en Abigail, maar Evie smacht naar hem. En is Luke is nog steeds op zoek naar liefde.

Bekijk hier de trailer van het nieuwe seizoen.

Is Lovesick je ding? Dan vind je deze series ook leuk.

How to Get Away With Murder (Seizoen 3) – 1 januari

Bron: 2017 American Broadcasting Companies

Genre: Misdaad, Mysterie | Regie: Peter Nowalk | Cast: Viola Davis, Jack Falahee, Karla Souza e.a.

Professor Annalise en een handvol studenten raken betrokken bij een misdrijf. Zo moeten ze uiteindelijk wat ze hebben geleerd tijdens haar lessen ‘How to get away with murder’ in het echte leven toepassen. In het tweede seizoen is de paniek alleen maar groter geworden als de studenten ontdekken dat Rebecca – die ook aanwezig was bij de moord – verdwenen is. Alleen Annalise en Frank zijn op de hoogte van de moord op Rebecca en zetten alles in het werk om de dader op het spoor te komen.

Bekijk hier de trailer.

Deze serie is van de hand van het fenomeen Shonda Rhimes.

Homeland (seizoen 6) – 16 januari

Bron: 2013 Showtime

Genre: Misdaad | Regie: Alex Gansa en Howard Gordon | Cast: Claire Danes, Mandy Patinkin, Damian Lewis e.a. 

Homeland gaat over een CIA agente die ervan overtuigd is dat de recent geredde oorlogsgevangene Nicholas Brody in werkelijkheid in contact staat met Al Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren. A new president. A new threat. Zo wordt het nieuwe seizoen samengevat. De afleveringen spelen zich af in de periode dat de nieuwe -vrouwelijke- president is gekozen tot aan het moment van de inauguratie.

Grace and Frankie (Seizoen 4) – 19 januari

bron: Netflix

Genre: Komedie, Netflix Original | Regie: Martha Kaufman en Howard J. Morris | Cast: Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Lisa Kudrow e.a.

In seizoen vier draait niet alleen om de twee dames. Hun relatie, die het afgelopen seizoen zo versterkt is, komt weer eens onder druk te staan. Dit heeft te maken met de rol van Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends). In Grace and Frankie speelt ze Sheree, de manicure van Grace. Zij zal de verhoudingen flink op scherp zetten.

De trailer bekijk je hier.

Lees ook: Grace and Frankie: oudjes met de problemen van dertigers.

Bron afbeelding boven artikel: Netflix

Lees verder