nieuw op Netflix
nieuw op Netflix

Nieuw op Netflix tweede helft van november: vijf must sees

Heb je de veelbesproken Netflix serie Alias Grace al gezien en ben je weer toe aan iets nieuws? Dat komt goed uit. Want ook in de tweede helft van november komt Netflix weer met een hele lijst aan nieuws. Wij maakten een selectie voor je van twee series, een documentaire en twee films.

Series

Godless 

Genre: Western | Regie: Scott Frank | Cast: Michelle Dockery, Alice Fletcher, Jack O’ Connel, Roy Goode, Jeff Daniels, Thomas Sangster e.a.

Godless gaat om de strijd tussen Frank Griffin en Roy Goode. Vroeger waren ze partners maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Hun strijd barst los in een stad met vooral vrouwelijk inwoners, maar dit blijken geen dames die je moet onderschatten.

Deze Netflix Original is vanaf 22 november te zien.

She’s Gotta Have It

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: Spike Lee | Cast: DeWanda Wise, Nola Darling, Cleo Anthony, Lyriq Bent e.a.

In deze Netflix Original serie volg je Nola Darling, een no-nonsense chick van eind 20 die probeert zichzelf te definiëren en ondertussen haar tijd en aandacht moet verdelen over haar vrienden, haar baan en haar drie lovers. Het te knappe, gecultiveerde model Greer Childs, de gereserveerde investeerder Jamie Overstreet en Da Original B-Boy sneakerhead, Mars Blackmon. Nola weet altijd wat ze wilt op het gebied van mannen en kunst, maar hier lijkt verandering in te komen.

Vanaf 23 november te zien op Netflix.

Wil je meer weten over deze serie lees dan: She’s Gotta Have It: Nieuwe Netflix serie van Spike Lee #trailertip

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Documentaire

Jim & Andy: The Great Beyond

Genre: Netflix Original documentaire | Regie: Chris Smith | Cast: Peter Bonerz, Jim Carrey, Danny Devito e.a. |

Een behind-the-scenes kijk op hoe Jim Carrey in zijn rollen kroop. En zo de komediant Andy Kaufman voor de film Man on the Moon (1999) speelde.

Vanaf 17 november te zien op Netflix.

Films

Mudbound

Genre: Drama | Regie: Dee Rees | Cast: Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jamie McAllan, Jason Mitchell e.a.

In deze Netflix Original film volg je twee gezinnen in Mississippi. De twee hoofden van de familie, de mannen keren terug naar hun familie na de tweede wereldoorlog. Wanneer ze terug zijn moeten ze zien om te gaan met racisme en wennen aan het leven na de oorlog.

Vanaf 17 november te zien op Netflix.

Bron: Netflix

Soof 2

Genre: Romantiek, Komedie | Regie: Esmé Lammers | Cast: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Achmed Akkabi, Birgit Schuurman, Dan Karaty, Daan Schuurmans, Maryam Hassouni, Elise van ’t Laar, Anneke Blok e.a.

Na een flinke dosis relatietherapie, lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze moeten uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch wat chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tiener sores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak.

Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als de chaotische werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Lees ook: Soof is terug in de serie Soof: Een Nieuw Begin.

Soof 2 is vanaf 30 november te zien op Netflix. De trailer bekijk je hier.

Bron afbeelding boven artikel: Godless – Netflix

Lees verder