oceans 8
oceans 8

Ocean’s 8: vermakelijk, maar toch nét niet gelukt #GiFKIJKT

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met de Ocean’s-Reeks: een groep van respectievelijk 11, 12 en dan 13 mannen die grote heists (een gigantische roof/kraak) organiseren. Gigantische sterrencast, veel glitter en glamour en bovenal een goede dosis humor. George Clooney speelde in elke film Danny Ocean, een man die erg kickt op geld en het stelen daarvan. In de Ocean’s 8 komen we er achter dat hij een zusje had: Debbie, gespeeld door Sandra Bullock. De drang tot stelen is blijkbaar erfelijk, want ook Debbie heeft grootste plannen…

Het verhaal

De film begint met Debbie Ocean die na vijf jaar gevangenis weer vrij wordt gelaten. Meteen wordt duidelijk dat ze geen enkele intentie heeft om een ‘normaal’ leven te leiden. Al in de eerste 5 minuten liegt, steelt en fraudeert ze, wat resulteert in een grote hoop nieuwe kleding, make-up en een gratis hotelovernachting.

oceans 8

Haar sidekick Lou (Cate Blanchett) heeft ze al snel weer gevonden. De rest van het team wordt aangevuld met een mode-ontwerpster (Helena Bonham Carter), een diamantenexpert (Mindy Kaling), een wiet rokende hacker (Rihanna), een zakkenroller (Awkwafina) en een verveelde huisvrouw die stiekem handelt in gestolen goederen (Sarah Paulson). Dat zijn er maar zeven denk je dan. Klopt, het achtste lid komt pas later…

Het is niet moeilijk om de dames over te halen om mee te doen aan de grote heist. Het plan is namelijk om een zeer kostbare ketting van Cartier te stelen. Deze hangt om de nietsvermoedende nek van actrice Daphne Kluger (Anne Hathaway) tijdens het Met Gala in New York, en is 150 miljoen waard.

Lees ook ons portret over Cate Blanchett.

Het is niet alles goud wat er blinkt

Het lijkt allemaal zo veelbelovend: een vrouwelijke sterrencast die het meest exclusieve gala van de Verenigde Staten gaan beroven. Heel erg veel glitter, heel erg veel glamour, maar toch is deze film het nét niet. Op heel veel fronten werkt de film super, net als de eerdere Ocean’s. Heist-films zijn spannend, komisch en juist zo fijn door hun voorspelbaarheid (de berovingen mislukken eigenlijk nooit). En dat is Ocean’s 8 ook. De outfits van Cate Blanchett verdienen in elk shot opnieuw een ‘AMEN!’ en Anne Hathaway is echt ronduit hilarisch.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

Maar waar de film echt tekortschiet is het grote gebrek aan aandacht voor de andere personages. Waar ze het talent van Hathaway en Bullock volledig wordt benut, lijkt de regisseur soms even te vergeten wat voor geweldige dames in de film zitten. Ik kan me nauwelijks een memorabele quote herinneren, en al helemaal geen hilarische momenten. Terwijl er groot komisch talent meespeelt (Mindy Kaling en Awkwafina!), is James Corden degene die op het eind van de film alle grappen maakt. Zonde!

Maar al met al is deze film wel zeer vermakelijk. En ja, Ocean’s 8 bewijst dat een heist-film ook prima met alleen vrouwen in de hoofdrol kan zijn!

Ocean’s 8 is vanaf 21 juni te zien in de bioscoop.

Lees verder