Nieuw op Netflix in oktober:8 aanraders

We hebben de nieuwste en natuurlijk leukste films en series die Netflix deze maand uitbrengt voor je op een rijtje gezet. Netflix is nogal in de ban van de jaren tachtig wat je terugziet in het aanbod. En dat komt natuurlijk door de komst van Stranger Things seizoen 2. Yes! Maar er is meer. Hier onze selectie voor de maand oktober:

Series

1) Hotel Beau Séjour

Genre:drama. Regisseurs: Nathalie Basteyns en Kaat Beels. Met o.a. Lynn van Royen, Inge Paulussen en Jan Hammenecker.

Kato ontwaakt onder het bloed en zonder herinneringen in het hotel Beau Séjour naast haar eigen dode lichaam. Aan de politie blijkt ze niet veel te hebben, daarom probeert ze haar eigen moordzaak op te lossen. Hoewel ze dood is, loopt ze rond, maar niemand ziet of hoort haar. Gaandeweg komt ze tot de ontdekking dat er vijf mensen zijn die haar wel zien en horen. Sommigen kent ze en andere niet. Ze weet niet waarom net deze vijf personen haar kunnen zien, maar ze denkt dat dit iets met haar moord te maken heeft. Ze probeert te reconstrueren wat er is gebeurd op de avond van haar dood.

Deze op Imdb – met een 8 gewaardeerde – serie was al eerder te zien op televisie bij onze Zuiderburen. En vanaf 1 oktober 2017 te zien op Netflix.

2) Mindhunter

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: David Flincher. Met o.a. Jonathan Groff en Holt McCallany.

Bij deze gloednieuwe thriller van Netflix kunnen we net zo gespannen op de bank zitten als bij de series Making a Murderer en The Keepers. De serie gaat namelijk over de vraag, waarom seriemoordenaars, moorden.

Het verhaal speelt zich af in 1979, waar twee FBI-agenten een onderzoek starten. Dit onderzoek is echter erg gevaarlijk aangezien ze in aanmerking komen met de grootste en gevaarlijkste seriemoordenaars. We nemen een kijkje in het brein van de moordenaars en zullen hierdoor veel spannende dingen te zien krijgen. Wat de serie nog enger maakt, is dat de serie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal van het non-fictieboek van FBI-agent John Douglas. Ook wel bekend als onderzoeker van de gruwelijkste moordenaars, zoals Charles Manson en Ted Bundy.

Vanaf 13 oktober 2017 te zien.

Wil je meer weten over Mindhunter en/of de trailer zien? Lees dan ook: Kippenvel bij Mindhunter van David Fincher #trailertip.

3) Stranger Things (Seizoen 2)

Genre: drama, fantasy, horror. Regisseurs: Matt Duffer en Ross Duffer. Met o.a. Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard en Winona Ryder. 

In het eerste seizoen hebben we de verdwijning van een jongetje kunnen zien en het verschijnen van een vreemd meisje genaamd Eleven en andere vreemde zaken. Een groep kinderen komt al snel in aanraking met mysterieuze zaken zoals geheime experimenten. Dit alles en meer speelt zich af in het jaar 1983. Wij zijn van de kinderen gaan houden en zijn dus erg benieuwd naar seizoen 2. Tot nu toe moeten we genoegen nemen met de trailer.

Vanaf 27 oktober 2017 te zien.

Ben jij benieuwd waar deze serie over gaat of wil jij de trailer van seizoen 2 zien? lees dan hier verder: Waarom het internet juicht dat Stranger Things 2 eraan komt.

Wil je weten welke films als inspiratiebron dienden voor de serie? Lees dan dit artikel.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Films

1) Nineteen Eighty-Four (1984)

Genre: drama, sci-fi. Regisseur: Michael Redford. Met o.a. John Hurt, Richard Burton en Suzanna Hamilton.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van George Orwell. Het verhaal gaat over de wereld die verdeeld is in drie verschillende supercontinenten. Deze verdeling is veroorzaakt door een atoomoorlog. In één van die supercontinenten in Londen woont Winston Smith. Het strakke regime, zorgt ervoor dat mensen geen privacy en vrijheid meer hebben. De bevolking voelt zich altijd bekeken. Winston merkt hier heel veel van en probeert zoveel mogelijk privacy te behouden. Dit blijkt alleen erg moeilijk wanneer hij verliefd wordt.

Nu te zien!

2) Steve Jobs (2015)

Genre: biografie, drama. Regisseur: Danny Boyle. Met o.a. Kate Winslet, Michael Fassbender en Seth Rogen. 

Wie heeft er nou niet iets van Apple? Wanneer de nieuwe iPhone dan ook uit is, staan mensen massaal in de rij, maar wie zit er eigenlijk achter dit merk? Steve Jobs. De film gaat over het leven van Steve Jobs, de oprichter van elektronicabedrijf Apple. Drie belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven worden besproken, namelijk de lancering van de originele Mac, de oprichting van Next (het nieuwe bedrijf dat hij na zijn vertrek bij Apple begon) en de lancering van de Apple iMac.

Nu te zien!

Onze Jill heeft Kate Winslet, actrice van Steve Jobs mogen interviewen. Lees: Kate Winslet: ‘Hollywood is een kweekvijver voor anorexia patiënten.’

3) The Meyerowitz Stories (2017)

Genre: komedie. Regisseur: Noah Baumbach. Met o.a. Ben Stiller, Emma Thompson, Adam Sandler en Dustin Hoffman.

Emma Thompson en Dustin Hoffman spelen enkele van de hoofdrollen in deze film. Ze hebben ook al eerder met elkaar gewerkt in de  romantische-dramafilm: Last Chance Harvey (2008). Deze film gaat over een disfunctionele familie die samenkomt in New York ter gelegenheid van een evenement waarbij de artistieke werken van de vader gehuldigd worden.

vanaf 13 oktober 2017 te zien.

Documentaires

1) One of Us

Genre: religie, documentaire. Regisseurs: Heidi Ewing en Rachel Grady. Met o.a. Chani Getter en Luzer Twersky.

De intense documentaire volgt de strikte wereld van het Chassidisch jodendom en drie personen die uit deze religieuze gemeenschap willen stappen. De gevolgen hiervan zijn alleen erg groot en de personen krijgen te maken met verlating.

Vanaf 20 oktober 2017 te zien.

2) Joan Didion: The Center Will Not Hold

Genre: biografie, documentaire. Regisseur:Griffin Dunne. Met o.a. Joan Didion, David Hare en Amy Robinson.

Griffin Dunne onderzoekt in deze documentaire het buitengewone leven van zijn tante Joan Didion, één van de meest invloedrijke, nog levende Amerikaanse schrijvers. Joan Didion praat met Griffin Dunne over haar leven en carrière. Ook krijgt Dunne toegang tot nog nooit eerder vertoonde beelden uit haar archief. Zoals Didion die aan het feesten is met Janis Joplin in een huis vol rockers, of Didion die in de studio zit met Jim Morrison en een van de vrouwen van Charles Manson aan de tand voelt.

Vanaf 27 oktober te zien.

Wil je weten wat Netflix nog meer te bieden heeft in oktober, bekijk dan deze video.
Bron foto’s boven en in artikel: Netflix

Lees verder