Julia Roberts films
Julia Roberts films

Onze 8 favoriete Julia Roberts films #kijktips

Geloof het of niet, maar het is toch waar: Julia Roberts vierde deze week haar vijftigste verjaardag. 50! Misschien zijn het de genen, misschien is het een spuitje botox, maar neemt niet weg dat deze vrouw eindeloos mooi blijft.

Afgezien daarvan is Julia Roberts in de eerste plaats natuurlijk een knappe actrice. Haar ontwapende spel en aanstekelijke lach zorgen ervoor dat ze in iedere film van het witte doek sprankelt.

Eerder deze week tipten we al de trailer van Julia’s nieuwste film Wonder, die vanaf 23 november in de bioscoop draait en waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Tot die tijd hebben we dit lijstje voor je gemaakt met onze favo Julia Roberts-films:

August: Osage County (2013)

Julia Roberts

Ik heb echt het idee dat deze film is ondergewaardeerd, want hij is zó ontzettend goed! Wat wil je ook, wanneer de hoofdrollen zijn weggelegd voor Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch en Chris Cooper. August: Osage County is een dramafilm van John Wells, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts, dat overigens de Pulitzerprijs won.

Het verhaal speelt zich af in een hete augustusmaand op het platteland in Oklahoma. Violet Weston (Meryl Streep) heeft mondkanker. Ze roept de hulp in van haar zus, dochters en diens partners wanneer haar man Beverly plotseling spoorloos verdwijnt. Beverly blijkt te zijn verdronken en de begrafenis wordt op gang gezet. Maar hij ligt nog niet eens onder de grond of de onderlinge spanningen binnen de familie worden al tot een kookpunt gedreven. De terminaal zieke, pillenslikkende en kettingrokende Violet ontziet geen enkel familielid in haar tirades en het ene geheim na de andere wordt onthuld.

August: Osage County is te zien via o.a. Videoland

Eat, Pray, Love (2010)

Julia Roberts

Eat, Pray, Love is de film die de trend om naar Bali af te reizen en jezelf te vinden in gang zette. Iets wat Julia Roberts ook doet in deze verfilming van Elizabeth Gilbert’s memoires. Elizabeth heeft alles wat ze hoort te willen. Een man, een huis en een succesvolle carrière. Toch heeft Elizabeth het gevoel alsof ze iets mist. Na haar scheiding gooit ze dan ook het roer om en besluit uit haar comfortzone te stappen en op een zelfontdekkingsreis te gaan. De film kreeg gemixte reviews, maar wij kijken ‘m toch graag, al is het maar voor Javier Bardem.

Eat, Pray, Love is te zien via o.a. Pathe Thuis

Closer (2004)

Julia Roberts

Ook Closer is film die is gebaseerd op een toneelstuk. Dit romantische drama van Mike Nichols (The Graduate) gaat over twee stellen (Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen) wiens relatie ingewikkeld wordt wanneer de man van het ene stel een verhouding krijgt met de vrouw van het andere stel. In de film worden een hoop tijdsprongen gemaakt, waardoor je de personages goed leert kennen. De dialogen zijn scherp en de acteurs spelen de sterren van de hemel; de film werd overladen met nominaties en prijzen. Julia’s rol werd overigens bijna gespeeld door Cate Blanchett, maar zij sloeg deze toch af toen ze zwanger bleek te zijn.

Closer is te zien via o.a. Ziggo Mediabox en Google Play

Lees ook het interview van Jill met Julia Roberts.

Erin Brockovich (2000)

Julia Roberts

Erin Brockovich is een biografische dramafilm van Steven Soderbergh en de film waarvoor Julia Roberts beloond werd met een Oscar (en nog een heleboel andere prijzen). Het verhaal gaat over Erin Brockovich, een gescheiden moeder van drie kinderen. Ze komt te werken op het advocatenkantoor van Ed Masry. Erin spoort hem aan om een rechtszaak aan te spannen tegen een bedrijf in Californië die giftige stoffen loost in drinkwater. Tientallen mensen worden ziek en een aantal overlijden. De echte Erin Brockovich maakt trouwens een cameo als serveerster Julia (geinig dus, Erin is Julia en Julia is Erin).

Erin Brockovich is niet on demand te zien maar wel te bestellen

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Notting Hill (1999)

Julia Roberts

“I’m also just a girl. Standing in front of a boy. Asking him to love her.” Jaha, deze klassieker kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Na talloze keren kijken verveelt deze romcom nog steeds niet. En, als Julia’s tegenspeler: Hugh Grant in z’n beste jaren – je kan me wegdragen.

Notting Hill gaat over de onwaarschijnlijke liefde tussen een Britse simpele boekhandelaar die nauwelijks boeken verkoopt en een Amerikaanse filmster die miljoenen verdiend. Een heerlijk liefdesverhaal dus, maar het zijn misschien wel de bijrollen die de film naar een hoger level weten te tillen. Zoals Hugh Grant’s idiote huisgenoot Spike, of zijn ongemakkelijke collega Martin. Notting Hill is zo’n tijdloze film waarbij je telkens opnieuw toch weer in de lach schiet.

Notting Hill is te zien via o.a. Google Play

My Best Friend’s Wedding (1997)

Julia Roberts

Echt een van mijn favorieten van vroeger. Met in de hoofdrollen Julia, een piepjonge Cameron Diaz en Dermot Mulroney (die stem!). Jules (Julia Roberts) en Michael (Dermot Mulroney) zijn beste vrienden en hebben een pact: wanneer ze op hun 28e allebei nog vrijgezel zijn, dan trouwen ze met elkaar. Maar net wanneer Jules erachter komt dat ze gevoelens voor Michael heeft, belt hij haar op met de mededeling dat hij gaat trouwen. Met een ander. Een twintigjarige studente. Jules probeert er alles aan doen om hem voor zich te winnen, wat niet geheel vlekkeloos verloopt. De rol van Jules werd in de eerste instantie aangeboden aan Sarah Jessica Parker, maar zij moest de rol afslaan omdat ze net had getekend voor Sex and the City.

My Best Friend’s Wedding is te zien via o.a. Google Play en is a.s. maandag 30 oktober om 20:30 te zien op RTL8.

Pretty Woman (1990)

Julia Roberts

Pretty Woman draait opnieuw om een onwaarschijnlijke liefde. Deze keer tussen de rijke zakenman Edward (Richard Gere) en een prostituee Vivian (Julia Roberts). Edward is rijk en ziet er goed uit, maar in de liefde is hij niet zo’n held. Omdat hij een vrouw aan zijn zijde nodig heeft tijdens zakelijke en sociale evenementen van zijn werk huurt hij Vivian in. Een week lang speelt ze zijn vriendin, en het duurt niet lang voordat er gevoelens in het spel komen. Maar kan deze relatie werken?

Richard Gere was in de eerste instantie niet van plan de rol van Edward aan te nemen, hoewel de chemie tussen hem en Julia Roberts overduidelijk aanwezig was. Terwijl hij de regisseur opbelde om de rol af te wijzen, schoof Julia hem een post-it toe met de woorden: ‘please say yes’. Richard accepteerde de rol ter plekke.

Pretty Woman is niet on demand te zien maar wel te bestellen bijv. bij bol.com

Steel Magnolias (1989)

Julia Roberts

Steel Magnolias is de verfilming van het gelijknamige off-Broadway toneelstuk en een van Julia Roberts’ eerste filmrollen. Ze werd meteen genomineerd voor een Oscar als Beste Vrouwelijke Bijrol. De film gaat over een groep vrouwen die bevriend raken in een schoonheidssalon in Louisiana. Julia speelt Shelby, de dochter van een van deze vrouwen. Shelby is een meisje met suikerziekte en een kinderwens. Tegen het advies van de huisarts in, krijgt ze toch een kind. Een beslissing die consequenties heeft voor haarzelf, de vriendschap tussen de vrouwen en de toekomst.

Steel Magnolias is te zien via o.a. Google Play

Foto boven artikel: Pretty Woman Claire Folger/The Weinstein Company | TriStar Pictures | Rastar Films

 

Lees verder