Nieuw op Netflix in September
Nieuw op Netflix in September

Nieuw op Netflix in september; zeven kijktips

Een nieuwe maand betekent ook nieuwe films, series en documentaires die beschikbaar komen op Netflix. Voor deze maand hebben we zeven aanraders die je niet mag missen in september. Met twee films, drie series en twee documentaires die op je bingewatch lijstje horen:

Series

Narcos – seizoen 3 (2015)

Genre: biografie, drama, misdaad. Met o.a. Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook en Paulina Gaitan. 

De eerste twee seizoenen van Narcos draaiden om Pablo Escobar, de drugsbaron uit Colombia. Maar het derde seizoen gaat totaal ergens anders over. In het derde en vierde seizoen staat het Cali Cartel centraal in Narcos.

Kijk ook: Vijf redenen waarom je Narcos moet zien. 

Het derde seizoen van Narcos is vanaf 1 september te zien. 

Fuller House – seizoen 2 (2016)

Genre: komedie. Met o.a. Jodie Sweetin, Andrea Barber, Candace Cameron Bure, Michael Campion en Elias Harger. 

Fuller House is een remake van Full House, de serie die vorige eeuw zo populair was. Netflix besloot de sitcom nieuw leven in te blazen. Het werd een groot succes en dat had mede te maken met de aanwezigheid van bijna de voltallige cast, die ook in Full House te zien waren.

Vanaf 22 september komen er nieuwe afleveringen beschikbaar van deze Netflix Original Serie. 

Designated Survivor – seizoen 2 (2016)

Genre: drama, thriller. Met o.a. Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto en Italia Ricci. 

In de serie speelt 24-acteur Kiefer Sutherland de president van de Verenigde Staten. Op die plek is hij terechtgekomen doordat hij als aangewezen overlevende het land moet besturen als bij een aanslag de president en alle kabinetsleden omkomen.

Misschien ook interessant: GiF kijkt: Designated Survivor #kijktip

Vanaf 28 september komen er wekelijks afleveringen beschikbaar van het tweede seizoen. 

 Films

West Side Story (1961)

Genre: misdaad, drama, musical.Regisseur: Jerome Robbins en Robert Wise. Met o.a. Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn en Rita Moreno. 

Een musical gebaseerd op het bekend Romeo en Julia-verhaal. In New York waar de rivaliserende straatbendes de Jets en de Sharks tegen elkaar strijden voor hun territorium en respect, worden Jets-leider Tony en Maria, het zusje van de Sharks-leider verliefd. Maar hun liefde is gedoemd te mislukken.

Misschien ook interessant: 5x de leukste musical filmklassiekers.

West Side Story is vanaf 1 september te zien op Netflix. 

 Our Souls at Night (2017)

Genre: romantisch drama. Regisseur: Ritesh Batra. Met o.a. Jane Fonda, Robert Redford, Judy Greer en Matthias Schoenaerts. 

In Our Souls at Night besluit Addie Moore op een dag bij haar buurman Louis Waters langs te gaan. Haar man overleed jaren geleden, evenals zijn vrouw. En ondanks dat ze decennia lang elkaars buren zijn geweest, hadden ze maar amper contact. Hun kinderen wonen ver weg en ze wonen allebei helemaal alleen in hun grote huizen. Addie en Louis worden verliefd en besluiten het beste te maken van de tijd die ze samen nog hebben.

Our Souls at Night is vanaf 29 september te bekijken. 

Documentaires

Whitney: Can I Be Me (2017)

Genre: documentaire, muziek. Regisseur: Nick Broomfield en Rudi Dolezal. Met o.a. Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown en Bobby Brown. 

De documentaire vertelt het aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren. Hoewel Whitney miljoenen dollars verdiende, meer opeenvolgende nummer één hits had dan The Beatles, en haar stem erkend werd als één van de beste aller tijden, voelde ze zich nooit vrij om zichzelf te zijn en stierf ze aan een overdosis. Ze was slechts 48 jaar oud. Whitney: Can I Be Me is grotendeels gemaakt met nog nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve opnames

Deze documentaire is te zien vanaf 3 september op Netflix. 

Gaga: Five Foot Two (2017)

Genre: Documentaire. Met o.a. Lady Gaga, Mark Ronson, Florence Welch. 

Dat het leven van een popster niet altijd over rozen gaat toont Lady Gaga in haar documentaire. Lady Gaga neemt de camera’s mee de studio in, maar ook als ze thuis is. Ze laat de camera’s draaien als ze goed in haar vel zit, maar ook als ze mindere momenten kent. Bijvoorbeeld als ze worstelt met haar gezondheid en haar strijd met relaties. Ook geeft ze aan zich regelmatig alleen te voelen, ondanks alle glitter and glamour. Regelmatig laat ze haar tranen dan ook de vrije loop.

Deze Netflix Original Documentary is vanaf 22 september te bekijken. 

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Afbeelding boven artikel: Kiefer Sutherland in Designated Survivor (2016)

Lees verder