Onze tien <i>must see series</i> van 2018
must see series van 2018

Onze tien must see series van 2018

In 2018 werden er gigantisch veel goede series uitgebracht. Ook waren er veel nieuwe seizoenen te zien van oude favorieten als House of Cards (S6) en Orange is the New Black (S6). Over de meesten waren we iets minder enthousiast. Het was niet eenvoudig om een lijstje met onze favorieten te maken. Maar hieronder vind je dan toch onze tien must see series van 2018.

1) The Handmaid’s Tale, seizoen 2

kijktips week 17
Foto: Hulu

Madelief: Doodeng, soms misselijkmakend en toch wilde ik het blijven kijken. Omdat het zo goed in elkaar zit en het zo mooi gedraaid is! Ik kan niet wachten tot seizoen 3 uitkomt in Nederland.

Vivian: Wat een fantastisch tweede seizoen. Ik had iets minder het gevoel dat een toekomst er misschien echt zo ‘fucked up’ uit zou kunnen zien. Erg irritant om telkens een week op een nieuwe aflevering te moeten wachten.

Ken je de serie nog niet? In dit artikel lees je er meer over.

Seizoen 1 en 2 van The Handmaid’s Tale kijk je op Videoland. Seizoen 3 komt eraan. Er is nog geen officiële releasedatum. Naar verwachting zal dit in april 2019 gebeuren.

2) Bodyguard

Madelief: Het Schotse accent van acteur Richard Madden is zo aantrekkelijk, nooit gedacht dat ik dat mooi zou vinden. Een mysterieuze man met weinig woorden en een heftig verleden. Voer voor ingewikkelde liefde wat o zo heerlijk is om naar te kijken. De serie zit super goed in elkaar en neemt je mee naar het werk als bodyguard van gerenommeerde politici.

Nog zes steengoede politieke series die je kunt kijken op Videoland en Netflix vind je hier.

Seizoen 1 van Bodyguard staat op Netflix. Er zijn geruchten dat er gesproken wordt over een tweede seizoen maar er is nog niets bevestigd.

3) Wanderlust

Madelief: Wat als je een open relatie begint na 20 jaar huwelijk. Gaat dat dan goed? Iedereen zal het zich weleens afvragen. Met mooie bijrollen met voor mij veel onbekende jonge acteurs en de altijd fijne Toni Collette in de hoofdrol. Een spannende liefdesserie waarin iedereen opzoek is naar zichzelf en de liefde.

Lees ook ons portret over multitalent Toni Collette.

Seizoen 1 van Wanderlust kijk je op Netflix. Het is niet bekend of er ook een tweede seizoen komt.

4) La Casa de Papel, seizoen 2

kijktips week 14

Vivian: Een serie die veel mensen weer in zijn greep had eind van de zomer. Wat ontzettend spannend! De spannende ontknoping van de overval op de Spaanse Munt laat je volledig in twijfel achter over wat en wie goed is en wie fout. Vol met talentvolle Spaanse acteurs die we later in het jaar ook weer zagen in bijv. Élite. Erg benieuwd wat er in seizoen 3 gaat komen.

Seizoen 1 en 2 van La Casa de Papel staan op Netflix. Seizoen 3 komt eraan in 2019! Welke datum is nog niet bekend.

5) Killing Eve

Nathalie: Stipt op nummer 1. Deze serie zit van begin tot eind briljant in elkaar. Schrijfster Phoebe Waller-Bridge is sowieso een van de meest briljante schrijfsters op het moment, maar Killing Eve spant echt de kroon. Het laat zien dat de rol van de slechterik (in dit geval een psychopatische huurmoordenaar) en die van de goederik (politieagent bij MI6) beide gespeeld kunnen worden door een vrouw en dat het dus absoluut niet genderafhankelijke rollen zijn.

Meer over deze heerlijke serie lees je in dit artikel.

Seizoen 1 van Killing Eve kijk je op Videoland. Seizoen 2 is opgenomen (o.a. in Amsterdam!) en verschijnt ergens dit jaar.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

6) Sharp Objects

Nathalie: Van schrijfster Gillian Flynn, bekend van Gone Girl en Dark Places (beide ook verfilmd). Waanzinnig spannende mini-serie met Amy Adams in de hoofdrol als journaliste met een getraumatiseerd verleden, depressies en een drankprobleem. Er zijn twee meisjes vermoord in haar geboortestad en zij moet daar een reportage over maken. Van begin tot het eind spannend, goed geschreven, doodeng, en een compleet verrassend einde.

Seizoen 1 van Sharp Objects is te zien op HBO (via Ziggo Movies & Series XL). Er is niet bekend over een mogelijk nieuw seizoen.

7) BoJack Horseman, seizoen 5

Nathalie: Eerst dacht ik dat ik nooit aan die serie zou beginnen, maar op aanraden van meerdere mensen deed ik het toch. Want hoe gek het ook klinkt, een depressief paard die een acteur speelt die z’n leven keer op keer naar de knoppen helpt, het is bijzonder goed geschreven. En nog belangrijker: het besteedt aandacht aan ‘mental health issues’. Op een humoristische, maar toch serieuze manier.

Seizoen 1 t/m 5 van BoJack Horseman zie je op Netflix. Seizoen zes is al besteld.

8) You

Sorsha: Deze serie heb ik toevallig gisteren in één stuk uitgekeken. Hij is net uit maar hij trok meteen mijn aandacht. Penn Badgley, ook wel bekend van Gossip Girl, gebruikt de technologie van vandaag om het hart te veroveren van een dame die hij in een boekenwinkel tegen het lijf loopt. Van stalker naar vriend en hoe makkelijk dat eigenlijk kan in deze tijd. De technologie en social media is iets heel moois maar kan ook gevaren met zich mee brengen waar niet iedereen zich van bewust is. Al met al is deze serie een heerlijke weg kijker waar je steeds de personages op een andere manier bekijkt. Zeker een aanrader!

Seizoen 1 van You staat op Netflix.

9) Dogs of Berlin

Vivian: Ik ben dol op Europese series en houd enorm van de rauwheid die Duitse series vaak hebben. Ik kijk dan ook enorm uit naar seizoen 2 van Dark dat dit jaar te zien zal zijn op Netflix. Eind van 2018 kwam Dogs of Berlin op Netflix. Een serie over twee volledig tegenstrijdige inspecteurs uit Berlijn die samen tot een team worden gevormd om de moord op de sterspeler van het Duitse elftal op te lossen. Het deed me een beetje denken aan Mocro Maffia (ook zo’n briljante serie!). Maar dan ook nog met neo-Nazi’s, motorbendes en de gokmaffia. En in het Duits.

Seizoen 1 van Dogs of Berlin is te zien op Netflix.

10) Soof, seizoen 2

© Martijn van Gelder

Nienke: Mooi om te zien hoe de castleden zich hebben ontwikkeld in vijf jaar (!) Soof. Vooral Hansje blijft genieten! De nieuwe castleden Robert de Hoog en Bert Luppes zijn een hele fijne toevoeging. Ik sprak de cast over het tweede seizoen:

Meer video’s over Soof vind je op ons Youtube kanaal.

Seizoen 1 en 2 van Soof de serie kijk je op Videoland. Het is nog niet bekend of er een derde seizoen komt.

Lees verder