Nieuw op Netflix: tweede helft december <i>5 kijktips</i>
nieuw op Netflix december

Nieuw op Netflix: tweede helft december 5 kijktips

Wij kunnen niet genoeg van bingen krijgen en dat verklaart natuurlijk ook de ‘gezonde’ Netflix verslaving. Nu komt Netflix weer aan met binge-worthy series en ook nog eens rondom de feestdagen. Extra veel tijd dus.

Series

Las Chicas Del Cable-Cable Girls (seizoen 2)

Genre: Romantiek, Drama | Gemaakt door: Ramón Campos en Teresa Fernández-Valdés | Cast: Blanca Suárez, Nadia de Santiago, Ana Fernández e.a.

De serie speelt zich af in 1925 en volgt vier Spaanse telefoonmeisjes in Madrid. De dames strijden om onafhankelijkheid in tijden waar vrouwen alleen goed waren voor baren, koken en schoonmaken. Maar de telefoonmeisjes die ieder te maken hebben met persoonlijke problemen proberen te dromen. De jonge Spaanse vrouwen vinden elkaar als ze net als vele anderen solliciteren bij de Nationale Spaanse Telefoonmaatschappij. Als ‘cablegirls’ moeten ze in een telefooncentrale verbindingen leggen tussen bellende mannen. Zo ook het eerste internationale telefoongesprek tussen koning Alfonso XIII en de Amerikaanse president John Calvin Coolidge. Een verhaal over vrouwen die hun eigen touwtjes -of beter gezegd telefoonkabel- in de handen nemen.

Te zien vanaf 25 december

Travelers (seizoen 2)

Genre: Actie, Sciencefiction | Regie: Brad Wright | Cast: Nesta Cooper, MacKenzie Porter, Eric McCormack e.a.

In de verre toekomst ontdekken overlevende mensen hoe je een bewustzijn terug in de tijd kunt sturen, naar de 21e eeuw. Deze reizigers nemen het leven van anderen over, in een poging de mensheid te redden van een verschrikkelijke toekomst.

Te zien vanaf 26 december

Black Mirror ( seizoen 4)

Genre: Thriller, Sciencefiction | Regie: Charlie Brooker | Cast: Jon Hamm, Hayley Atwell, Daniel Kaluuya e.a.

Elke aflevering van Black Mirror vertelt een nieuw verhaal met andere acteurs die zich bevinden in een alternatieve realiteit. De serie richt zich vooral op de snelle technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden.

Lees ook: Black Mirror, de duistere kant van technologie

Te zien vanaf 29 december

Films

Bad Moms (2016)

Genre: Komedie | Regie: Jon Lucas en Scott Moore | Cast: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn e.a.

Als moeder gaan je kinderen altijd voor, maar soms is genoeg ook gewoon genoeg. Amy vindt dit ook en samen met de andere moeders die dezelfde problemen hebben, besluiten ze om even helemaal los te gaan. Zonder problemen en zonder verantwoordelijkheden zo hebben ze het in gedachte, maar of dit allemaal ook zo makkelijk gaat is een tweede.

Te zien vanaf 20 december

Lilo & Stitch (2002)

Genre: Familiefilm, Animatie | Regie: Dean Deblois en Chris Sanders | Cast: Daveigh Chase, Ving Rhames, Tia Carrere e.a.

Lilo is een bijzonder 5-jarig meisje uit Hawaï dat niet altijd begrepen wordt door haar omgeving. Terwijl haar zus de sociaal werker op afstand probeert te houden, wil Lilo alleen maar iemand die met haar wil spelen. Op dat moment stort Stitch, een buitenaards wezen dat alleen maar kan vernietigen, neer op Lilo’s eiland in Hawaii. Een nieuwe vriend en een nieuw avontuur.

Te zien vanaf 31 december

Bron afbeelding boven artikel: Black Mirror Netflix

Lees verder