première doris
première doris

Op de rode loper bij de première van Doris #video

Op maandag 17 september was het zover. De première van Doris. De tragische comedy van regisseur Albert Jan van Rees, naar het scenario van Roos Ouwehand met Tjitske Reidinga in de hoofdrol. Wij spraken de cast, makers en bezoekers over de film en hun leukste herinneringen aan de opnames. Roos Ouwehand vertelt op wie Doris nou eigenlijk is gebaseerd.

Langs de rode loper

Abonneer je ook op ons Youtube kanaal voor meer video’s van Girls in Film.

Over de film

“Het leven is geen met croissantjes en softijs overladen kampeerfestijn”. Aan de vooravond van haar vijfenveertigste verjaardag is Doris Doorenbos (Tjitske Reidinga) een gescheiden vrouw met twee kinderen op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terechtgekomen….

Doris is gemaakt onder de creatieve leiding van Will Koopman die je kent van Gooische Vrouwen, Terug naar de Kusten Divorce.

Serie

Het kan kloppen dat je Doris al kende voor deze film. In 2013 was Doris namelijk een serie op NET5. Ook met (en bedacht door) Tjitske Reidinga en met een script van Roos Ouwehand. De serie gaat over Doris die na haar scheiding het roer heeft omgegooid. Van een leven in een enorme villa in Overveen, naar een bovenwoning in de Pijp in Amsterdam met haar kinderen Willem (16) en Sien (13). De serie is te zien op Videoland.

Doris is nu te zien in de bioscoop. De trailer van de film bekijk je hier.

Lees verder