Onze vijf favoriete karakters van Orlando Bloom

Orlando Bloom wordt op 13 januari 2017 42 jaar. Een mooi moment om even terug te kijken op zijn carrière. En als we een duik in zijn verleden nemen, wordt het al snel duidelijk dat we te maken hebben met een vastbesloten iemand. Toen hij 16 jaar was verhuisde hij van Canterbury naar Londen om naar het National Youth Theater te gaan. Nu, 26 jaar later, staan er veel films en series op zijn naam. Wij gingen de discussie aan en kozen onze favoriete Orlando karakters.

1 – The Lord of The Rings (2001) – Legolas 

Grote kans, dat de eerste keer dat Orlando je opviel was toen je hem een Elf zag spelen in de Lord of The Rings trilogie. Legolas is een Elvenprins van het bos rijk van Mirkwood. Legolas werd lid van de Fellowship of the Ring nadat hij Frodo had belooft hem te beschermen in zijn zoektocht met de kracht van zijn pijl en boog. Legolas is onsterfelijk. Zijn leeftijd wordt geschat op 2931! Opmerkelijk feit is dat Orlando niet al te lang voordat hij gecast werd voor deze film zijn rug brak en gevreesd werd dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Na twaalf dagen liep hij echter genezen het ziekenhuis uit.

© 2001 - New Line Productions, Inc.
© 2001 – New Line Productions, Inc.

The Lord of the Rings 1, 2 én 3 kun je zien op Netflix.

 2 –  Pirates of the Caribbean (2003) – Will Turner

Orlando speelt Will Turner, een jonge smid die het Caribisch gebied leeft. Hij wordt beschouwd als lagere klasse, maar hij is een echte gentleman. Will heeft een hekel aan piraten en dit komt door een voorval waar de boot van Will werd vernietigd door het piratenschip The Black Pearl. Will was de enige overlevende. Zijn haat blijft in stand tot hij erachter komt dat zijn overleden vader vroeger piraat was.

MV5BMTQ5MjEzMjM3N15BMl5BanBnXkFtZTcwMzcyNDMzMw@@._V1_SY1000_CR0,0,1503,1000_AL_

Mooi is dat er dit jaar een zevende (!) deel aankomt van Pirates of the Caribbean en we Orlando dus nog een keer als Will op het witte doek kunnen zien. De film wordt verwacht op 24 mei. Hieronder zie je de eerste teaser:

3 – Elizabethstown (2005) – Drew Baylor

Het verhaal van Drew Baylor begint eigenlijk bij het eind van zijn leven. Tenminste, dat is hoe hij het voelt. Nadat zijn idee voor een nieuwe schoen totaal geflopt is, wil hij eigenlijk zelfmoord plegen. Op dat moment krijgt hij een telefoontje van zijn zus dat zijn vader is overleden. Onderweg wordt hij verliefd op een stewardess. Zij laat hem voelen, zoals een mens zich hoort te voelen. En ook de mensen bij de begrafenis van zijn vader begroetten hem als een held. Drew begint vanaf dat moment eigenlijk pas echt aan zijn leven, samen met zijn eigen stewardess.

Orlando over deze rol: ”I love this guy. I love the journey he goes on. It’s a story we can all relate to, in terms of success and failure and the momentary happiness in life. What really makes people tick? What really makes them understand life?” – mtv.com, September 2005

Elizabethstown is te zien op Netflix.

Volg Girls in Film op Facebook of Instagram voor meer favorieten.

4 – Ned Kelly (2003) – Joe Byrne 

Bloom kan alles. Fantasy, romantiek én actie. In de film Ned Kelly speelde hij  Joe Byrne, de rechterhand van de beruchte Australische crimineel Ned Kelly. Met zelfgemaakte stalen helmen en borst platen om kogels te stoppen, begaan ze een reeks van overvallen tussen 1878-80. Dit tot Kelly werd gevangen genomen en opgehangen in Melbourne. Joe was een aanwinst in de bende en zeker ook de meest intelligente.

cned109Orlando over zijn rol als Joe: “See, for all his composure under fire, Joe’s opium use adds a real twistedness to his soul. That and the fact that he has to pull the trigger on his boyhood friend to protect the gang. That’s the moment where Joe loses his innocence, because it’s one thing to shoot a stranger, another matter entirely to do it to a mate. In the end, it was so rewarding playing a character who was a hero in real life to so many Australians. It was gratifying to discover the historical details, to explore the impact of the Kelly gang and to know the effect those men had on the entire nation. It really moved me.”

5 – Easy – Tom

In de serie Easy speelt Orlande de rol van Tom in één van de afleveringen. Tom is getrouwd met Lucy (Malin Ackerman). Samen hebben ze een baby. Om hun huwelijk wat spannender te maken, besluiten ze een account aan te maken op de online dating app ‘Tinder’ en gaan opzoek naar iemand die wel in is voor een trio.

MV5BMTYyMTk4NTUzMF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTIxNDQyMDI@._V1_SY1000_SX1500_AL_
Foto: Patrick Wymore/Netflix

Easy  zie je op Netflix. Vivian schreef er al eerder dit artikel over.

We zijn erg benieuwd welke karakters Orlando ons nog meer zal laten zien de volgende 42 jaar van zijn leven!

Lees verder