Nieuw op Netflix in maart: <i>5 films & docu’s</i> #kijktips

Nieuw op Netflix in maart: 5 films & docu’s #kijktips

Nieuw op Netflix in de maand maart! We tippen vier films en een documentaire: 

01/03 Still Alice (2014)

Genre: Drama | Regie: Richard Glatzer & Wash Westmoreland | Cast: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth e.a. | IMDb: 7.5, Rotten Tomatoes: 86%

Nieuw op Netflix films

Julianne Moore speelt een prachtrol in deze indie dramafilm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Genova. Julianne speelt Alice, een hoogleraar taalkunde. Haar leven verandert drastisch wanneer de ziekte van Alzheimer bij haar wordt geconstateerd. Niet alleen in haar eigen leven maar ook die van haar man en drie volwassen kinderen. Voor haar rol bereidde Julianne zich maandenlang voor door research te doen naar Alzheimer.

Julianne Moore droeg haar gewonnen Oscar op aan regisseur Richard Glatzer, die kort na de productie overleed aan de gevolgen van ALS.

08/03 Ladies First (docu)

Genre: Documentaire, Short | Regie: Uraaz Bahl | Cast: Deepika Kumari e.a. | IMDb: 9.1, Rotten Tomatoes:

Nieuw op Netflix films

Deze korte documentaire vertelt het buitengewone verhaal van Deepika Kumari. Geboren in armoede en met gelimiteerde vrouwenrechten, lijkt Deepika’s leven weinig rooskleurig. Wanneer ze twaalf is komt ze per toeval in aanraking met boogschutten. Vier jaar later is Deepika de beste vrouwelijke boogschutter ter wereld. Een inspirerend verhaal op International Women’s Day!

12/03: Annihilation (2018)

Genre: Drama, Avontuur, Fantasy | Regie: Alex Garland | Cast: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez, Benedict Wong e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 86%

Nieuw op Netflix films

Een groep van vier vrouwen worden op expeditie gestuurd. Een antropoloog, landmeter, bioloog en psycholoog. Ze moeten een gevaarlijk onbewoond gebied betreden die andere natuurwetten kent. Deze zone is de laatste plek waar Kane is gezien, de man van Lena (Natalie Portman). Hij is de enige overlevende van de eerdere expedities.

Annihilation zou oorspronkelijk net zoals in Amerika ook hier op het witte doek verschijnen. Paramount vond de film echter te ‘intellectueel’ om een groot publiek aan te spreken. Dus gaat de langverwachte film op 12 maart internationaal in première op Netflix. De trailer bekijk je hier.

Lees ook: 6x Natalie Portman on demand

12/03: Woman in Gold (2015)

Genre: Drama, Biopic | Regie: Simon Curtis | Cast: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes, Tatiana Maslany e.a. | IMDb: 7.3, Rotten Tomatoes: 55%

Nieuw op Netflix films

Maria Altmann is een Joodse vluchteling die vlak voor de Tweede Wereldoorlog vlucht van Oosterijk naar Amerika. Tijdens deze gebeurtenis worden vijf schilderijen van kunstenaar Gustvav Klimt uit haar ouderlijk huis gestolen. Jaren later blijkt dat de schilderijen in handen zijn gekomen van de Oostenrijkse overheid. Meerdere werken hangen in verschillende musea. Samen met een jonge advocaat gaat Maria een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid, om de schilderijen terug te krijgen.

23/03: Roxanne Roxanne (2017)

Genre: Drama, Biopic | Regie: Michael Larnell | Cast: Mahershala Ali, Chanté Adams, Nia Long, Adam Horovitz, Jermaine Crawford e.a. | IMDb: 6.5, Rotten Tomatoes: 90%

Nieuw op Netflix films

Het is het begin van de jaren tachtig in New York. Lolita ‘Roxanne Shante’ Gooden is pas veertien wanneer ze doorbreekt in de hiphopscene van Queens. Een gedreven chick die weet wat ze wilt. Op haar weg naar succes probeert ze tegelijkertijd haar familie te onderhouden. Een waargebeurd verhaal over een jong en fierce talent.

Deze Netflix Original Film komt van de producers van Dope en Fruitvale Station (waaronder Forest Whitaker en Pharrell Williams). Met in de hoofdrollen nieuwkomer Chanté Adams en Mahershala Ali. Laatstgenoemde ken je uit de Oscarwinning-film Moonlight. 

Foto boven artikel: Annihilation  © 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Lees verder