Oh Baby
Oh Baby

Oh Baby: zeker geen cliché romantische komedie #GiFKijkt

Vanaf 9 november is Oh Baby te zien in de bioscoop. Het is de eerste bioscoopfilm die Thomas Acda regisseerde. Girls in Film zag ‘m als eerste en vertelt waarom het een absolute aanrader is.

Vanaf de eerste seconde dat je Gijs Naber in een catchy decor achter zijn synthesizer een vrolijk nummer hoort zingen, weet je dat je in een Thomas Acda-film zit. Hij regisseerde de komedie Oh Baby niet alleen, hij schreef er ook een aantal nummers voor en zet zijn speelfilmdebuut daarmee direct al op een 1-0 voorsprong.

Zoon van scharrel

De film draait om liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber) die erachter komt dat hij de vader is van de acht maanden oude zoon van een scharrel. En dat is nog niet alles, de dame in kwestie deelt het hem namelijk pas mee in een brief nadat ze zelf is komen te overlijden. Totaal onvoorbereid krijgt Ruben de zorg over baby Oscar. En alsof dat niet lastig genoeg is, komt ook zijn losbollige schoonzus Lucy (Hanna van Vliet) zich er nog mee bemoeien. Zij heeft totaal geen vertrouwen in vaders en al helemaal niet in flierefluiter Ruben. Het einde laat zich raden – natúúrlijk worden ze verliefd! – maar door de grappige en verrassende twisten wordt Oh Baby nergens een cliché romantische komedie.

R E D C A R P E T ❗️#ohbabydefilm #premiere #9novemberindebioscoop

A post shared by Oh Baby Film (@ohbabydefilm) on

Méér dan romkom

“De film is méér dan een romkom”, zegt Hanna van Vliet. Tegenspeler Gijs Naber vult haar aan: “Alles zit erin: drama, komedie én romance.” Het verhaal van Oh Baby volgt keurig de universele regels van de romkom; de originaliteit zit ‘m in de momenten dat scriptschrijver Nienke Römer en Thomas Acda hun fantasie de vrije loop laten. Zo worden Rubens hersenspinsels verbeeld in mini-videoclipjes. Nienke vertelt: “Ik kwam op het idee om zijn fantasiewereld erbij te halen. Heel leuk om daarna terug te zien wat Thomas ervan gemaakt heeft.”

Een ander sterk punt van de film, is dat het verhaal op gevoelsniveau op alle vlakken klopt. “Je ziet dat Thomas oprecht van romantische komedies houdt en het lieve en eerlijke eruit heeft weten te halen. Het is echt een fijne, lieve en oprecht grappige film geworden”, zegt Nienke Römer.

Kwetsbaarheid

Na Aanmodderfakker had de keus voor Gijs Naber in wéér een rol van flierefluiter een herhalingstrucje kunnen worden. Waar eeuwige student Thijs echter vooral laks was, is dit personage Ruben eerder sociaal onhandig. De kwetsbaarheid die Gijs in zijn rol stopt, maakt dat je na tien minuten al van Ruben gaat houden.

Oh Baby heeft verder sterke bijrollen van acteurs als Kasper van Kooten, Liz Snoijink en Renée Fokker. Maar wie écht de show steelt, is nieuwkomer Hanna van Vliet. “Ik vind het heel tof en van lef getuigen dat ze voor mij hebben gekozen in zo’n grote rol en niet voor een gevestigde naam”, zegt Hanna zelf. En dat is meer dan terecht, want Hanna is fris, innemend, grappig en kan ook nog eens prachtig zingen. Een actrice waar we zeker nog heel veel van gaan horen…

Oh Baby draait vanaf 9 november in de bioscoop. Check hier de trailer.

 

Lees verder